• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    FINSON: http://www.muzivcesku.cz/smoking-kazde-skrine

Black tie neznamená frak, ale smoking!:) Frak je white tie:) Výše přiložený článek tuto tematiku myslím vyčerpávajícně probírá.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Vážení, mám zde takovou prekérku. Předesílám, že jsem typciký buran, který na sebe bere formální oblek 2x do roka. Budeme mít tematický firemní večírek a tím tématem je Black Tie. Vzhledem k tomu, co jsme za firmu a vzhledem k tomu, že většina lidí tady jsou ještě větší burani než já sám, tak ve fraku tam fakt nikoho nečekám - předpokládám, že všichni dorazí v tzv. moderní interpretaci black tie, což podle chytrých průvodců na internetech má být prostě černý oblek, černé ponožky, černé boty, bílá košile a černá kravata. Hodlám tak dorazit i já, fraku nemaje. A teď: Nevypátral jsem, jak je to u tohoto dress code s kapesníčky. Mám si ho vzít nebo ne? Troufli byste si na jinou než bílou barvu? Co kravata - může být pro "oživení" úzká?
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    K delce nohavic existuje i "pojmenovane" rozdeleni :) http://www.muzivcesku.cz/kratke-nebo-dlouhe
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: Thom Browne je extrém :)
    Podle mě pokud máte slim kalhoty, tak mají končit tak dva tři centimetry nad podpatkem a pak při každém kroku a každém posazení jdou ponožky pěkně vidět. Mít je venku pořád je obdoba kozaté ženské, co ji vždycky leze podprda... prostě moc ostentativní.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    AHASVER: Soudil jsem to relativně podle standardu Echa, který je normálně v pohodě.
    Oblek nosím jenom občas, takže co se týče stylu jsem spíš konzervativní, než trendy. Ale předpokládám, že budu mít oblek jako daily wear, tak mě to zanedlouho přestane bavit a budu do svého minimalismu přidávat osvěžující prvky. :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    PAPRIKODLAK: tak, kdybych měl usuzovat na ne/pravdivost článku dle literárních kvalit, tak se v česku asi zblázním ;)
    jinak, pokud se neoblékáš třeba na historický šerm (to ti zas poradí někdo jiný), tak doporučuju v případě nevědomosti konzultovat google při využití klíčového slova "gq" - např. gq length of pants - první odkaz –> první stránka -> délka kalhot

a tohle je například thom browne, jeden z nejvlivnější pánských návrhářů současnosti

tohle je frank muytjens, jiný z nejvlivnějších pánských návrhářů současnosti

a tohle je jeden z nejvýznamnějších trendsetterů v oblasti pánské módy

a tohle je pitti uomo
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    AHASVER: Uznávám, že o tom de facto nic nevim, ale trochu mě překvapila ta délka kalhot a trochu funky na mě působila formulace "sundá sako a bude vypadat zatraceně mužně" a tak nějak obecně forma toho článku. Zvláště pak seznam řešený formou odstavců s začínajících velkým písmenem a nekončících tečkou. (http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=870)
    #grammarnazi #perfekcionista
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    PAPRIKODLAK: precetl jsem si cely clanek a nenasel v nem jedinou chybu, krome psani slova prezka...
    (ano, cast "pravidel" podleha kontextu a interpretaci - u casual noseni obleku asi neni nutne ladit barvu opasku a bot)

spis by bylo zajimave vedet, proc ty si myslis, ze to neni vazne
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    Možná to je mnou, ale místy mám trochu problém určit, jestli to je vážně míněný článek nebo ne.
    Nejvíc mě zaskočilo asi "Nebojte se kratších kalhot, které vám skončí na kotníku, ukažte zajímavé ponožky"
    Nejste další buran v obleku? Projděte si základní pravidla - Echo24.cz
    http://echo24.cz/a/wF3ns/nejste-dalsi-buran-v-obleku-projdete-si-zakladni-pravidla
    FINSON
    FINSON --- ---
    KIA: Za málo :-) Hodně zdaru!
    KIA
    KIA --- ---
    FINSON: Diky:)
    Musim zo vsechno projet, zjistit reference a pak az utrácet :)
    Vazne moc dekuju, strasne moc jste mi pomohli:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    KIA: Mělo by. S kabelama ale neporadím. Od Šímy jsem měl řemínek na hodinky (byl super), řešili jsme to poštou; pan Müller mi dělal opasek a upravoval dva staré, taky super, s ním jsem jednal osobně a byl velice příjemný a vstřícný.
    KIA
    KIA --- ---
    CABANNOS: To je krása! Dokonce jich par celkem i splňuje me představy :) dekuji moc!:)
    KIA
    KIA --- ---
    FINSON: Pokud to bude stat za to, tak si vazne rada připlatim:) dekuju:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    KIA
    KIA --- ---
    Ahoj, pardon za vměšování, ale prijde mi, ze tady mate celkem přehled.:) Shanim tip na brašnářství, ktere by mi bylo schopné na míru/ nebo alespon trosku vyjít vstříc/ s dámským messengerem ci kabelou:) doufala bych v cenu do 5 tisíc, ale za kvalitu rada připlatim:)
    Vim akorat o brašnářství Tlustý:)
    dekuji mockrat :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    DEMONOFANARCHY: nosim normální beanie, ale až když je -15
    T_Y_L: mám takovej vylepšovací návrh - co kdyby každé konstatování typu "pokud se skoro jakkoliv slušnějí oblékneš, můžeš půšobit výstředně." doprovázela fotografie, jak takové "slušné" a výstřední oblečení vypadá? ony jsou ty rady bez kontextu docela zavádějící - pokud už sem někdo dal svojí fotografii, viděl jsem pouze historické šermíře, anachroniky nebo žongléry, což jsou lidé výstřední tím, že jsou historičtí šermíři, anachronici nebo žongléři, nikoliv tím, že by byli slušně oblečení...
    osobně chodím denně slušně oblečený a výstředně nepůsobím (byť si tak v kontextu města, kde nikdo nezná svoji velikost obleku, nehledě k tomu, že ji k rejoice kalhotám ani moc neužije, i kdyby ji znal, připadám...)
    FINSON
    FINSON --- ---
    MERTLAS: Teď jsem k tomu četl komentář: "Dodržet dresscode rovná se dát najevo nějakej respekt k akci, který se účastnim. Takže se dá říct, že Sedláček si vzal tu mikinu oprávněně." :-)
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    DEMONOFANARCHY: normalni beanie bez velkejch log/znacek ne?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    DEMONOFANARCHY: Taky řeším.. Kulich to prostě není..:D asi vyřeším buď beranicí (posledních pár let velkej hit u holek, věřím, že se něco vkusnýho najde...) a nebo potom kšiltovka s psíma ušima.. bohužel mají všechny velký loga, takže taky žádná hitparáda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam