SHAMAN99: imo jsou nejlepší videa dobrejch značek bot - mně se líbí (a s mym názorem konvenujou) videa od johna lobba
nicméně úplný návod to asi moc není - videa většinou obsahujou "pravidelný" čištění a návod bez videa je poloviční. a nikdy jsem nehledal návod, kterej by mluvil o všem - boty se jednou za čas musí umýt (já používám saddle soap), krémů existuje víc a podle typu krému se liší frekvence jeho použití atp. myslim, že pro normálního člověka a normální kožený boty postačuje návod střídat boty, po použití vložit shoe tree (mmch, nejlepší poměr výkon cena maj v muji, kde jsou z cedrovýho dřeva za pár euro) a okartáčovat, pokud byly ušpiněný víc pak otřít vlhkym hadrem, případně aplikovat vodičku proti soli a nakrémovat a rozleštit, jednou za čtrnáct dní - měsíc (podle počtu bot) vyndat tkaničky, okartáčovat, nakrémovat s důrazem na prošitý části (bota se tím impregnuje, zvlášť tam, kde se stýká svršek s podrážkou - na nanášení krému se mi dlouhodobě nejvíc osvědčilo použití kombinace kulatýho a hranatýho kartáčku, hranatej právě na část u podrážky), pak hadrem nanýst malý množství vosku a nakonec ten vosk rozleštit hadrem s vodou. přeleštit (všude v návodech se doporučujou silonky, já to řešim takovou rukavicí -
http://www.afinepairofshoes.co.uk/...ions/brushes-cloths-price-desc/products/saphir-shearling-glove)
tu a tam boty víc umejt a ošetřit
jednou za půl roku vyměnit tkaničky
já to takhle dělám v zimě s 5 párama bot, který nosim, v létě se 4, takže jedu každou činnost na všech botách a pak jdu na další, čimž je dostatek času na vyschnutí, vstřebání krémů atd., jinak určitě mezi každou činností je potřeba chvilku počkat
jsem se nějak rozepsal, každopádně, když sem někdo dá odkaz na něco poučnýho, budu rád - já čištění bot žeru, vždycky si k tomu otevřu plechovku piva, pustim hudbu a mám takovej hezkej sobotní podvečer :))