• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ABRAHAM: :) Tak z toho mám nějak rozporuplné pocity... a z té diskuse pod tím taky :D
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jenze ony stejne nejsou, jen podobne...
    Jako inspirace, respektive vzornik, je to super.
    Jako samostatna, vazne myslena, kombinace to je strasne...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    UMIAKI: No jo, ale Redford, tohle není právě harmonizace, to je kontrast :) Podobné s podobným harmonizuje, protože to je blízké. Co když chce docílit právě toho aby ty věci spolu byly propojené tím, že jsou vlastně stejné?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    UMIAKI: Ty vole ale na Sundance Kidovi by zrovna asi vypadalo dobře cokoliv.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Právě, že neharmonizuje! Dva vzorky dejme tomu... button-down s kravatou je mi taky vcelku fuk (imho se to špatně oblíká ergo není to na to určené), ale triple tvíd a všechno tohle dohromady je fakt humus. Prostě na sebe dal všechno, co měl ve skříni.

Nikdy bys neměl kombinovat stejný typ vzorované látky - vypadá pak všechno, že "skoro" - skoro stejná.

Zkusme historickou lekci:
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    KOUDY: pekny veci ma basmatee ve skolsky, ikdyz vic "street".
    http://www.basmatee.cz/produkty/bundy-kabaty
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    koukam celkem zajimavej bundokabat ale predpokladam vietnamska kvalita za tuhle cenu co?...kdybyste nekdo videl neco podobnyho za vetsi penize a kvalitnejsiho tak beru:)

z-ciziny.cz/panska-bunda-curl-bezova?utm_source=domodi.cz&utm_medium=cpc&utm_content=dmd_86135646&utm_campaign=domodi_panske-bundy#!prettyPhoto

T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    SUN_VU_KUNG: BTW odpor k button down k obleku s kravatou je asi spíš lokální (evropská, nebo britská) záležitost. Třeba v US to je normálně k vidění. Takže to bych nebral jako dogma.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    UMIAKI: ... a přitom to spolu všechno v pohodě harmonizuje :) Taky jsem tomu nevěřil, že tyhle kombinace jdou. A knoflíkový límec se nemá nosti dneska snad už jen k obleku, k vestě, saku a kravatě v pohodě. Horší je dvojitý... Ale naprosto beru, že se ti to nelíbí, je to hodně individuální.. dal jsem to schválně jako příklad. Klidně nahoď nějaké věci, které se zase líbí tobě, rád se nechám inspirovat :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ciwe, ta třetí fotka od vrchu je děsná - double herringbone, kostičky, kravata, button-down límec, tři druhy tvídu...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    "U něj jsem měl pocit (asi povrchní), že by tomu rád dal nějaký technický řád, podle kterého by se v tom orientoval. I taková trochu snaha k něčemu patřit."
    Ano, mám z toho podobný pocit...

"Podle mě to má být hlavně o osobitosti, svobodě a hlavně kreativitě související s inspirací."
    Ano... Což nutně vede k rozkolu s Králíčkem... :(
    Nicméně, krásný příklad toho, že když dva, resp. tři, dělají totéž, není to totéž, je toto video... :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    COMODOR_FALKON: no, já ho nijak nesleduji a četl jsem v podstatě myslím jen tohle, když jsem hledal reference na dílny, které by ušily kvalitní sako případně oblek. U něj jsem měl pocit (asi povrchní), že by tomu rád dal nějaký technický řád, podle kterého by se v tom orientoval. I taková trochu snaha k něčemu patřit. Podle mě to má být hlavně o osobitosti, svobodě a hlavně kreativitě související s inspirací. Je opravdu příjemné se dívat na kvalitní věci a kombinace, které lidé dokázali vytvořit, a když to k tomu umí člověk i nosit, tak je to jednoznačně inspirativní. Ať jsou to šaty, hodinky, whatever. Nemá smysl tomu dávat nějaké škatule - nebo alespoň mne by to vůbec nebavilo... Proto si sem tam připíchnu na pinterestu věci, které se mi líbí... a neřeším, jestli jsou proti nějakému pravidlu... řeším to, jestli mne nějak inspirují, jestli něco vyvolávají... např: - a naprosto beru, že někomu to zase vůbec sedět nebude... alepro mě to má být o individualitě, ne o uniformě.

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Yap, myslím, že s Tebou uváděnou příčinou souvisí i poněkud černobílý přístup k tématu.

Když to třeba srovnám s The Gentleman Gazette, tak přestože je Sven hodně vypólovaný směrem k výrobkům ve svém E-shopu, nemá problém prezentovat i styly, které jsou odlišné od jeho osobního image "teenage podomního obchodníka s teplou vodou" (kterou má ale perfektně vyladěnou a "pasuje" k němu). Nepouští se do článků o tom, že je něco špatně - pouští se do článků o tom, že je něco inspirativní, i když jemu osobně to nesedí.

Naopak u Králíčka to je vždy buď takřka nekritický obdiv, nebo obdobně zaslepené zatracení...
    Ve svých článcích si uzurpuje právo rozhodovat o tom, co je a co není elegantní - přesto při pohledu na fotky je zřejmé, že je "něco" (nevím přesně co) špatně. Vypadá prostě divně. Nenašel sám sebe. Nicméně právě proto by neměl něco radikálně odsuzovat...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    On to myslí asi dobře, jen je to takové trochu křečovité, a bude nějakou dobu trvat, než se to vyladí... ale co čekat v zemi, kde byla 40 let díra, která odřízla všechno od prvorepublikové úrovně a hned po ní následovala minimálně další desetiletá lemovaná dvouřadými růžovými saky... Skoro nic tu nezůstalo a až teď se to pomalu zlepšuje, hlavně v hlavách lidí.
    FINSON
    FINSON --- ---
    To jsem rád, s těmi Friendly Suits, že to tam odborníci vidí. Mně totiž coby člověku, který obleky nenosí, přišlo divné, že to sako má pan Králíček nějak šejdrem a že musí mít strašně neforemné nohy, když mu v těch kalhotech dělají takové divné tvary - a myslel jsem si, že tomu nerozumím a mám asi pokřivený vkus... takže ne, ono je to fakt tím oblekem.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GHOSTSTALKER: kdo nevidí na fotkách, tomu není pomoci
    (a já si dohledal spojnici mezi paulem králíčkem a johnpavlem a už se těm fotkám košilí tolik nedivím)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    jj, to je ono... na první pohled mne vyděsila ta podšívka a taky že mu to divně sedí... a to jsem ještě nečetl ty komenty... už jen to, že někdo podcení takovou prezentaci a pošle na recenzi zfušovaný kousek...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    T_Y_L: Jj, ty kapsy jsou docela fail :)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    GHOSTSTALKER: V diskuzi pod tim a myslim ze i v diskuzi pod jejich fb odkazem na ten clanek.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SUN_VU_KUNG: Kde?
    Recenze obleku na míru od Friendly Suits | Pravý Gentleman
    http://www.pravygentleman.cz/recenze-obleku-na-miru-od-friendly-suits/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam