• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    AHASVER: Jestli planujes nebo mas dceru, tak se brokovnice hodi v obdobi jejiho dospivani, nemusis ji ani pouzit, staci ji parkrat ukazat napadnikum a rict jim k ni nejakou historku :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SHAMAN99: já nakupuju většinou v anglických eshopech, co neseženu v česku
    naposled tady http://www.shoetree-shop.co.uk a tady http://www.afinepairofshoes.co.uk

jinak s brokovnicí si zatim dělám nejmenší naděje - v zásadě se mi asi povolí jedna hračka a vzhledem k tomu, že mercedes je zbytečně drahej, ale na motorce se můžu zabít, zatímco s brokovnicí můžu zabít i někoho jinýho, tak to nejspíš ukecám na ten mercedes (a to neumim řídit auto)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    takové čištění je vlastně formou meditace :)
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    AHASVER: Je to trosicku jinej odstin, bohuzel, presnej odstin nemeli. Mel bys tip, kde koupit kartace? Kvalitni za rozumnou cenu? Daval bych prednost asi tem z konskych zini, preci jen to ma takove to kouzlo :)) jinak brokovnice moc hezka, dobra volba.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SHAMAN99: no, barva vosku by měla být stejná jako barva bot, takže vidět by to nijak zásadně být nemělo, spíš díky tomu rozleštění by to mohlo být poznat. ale já to prostě jenom tak lehce přejedu. jestli máš ty boty světlý a díky vosku ti ztmavnou, určitě ho tam dáváš hrozně moc.
    nakrémuj, překartáčuj, navoskuj, překartáčuj - tim se taky zbavíš přebytečnýho množství. ale lepší je fakt toho vosku mít hrozně maličko a zodpovědně rozetřít
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SHAMAN99: to je vtipný - já to takhle měl s žehlením košil, než je začla žehlit hospodyně, teď mám boty a pro letošek zvažuju z toho samýho důvodu koupi mercedesu nebo motorky z 60. let nebo právě brokovnice :)) uvidim, co to nakonec bude

http://www.beretta.com/assets/0/15/DimGalleryLarge/486parallelo_zoom002.jpg
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    AHASVER: No ten muj vosk byl barevnej, takze kdyz bych se tem mistum vyhl, tak by to asi bylo videt ne?
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SHAMAN99: le premier je překvapivě dost levnej, takže se tam vyplatí věci nakupovat. a všechno mají kvalitní
    podle mě je základní sada sapphir krém (asi na začátek stačí bezbarvej, ale já ho nikdy nepoužíval, takže nevim, jestli to je horší než barevnej), starý trika, velkej kartáč tvrdej a měkkej, malej kulatej kartáček, vosk

a s těmi záhyby - asi tam toho dáváš hodně, já s tím mám taky občas problém - boty se proto musí jednou za čas umejt. a taky neni úplně od věci se těm místům voskem prostě vyhejbat nebo je jen rychle přejet a pak ho tam nanést rozleštěním již naneseného. u brogues je potřeba jednou za čas párátkem projet všechno zdobení
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    AHASVER: Jinak jak ty ujizdis na cisteni bot, tak me takhle desne bavi cistit zbrane, proste si pustim nejaky dobry film nebo hudbu, neco dobreho k piti a cistim a cistim :))
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    AHASVER: Diky za vycerpavajici prispevek. Ja jsem k loakum dostal ten jejich vosk a to je zatim vse co pouzivam. Rozetru to starou plenou chvili necham a pak vylestim. Nevypada to uplne spatne, ale mam strasnej problem s temi castmi, ktere se ohybaji, ten vosk se tam vydroli a vypada to fakt strasne. A nevim moc jak na to. Tedka jsem si objednal poradnej kartac z konskych zini a premyslim co dal poridit. Zatim me napada si koupit od saphiru jejich krem a nejaky bezbarvy vosk. Taky me napdla ta rukavice z ovci vlny na vylesteni. Pokud bys mel nejake konkretni produkty s odkazy klidne treba v tom le premieru, tak by to bylo super. Mam z tech bot hroznou radost a chtel bych se o ne starat co nejlepe a navic si planuji poridit dalsi :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    AHASVER: a je dobrý jednou za čas ošetřit hrany koženejch podrážek - já to dělám voskem, existujou na to speciální krémy, dokonce i se super aplikátorama, ale člověk je nakonec stejně nevyndavá z krabice. a spodek podrážky krémuju bezbarvym krémem s molitanovym aplikátorem, taková ta vodička, co jí propagujou v le premieru, mi nepřijde jako "funkční" (prostě moc nerozumim, co dělá), tak ji nepoužívám

a jinak už podruhý doporučuju čištění bot v le premieru - dokonce tam jde odnýst tašku s botama a za týden se pro ní zastavit. ale když tam člověk sedí a nemusí si nutně připadat velkopansky a číst si při čištění nonšalantně noviny (ono taky v česku jaký noviny na velkopanství), tak se může docela "pokochat"
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    John Lobb - Care and repair
    https://www.youtube.com/watch?v=-OwsGvItrzg

třeba tohle video mám rád a pustim si ho jednou za čas jen tak na lepší náladu...
    allen edmonds taky myslim má dobrý videa
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SHAMAN99: imo jsou nejlepší videa dobrejch značek bot - mně se líbí (a s mym názorem konvenujou) videa od johna lobba
    nicméně úplný návod to asi moc není - videa většinou obsahujou "pravidelný" čištění a návod bez videa je poloviční. a nikdy jsem nehledal návod, kterej by mluvil o všem - boty se jednou za čas musí umýt (já používám saddle soap), krémů existuje víc a podle typu krému se liší frekvence jeho použití atp. myslim, že pro normálního člověka a normální kožený boty postačuje návod střídat boty, po použití vložit shoe tree (mmch, nejlepší poměr výkon cena maj v muji, kde jsou z cedrovýho dřeva za pár euro) a okartáčovat, pokud byly ušpiněný víc pak otřít vlhkym hadrem, případně aplikovat vodičku proti soli a nakrémovat a rozleštit, jednou za čtrnáct dní - měsíc (podle počtu bot) vyndat tkaničky, okartáčovat, nakrémovat s důrazem na prošitý části (bota se tím impregnuje, zvlášť tam, kde se stýká svršek s podrážkou - na nanášení krému se mi dlouhodobě nejvíc osvědčilo použití kombinace kulatýho a hranatýho kartáčku, hranatej právě na část u podrážky), pak hadrem nanýst malý množství vosku a nakonec ten vosk rozleštit hadrem s vodou. přeleštit (všude v návodech se doporučujou silonky, já to řešim takovou rukavicí - http://www.afinepairofshoes.co.uk/...ions/brushes-cloths-price-desc/products/saphir-shearling-glove)
    tu a tam boty víc umejt a ošetřit
    jednou za půl roku vyměnit tkaničky

já to takhle dělám v zimě s 5 párama bot, který nosim, v létě se 4, takže jedu každou činnost na všech botách a pak jdu na další, čimž je dostatek času na vyschnutí, vstřebání krémů atd., jinak určitě mezi každou činností je potřeba chvilku počkat

jsem se nějak rozepsal, každopádně, když sem někdo dá odkaz na něco poučnýho, budu rád - já čištění bot žeru, vždycky si k tomu otevřu plechovku piva, pustim hudbu a mám takovej hezkej sobotní podvečer :))
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    Nevite nekdo o nejakem kvalitnim a detailnim manualu, jak spravne pecovat o boty?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    V C&A měli jeden čas slušný manšestrový saka a dokonce mi byly. V H&M bych si možná i vybral, nebejt toho, že mi tam prostě ani jedno sako není. Mám od nich tuším nějaký svetry a možná košile, ale sako je bez šance :(
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    HM me ted dost zklamalo via zimni kabat za 4K, za coz bych uz cekal fakt kvalitu.. na pohled fakt moc hezky. ale prosel jsem se s nim snad 2x s taskou pres rameno a v mistech, kde se taska dotykala je to zezmolkovane az hamba. kvalita materialu je tam fakt shit.. a provedeni taky.. sorry, ale u hader za 4ku nemam naladu odstrihavat odstavajici nite ze svu/knofliku. napr. kabat z CSSR ze 70tek po fotrovi je oproti HM upe nekde jinde (btw. znacka Luxus ;] )
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SKOKY: Taky souhlas. Světlé chinos z HMka mi drží už třetí rok. Nakupuju tam taky trika pod košile a mám tři saka. Všechny mi padnou akorát. České C&A je k hovnu - výběr strašný a žádná velikost mi nepadne. Prý ve Vídni není C&A taková hadrárna...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKOKY: Asi se tam zase budu muset zajít podívat :) Mě tam bohužel padne leda tak to triko :( Ale ok, beru. Souhlas s tím, že lepší levnější padnoucí sako než drahé nepadnoucí - proto si myslím, že výmluvy lidí na nemožnost se (vizuálně) dobře obléknout kvůli cenám je nesmysl. V ČR je jakýkoliv start dobrý a když pak člověk začne vyhledávat lepší materiály, a posouvat se dál, tak jedině dobře. Pořád je lepší vidět někoho v polyesterovém saku, které mu dobře sedí, než v odrbané reklamní flísce.

Se mi právě líbí web lookastic, kde je vidět, že dobře vypadající kombinace, pokud si člověk vysloveně nezakládá na značce a materiálech, nejsou vůbec drahé. Škoda že to není jinak moc praktické, protože oblečení bez vyzkoušení je risk.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    SUN_VU_KUNG: já si teda kupuju sportovní saka v HM na běžné každodenní nošení a jsem spokojen. Ofc to je za tu cenu 100% polyester, ale jejich velikosti mi perfektně padnou (a myslím si, že je lepší levné dobře padnoucí sako, než sebedražší a kvalitnější, které nepadne) + na to, že v tom pravidelně sedim v zakouřený hospodě a pomalu v nich i cvičim, tak je poměr cena/výkon super. A rozhodně bych nesrovnával CA a HM. V CA jsou věci, který kdybych si vzal na sebe, tak dostanu kopřivku. HM přece jen má docela zajímavej volnočasovej styl oblečení co se mi osobně dost zamlouvá. Barevný chinos na obyčejný nošení se mi taky relativně osvědčili...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    COMODOR_FALKON: Já už tam nekupuju nic, max. bílé / černé triko. Kvalita je stejná jako v CA, New Yorker atd. masová produkce, sem tam něco zajímavého, ale hlavně je to prostě nekvalitní. Na první pohled ty věci vypadají dobře, ale po nějaké době to jde do háje. Skoro jakákoliv košile nevydrží víc jak jednu sezónu (a to myslím volnočasové), protože vyrudnou - černá košile má najednou hranu límce hnědou, modrá má na sobě světlejší fleky atd... svetry - žmolkují snad už při doteku, po pár nošeních se zvětšují na dvojnásobnou velikost :), po pár cyklech odpadají z košil knoflíky, atd. Nějak mě nebaví věci, co vydrží tak málo a přitom v našich podmínkách zase tak málo nestojí. Chápu, že když to je v UK za deset liber, tak to nikdo neřeší (i když z hlediska ekologie by měl) ale tady stojí ta samá věc 800. Nedává mi smysl nakoupit oblečení a po sezóně dvou ho vyhodit a celé to martyrium podstupovat znovu. Věcí z téhle řady obchodů mi vydrželo fakt jen pár.

3-6k za sako z konfekce na tahání, ne na příležitosti, mi přijde ok.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ja bych k tomu HM az tak prikry nebyl...
    Akorat tedy za plnou cenu bych si tam asi nic nekoupil, ve vyprodeji uz vetsinou cena (500-700) odpovida kvalite... Obzvlast na Vaclavaku...

Zvlast pokud to ocividne ma byt cosi levneho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam