• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ja bych k tomu HM az tak prikry nebyl...
    Akorat tedy za plnou cenu bych si tam asi nic nekoupil, ve vyprodeji uz vetsinou cena (500-700) odpovida kvalite... Obzvlast na Vaclavaku...

Zvlast pokud to ocividne ma byt cosi levneho...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKATEMURAI: Většinou stačí cokoliv nad úrovní CA, HM, Reserve atd. :) Je to vždycky o lidech, někde na to taky kašlou, i když prodávají řádově dražší věci. Jak se ti věnují jako individuálnímu zákazníkovi, tak by to mělo být snad dobré.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKATEMURAI: Hm, to už nevezmou... oni mají myslím 30-40 dní, resp. v HM a CA to myslím měli takhle, kdy to můžeš ještě vrátit. Tak prodat :) Jinak v těhle obchodech ti nikdo moc neporadí, prodavačky jsou jen u kasy a mezi zbožím nikoho nenajdeš, styl masového prodeje, kdy se tam potácí bezradně zákazníci a snaží se nějak trefit :) Chce to, aby tě někdo zkouknul a řekl, jestli to sedí, nebo ne, pokud si zatím nejsi jistý.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    COMODOR_FALKON: no právě jak u kterého saka. Posunout knoflíky je v pohodě. Ale docela často je založení látky v tom rozparku takové, že to prostě už nejde nijak vypustit bez toho, aby to nebylo vidět. Měl jsem takhle sako u krejčové, která mi zužuje košile a říkala, že s tímhle se nedá nic dělat. Samozřejmě v případě zkrácení je to v pohodě, tam je z čeho brát.

SKATEMURAI: zase ne všem takovým fotkám se dá věřit, někdy se prostě zezadu to sako nakolíčkuje, aby takhle pěkně sedlo, člověk slintá a pak když si ho vyzkouší, tak se zděsí :) Jestli ho můžeš vrátit, tak bych to udělal a zkusil jiné :) On by tě měl varovat už prodejce, odhadnout tvoji velikost, a pokud má víc střihů i to. Dnes se nedá na velikosti skoro spolehnout, a chce to vyzkoušet. Nechci kategorizovat, ale saka, i košile, co jsou označované jako S,M,X atd. jsou většinou co nejvíc univerzální pro různé postavy, takže ve výsledku sedí dobře jen někomu :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SKATEMURAI: je ti to velmi očividně malý.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SUN_VU_KUNG: A zrovna ten nejmene dulezity, protoze relativne nejsnaze upravitelny...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Myslim, ze to vlnobiti na ramenou bude do znacne miry zpusobeno tim, ze jak je sako uzke, tak se mu fyzicka ramena "cpou do rukavu". Tim tlaci "rameno saka" vzhuru, ktere tak mirne levituje a hrouti se samo do sebe ve vlnobiti...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Chce to zkoušet střihy no, délka rukávů je moc malý parametr na to, aby pokryl všechny typy postav.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Ještě mě napadá, jestli to zvlnění není i materiálem, některá saka co jsem viděl v obchodech jsou jak když se po nich poválela slonice :)

nějak takhle by to mělo sedět:

SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKATEMURAI: No, diagnóza zní: je ti to malé. Celkově nepadnoucí (viz to vlnobití na ramenou), rukáv je tak tak ok, mohl by být i kratší o 1-1,5 cm, aby ti vylezla manžeta od košile, takhle bys ji musel mít pomalu až k prvnímu klubu palce. Jinak v zapnutém saku moc prostocviků neuděláš, zapnuté je jen při chůzi, postávání atd. k jakékoliv další činnosti se rozepíná :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SKATEMURAI: Klika, ze nemas jeste kratsi ruce... :-D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak sako nikdy nebude jako mikina :) Určitá oběť za cenu toho, že dobře sedí tam vždycky bude, u některých je ale minimální. Já to vybírám tak, že musí dobře sedět v ramenou, potom kopírovat tělo, co to jde, protože těch univerzálních pytlů je všude hodně, ale padnoucí je zázrak (pokud není na míru) a nakonec řeším rukávy - ty jsou většinou rozhodující, buď padnou, nebo jsou krátké - moc nechápu výrobce, když udělají sako vel. 102 tak se předpokládá, že to není na malého člověka, a že bude mít spíš delší ruce a stejně to udělají krátké. Konstrukce většiny rukávů neumožňuje nějaké rozumné prodloužení, ty pravoúhlé švy a zastřižení rozparku kolem knoflíků to spolehlivě znemožňují :( Proto mě příjemně překvapilo, že jsem sehnal blazer v Park Avenue, který dokonale padne, sedí, má rukávy přesně akorát a je to vlna. Takže to jde ušít, ne že ne :D

AHASVER
    AHASVER --- ---
    SKATEMURAI: ale úplně upřímně mi to přijde divný - moc si nedovedu představit, jak si někdo koupí sako, ve kterym se nemůže hejbat... nechceš poslat foto se zapnutym sakem?
    cejtíš pnutí v rukávech (např. při ohnutí ruky do pravýho úhlu a pootáčení) nebo spíš v zádech, ramenou? zapneš to sako? když ho zapneš, má sako vlnky do X se středem v knoflíku?
    možná je to normální a sedí ti ok, jen je to mírně nepohodlný - fakt bych se divil, kdybys při zkoušení nepoznal, že ti je malý
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SKATEMURAI: sako se vybírá především podle šířky v ramenou, vše ostatní se dá (do určitý míry) rozumně upravit - a zkrátit rukávy je snad to nejsnazší a nejjednodušší (o pár cm tam a zpět, prodloužení záleží na konstrukci)
    mně jsou moje saka poměrně těsný (stačí 3 kila nahoru a nemůžu je nosit), ale řídit, pracovat na počítači, jezdit na kole nebo podávat ruku přes dlouhej stůl. takže bych si myslel, že ti jsou malý ramena a tudíž i záda a tudíž i sako
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MARTIK: Luggi už bohužel na Floře není, jedině v Kotvě myslím a pak v outletu.

ZAPPO: Zkus tu Fashion arenu, viděl jsem jich tam docela dost.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    ZAPPO: Luggi, kupoval jsem ho myslím na Flóře:
    Před rokem jsem za něj dal myslím 6500,-
    [ MARTIK @ Gentlemans style aneb modern man and his world (blog style) ]
    Kolega má taky Luggi, akorát šedý a kratší. Ten jeho se mi taky dost líbí.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Dáte mi někdo tip? Plánuju pořídit kabát a chtěl bych ideálně vlnu a úplně nejradši bych ho pořídil dneska nebo zítra. Mám v plánu outlet ve fashion areně - jsou nějaký obchody, kde bych se měl určitě podívat? Tmavá barva, konzervativní, spíš asi tříčtvrteční.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    btw byl jsem na Kingsmanovi a líbilo se, agentem může být pouze gentleman v dobře padnoucím obleku :)

Kingsman: Tajná služba / Kingsman: The Secret Service (2014) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/342878-kingsman-tajna-sluzba/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MARTIK: pár lidí už mi říkalo, že se jim vyplatilo zaletět si do Číny - po příletu to naměřej, ráno zajdeš na kontrolu, večer můžeš letět domu; jestliže to má být aspoň trochu rozumná kvalita, tak to těch sak/košil/kalhot chce trochu víc, aby se to vyplatilo; jinak samozřejmě jsou to schopni slepit zalevno, ale to doufám nechceš :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MOWER: mě by zajímalo, co tě k tomu vede. Máš nějaká doporučení na tento postup? Je to o dost levnější a přitom kvalitnější, než u nás? (nerejpů, jen mě to zajímá)

Imho kvůli casual sáčka bych si tímhle nekrátil dovolenou a nepřidělával si starosti. Kdybys usiloval o business oblek (či dva), tak bych to chápal.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MOWER: takhle to nemas sanci udelat dobre. Musis tam jit minimalne dvakrat na prezkouseni. Ze by to dali na orvni dobrou spis nepocitej..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam