• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SKATEMURAI: Klika, ze nemas jeste kratsi ruce... :-D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak sako nikdy nebude jako mikina :) Určitá oběť za cenu toho, že dobře sedí tam vždycky bude, u některých je ale minimální. Já to vybírám tak, že musí dobře sedět v ramenou, potom kopírovat tělo, co to jde, protože těch univerzálních pytlů je všude hodně, ale padnoucí je zázrak (pokud není na míru) a nakonec řeším rukávy - ty jsou většinou rozhodující, buď padnou, nebo jsou krátké - moc nechápu výrobce, když udělají sako vel. 102 tak se předpokládá, že to není na malého člověka, a že bude mít spíš delší ruce a stejně to udělají krátké. Konstrukce většiny rukávů neumožňuje nějaké rozumné prodloužení, ty pravoúhlé švy a zastřižení rozparku kolem knoflíků to spolehlivě znemožňují :( Proto mě příjemně překvapilo, že jsem sehnal blazer v Park Avenue, který dokonale padne, sedí, má rukávy přesně akorát a je to vlna. Takže to jde ušít, ne že ne :D

AHASVER
    AHASVER --- ---
    SKATEMURAI: ale úplně upřímně mi to přijde divný - moc si nedovedu představit, jak si někdo koupí sako, ve kterym se nemůže hejbat... nechceš poslat foto se zapnutym sakem?
    cejtíš pnutí v rukávech (např. při ohnutí ruky do pravýho úhlu a pootáčení) nebo spíš v zádech, ramenou? zapneš to sako? když ho zapneš, má sako vlnky do X se středem v knoflíku?
    možná je to normální a sedí ti ok, jen je to mírně nepohodlný - fakt bych se divil, kdybys při zkoušení nepoznal, že ti je malý
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SKATEMURAI: sako se vybírá především podle šířky v ramenou, vše ostatní se dá (do určitý míry) rozumně upravit - a zkrátit rukávy je snad to nejsnazší a nejjednodušší (o pár cm tam a zpět, prodloužení záleží na konstrukci)
    mně jsou moje saka poměrně těsný (stačí 3 kila nahoru a nemůžu je nosit), ale řídit, pracovat na počítači, jezdit na kole nebo podávat ruku přes dlouhej stůl. takže bych si myslel, že ti jsou malý ramena a tudíž i záda a tudíž i sako
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MARTIK: Luggi už bohužel na Floře není, jedině v Kotvě myslím a pak v outletu.

ZAPPO: Zkus tu Fashion arenu, viděl jsem jich tam docela dost.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    ZAPPO: Luggi, kupoval jsem ho myslím na Flóře:
    Před rokem jsem za něj dal myslím 6500,-
    [ MARTIK @ Gentlemans style aneb modern man and his world (blog style) ]
    Kolega má taky Luggi, akorát šedý a kratší. Ten jeho se mi taky dost líbí.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Dáte mi někdo tip? Plánuju pořídit kabát a chtěl bych ideálně vlnu a úplně nejradši bych ho pořídil dneska nebo zítra. Mám v plánu outlet ve fashion areně - jsou nějaký obchody, kde bych se měl určitě podívat? Tmavá barva, konzervativní, spíš asi tříčtvrteční.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    btw byl jsem na Kingsmanovi a líbilo se, agentem může být pouze gentleman v dobře padnoucím obleku :)

Kingsman: Tajná služba / Kingsman: The Secret Service (2014) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/342878-kingsman-tajna-sluzba/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MARTIK: pár lidí už mi říkalo, že se jim vyplatilo zaletět si do Číny - po příletu to naměřej, ráno zajdeš na kontrolu, večer můžeš letět domu; jestliže to má být aspoň trochu rozumná kvalita, tak to těch sak/košil/kalhot chce trochu víc, aby se to vyplatilo; jinak samozřejmě jsou to schopni slepit zalevno, ale to doufám nechceš :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MOWER: mě by zajímalo, co tě k tomu vede. Máš nějaká doporučení na tento postup? Je to o dost levnější a přitom kvalitnější, než u nás? (nerejpů, jen mě to zajímá)

Imho kvůli casual sáčka bych si tímhle nekrátil dovolenou a nepřidělával si starosti. Kdybys usiloval o business oblek (či dva), tak bych to chápal.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MOWER: takhle to nemas sanci udelat dobre. Musis tam jit minimalne dvakrat na prezkouseni. Ze by to dali na orvni dobrou spis nepocitej..
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MOWER: neformální sáčko si kup třeba v Peeku. Teď v lednu jsem si tam koupil manšestrový sako za šest stovek a sedne mi parádně. :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MOWER: Bude to Dior nebo Armani?
    MOWER
    MOWER --- ---
    Poradíte mi prosím jak na sako na míru? Konkrétně se chystám do Thajska, rád bych si v Bangkoku nechal vzít míry po příletu a po dvou týdnech před odletem vyzvednul hotový kousek. Nevim jak to u krejčího chodí, mám šanci na úspěch? Doporučili byste prosím materiál? Nemá to být moc formální, něco jako business/smart casual. Díky za tipy!
    GAMATES
    GAMATES --- ---
    ZVATLAL: ideálně ještě ricinový olej...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MARTIK: Ale ma - u lakyrek osetrujes ten lak, ne kuzi. Viz me predchozi prispevky.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    AHASVER: Prosím nepřestávej z přispíváním do zdejšího klubu jen kvůli mým neobratným připomínkám k lakýrkám. Měl jsem pocit, že mezi nimi a koženými boty není rozdíl a přec je to tak jasné - lakýrky = lak, nemá smysl je krémovat. Až si nějaké pořídím, budu už vědět. Díky tobě.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: Tak to pak jo ;)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Dost podobnej mám na kočky...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ZVATLAL: Dekuji ! Uz jsem tenhle kartacek kdysi u nekoho videl, ale nenapadlo by mne to pouzit na boty. Ty hrebicky fakt vypadaji dost nebezpecne.. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam