• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    AHASVER: no, tou cedulkou to tak skutečně vyznělo. Ale v tom rozhovoru mi přišel celkem v pohodě a nemluvil nijak diktátorsky, á la Lohniský. Vysvětlil, jak to myslel, co si myslí a nepřišlo mi, že by nějak extra něco nutil.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    AHASVER: No, je pravda, že kultivaci české společnosti (ať už v jakémkoliv ohledu) si takhle nepředstavuji. Na druhou stranu, pokud Čechy něco nenaštve, tak o tom ani nepřemýšlejí. Není to nejšťastnější řešení, ale dá se na to podívat s nadhledem. Klasicky ale bude jedna skupina ztracovatelů a druhá podporovatelů. Těch co vědí, že to je někde uprostřed moc nebude :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    problém je, že čím dál častěji tu diskusi hned od začátku polarizuje ta strana, která by měla být rozumnější a kultivovanější. třeba tenhle případ - namísto aby napsal: v sobotu máte u mě otevřený všichni dveře zdarma, poradím vám, jak se dobře a vhodně obléct i za málo peněz; napsal: kdo jsi oblečenej blbě, což jste prakticky všichni, tak sem nelez
    ze společnosti se vytratila schopnost (možná tu ani posledních 70 let nebyla a nebyla potřeba) rozumně diskutovat, motivovat a postrkovat. hovno. piccolo neexistuje, zmrdi, a jestli si chceš to kafe osladit, tak si polib prdel

a pak se diví(me), že plebs volí babiše a zemana

(sorry, ale ta polarizace mi nedala)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ABRAHAM: Řekl bych, že kromě pár příspěvků k věci se tam převážně projevili ti, kterých se to nějak dotklo - vztáhli si to na sebe, takže se jich úroveň oblečení asi bude týkat. Nic není černobílé a tahle věc je složitější, než se zdá, ale nadhled tam projevil fakt málokdo. Vypadalo to jako jakékoliv jiné téma v české společnosti - totálně polarizované :)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ja o te diskuzi ani nevedel. Cetl jsem ji az ted a je to des. Az na vyjimky to vsichni odsoudili. A nikdo z tech lidi neargumentuje nijak vecne, jen se z Kucery snazi udelat idiota a odsuzuji to. A vytahovat tam skejtaky je taky peknej ustrel.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ABRAHAM: :) Tak z toho mám nějak rozporuplné pocity... a z té diskuse pod tím taky :D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SUN_VU_KUNG: No hlavne je nejjednodussi :) Ja tocim unfinished fold a puff fold, na ostatni fakt po ranu nemam naladu (resp. predelavam je tak dlouho, az je stejne predelam do puffu).
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    GHOSTSTALKER: :) si nemůžu pomoct, ale stejně se mi pořád nejvíc líbí nejformálnější straight fold.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    COMODOR_FALKON: Nemám zkušenost, ale z hledání a pročítání kde čeho mi vyšel Delor nebo Galard.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Jj, také doporučuji Delor.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    delor
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Existuje nenulová šance, že mi v následujících dvou měsících zbydou nějaké volné zdroje.
    Uvažuji proto o návštěvě krejčího za účelem pořízení obleku - a uvítal bych doporučení.
    Na netu je toho spousta, spousta zavedených značek z česka i zahraničí - "krejčí z HK".

Horší je to s hledáním zkušeností... :(
    Friendly suits jsou jasně ze hry, ale jinak mám jen jedno pozitivní doporučení na firmu BP látky, kde byli schopni ušít svatební žaket mimo jiné tak, aby šel nosit přes ženichův korzet, za cca 20k, přičemž cca 8-10k prý stál materiál.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jenze ony stejne nejsou, jen podobne...
    Jako inspirace, respektive vzornik, je to super.
    Jako samostatna, vazne myslena, kombinace to je strasne...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    UMIAKI: No jo, ale Redford, tohle není právě harmonizace, to je kontrast :) Podobné s podobným harmonizuje, protože to je blízké. Co když chce docílit právě toho aby ty věci spolu byly propojené tím, že jsou vlastně stejné?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    UMIAKI: Ty vole ale na Sundance Kidovi by zrovna asi vypadalo dobře cokoliv.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Právě, že neharmonizuje! Dva vzorky dejme tomu... button-down s kravatou je mi taky vcelku fuk (imho se to špatně oblíká ergo není to na to určené), ale triple tvíd a všechno tohle dohromady je fakt humus. Prostě na sebe dal všechno, co měl ve skříni.

Nikdy bys neměl kombinovat stejný typ vzorované látky - vypadá pak všechno, že "skoro" - skoro stejná.

Zkusme historickou lekci:
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    KOUDY: pekny veci ma basmatee ve skolsky, ikdyz vic "street".
    http://www.basmatee.cz/produkty/bundy-kabaty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam