• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    CADDY
    CADDY --- ---
    BOBASH: to s emusim podivat...slamaky mi prave moc nesedi, prijde mi to tak k havajske kosili...
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CADDY: V H&M teď maj docela sympatický slamáky podobnýho typu jako je ten světlej klobouk na fotce. A mají tam i velikost na mě, tedy by se do toho měl vejít i tvůj meloun.
    CADDY
    CADDY --- ---
    FINSON: tyjo, tenhle svetly klobouk vypada dobre, to by mohl byt recept, co mit na leto, aby to sedlo i mne :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    T_Y_L: Jasně, každý jsme tvarovaný jinak. Mám ho k jeansům a košili, sem tam i k tričku - mám v práci neformální dresscode a ten klobouk je, co si budem povídat, overkill a tak trochu machrovinka. Nicméně kdyby se mi nedostalo pozitivní zpětné vazby, asi bych ho nenosil. Takhle si právě říkám, že tedy "pravá" fedora nebo nějaký vhodný panamáček by mi k tomu mému stylu mohly sedět taky.
    A proč to vlastně řeším : I bez ohledu na to, jak v tom vypadám, se v klobouku cítím velmi příjemně ;-)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    BONEMINA: Původně jsem to tak nemyslel, ale argument Indiana Jonesem byl tak ultimátní, že jsem to musel přehodnotit :-).

Ale v dnešní době, kdy jsou klobouky relativně méně časté si myslím (než před 70 lety), že třeba k samotné košili bude víc sedět třeba ten panamák, nebo obecně nějaký letní klobouk. Každopdáně s tím jak se teď poslední roky pánské klobouky vrací (alespoň se mi zdá že jejich popularita oproti době před 10, 15 lety v ČR roste) tak se je stejně platnost nějakých pravidel dost na vodě a důležitý je spíše výsledný efekt.

FINSON: Pokud ti sluší tak proč ne. Synkovi jsem taky na léto pořídil trilbyho a myslím, že mu sedne.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    T_Y_L: Pravda. Zrovna šusťákovou bundu a mikinu mám v kategorii čepicové oblečení. Nějak mi k večeru nedošlo, že myslíš až TAK neformální oblečení, když to dáváš do souvislosti s kloboukem :)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    BONEMINA: Tak s klobouky stejně jako s většinou pravidel a doporučení v oblékání je to samozřejmě tak, že: "first learn the rules then break them". A Indiana Jones si to určitě mohl dovolit protože ten, jak se na tehdejšího gentlemana slušelo, pravidla znal :-). A neformálně běhal hlavně mimo město - po městě jak se slušelo běhal v obleku, pokud o něj nepřišel a i mimo město byl základ alespoň košile a slušné kalhoty - nebo to co mu z toho zbylo :-). Spíše mi šlo o to, že se fedora moc nehodí k tričku, šusťákové bundě, nebo mikině.

Tehdy byly klobouky také mnohem běžnější. Ale nechci neformální použití fedory nikomu upírat. Nakonec je to o tom, jak v tom nakonec člověk vypadá a jak se v tom sám cítí.
    FINSON
    FINSON --- ---
    T_Y_L: Oblek nenosím, mám trilbyho.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    T_Y_L: Když mohl fedoru nosit Indiana Jones, nevidím důvod, proč by se nehodila k neformálnímu oblečení.
    S trilby mi většina lidí připadá jako špatně ořezaná pastelka.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    COMODOR_FALKON, FINSON: Tenhle typ klobouku se jmenuje trilby. Poměrně se rozšířil mezi ldii - zřejmě díky modernějšímu vzezření a tomu že je neformální (k obleku se nehodí vůbec a řekl bych, že ani k blazeru) a začalo se mu říkat fedora ze které se asi v minuloasti vyvinul. A taky už si dokázal získat negativní pověst na internetu díky některým jeho nositelům (opět se mu při tom chybně říká fedora - https://www.google.cz/...nms&tbm=isch&sa=X&ei=iw12Vc3AM8OAUdHtgvAN&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=842&bih=417).

Fedora je ale klobouk s širokou krempou (níže to co mám na hlavě) - tedy vzezřením je spíš bližší tomu panamáku (ale jiný materiál). Ten je naopak vhodnější k saku a ke zcela neformálnímu oblečení by moc nebyl vhodný.

FINSON
    FINSON --- ---
    COMODOR_FALKON: Ano, přesně tak. Mně prý docela sedne... :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FINSON: Jestli myslíš to, čemu se říká "fedora" tady, tj. vyšší klobouk s úzkou krempou, tak v tom vypadám jak kdybych měl místo hlavy dinosauří vejce... :-D
    FINSON
    FINSON --- ---
    COMODOR_FALKON: Taky začínám přemýšlet nad panamáčkem - zatím mám jenom kostkovanou fedoru :-)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    SHAMAN99: spravili mi oblek v Ostravě za pár stovek. Vyštíhleno, zkráceny rukávy (ubrali jeden ten knoflíček, ale nejde to poznat), zkrácena délka.
    GEGE
    GEGE --- ---
    FINSON: cartoon je obecne drahej, ale kdyz jsou slevy, tak bekovku za osm set taky koupis, coz tu cenovku nijak neomlouva. stetson je sice velka znacka, ale v cizine urcite pujde poridit levneji. za plnou cenu je to naprosto sileny.
    FINSON
    FINSON --- ---
    GEGE: Ty vole! (pardon my French) - doteď jsem si myslel, že moje bekovka Bugatti byla za osm stovek příšerně drahá...
    DEMONOFANARCHY: Kdybys žil na vesnici o 500 obyvatelích, tak bych se nad tím na chvilku zamyslel... ve městě, kde žiješ, nevyvolá za bílého dne na ulici žádnou pozornost ani mladík s plnovousem v černé krajkové sukni s vlečkou a v černé dámské halence (viděno před pár lety na vlastní oči)...

Tohle mi přijde úplně v pohodě - tobě ne?

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Z tehle diskuse jsem pocitil nutkavou potrebu poridit si novy klobouk na leto...
    Prave jdu z Tonaku...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DEMONOFANARCHY: Já si pro podobný důvod koupil jednak béžovou bekovku, ale tu moc nenosím, ale taky dva "baker boy hats" - třeba tu: http://www.ebay.co.uk/...Flat-Beret-Cap-/251911800598?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item3aa71d0716
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DEMONOFANARCHY: Klasický panamák je taky excentrický?
    GEGE
    GEGE --- ---
    DEMONOFANARCHY: treba v cartoonu maji hezky vyber bekovek: http://www.cartoon.cz/doplnky/bekovky/

jen si nejsem jisty, jestli neco z toho bude dostatecne letni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam