• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Slibene fotky obleku od Le Premiere. Latka Scabal 703610.

COQUINE
    COQUINE --- ---
    COMODOR_FALKON: jo, to mas pravdu, vsude maji pekne hnusny :-) chtela jsem tak 3 tydny zpet udelat muzi malou radost a koupit nejakou peknou, nikde nic. no tak jsem aspon oslovila par tvorilek na fleru, ktery delaji kanzasi broze, neb jsem dosla k zaveru, ze by to mohly zvladnout. a vysledek je ten, ze nic nemam, protoze damy nemaji zajem (o moje prachy :-).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    V Le Premiere maji kravaty, kapesnicky i boutonnieres. Vetsi vyber asi pres nejaky eshop, napr. http://www.gentlemansgazette.com/shop/
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SPECS: Mne by zajimaly i ozdoby do klopy...
    ...na zadne hezke jsem nikde nenatrefil a vyrabet si vlastni (stejne jako kapesnicky) nejak nezvladam...
    SPECS
    SPECS --- ---
    Jakej obchod byste doporučili na doplňky jako kravaty a kapesníčky? Kde rádi nakupujete? S dobrým poměrem kvalita/cena. Online, ale klidně Praha nebo Brno. Díky za tipy!
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    SAMOUT: Aha, ok, díky.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JAKE_UP: Nic, tenhle problém přetrvává, musíš použít proxy z jiného státu. Dáse najít na https://www.hidemyass.com/proxy . Já tam lezu přes německou VPN.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    SAMOUT: Po zadání adresy mě to kopne na český eshop. Co dělám špatně?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Btw. rozdíl u obleku, který bych si koupil, je (po odečtení poštovného) 176€.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Moc to nešiřte, ale TML má nový eshop www.tmlewinshirts.de, který umožňuje posílání do ČR (nebo alespoň je v seznamu). Asi zatím nikomu z ČR zastoupení nedošlo, že nás má hledat pod Tschech, ne pod Czech.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CADDY: K letnímu obleku úplně v pohodě. Ostatně mají tam i lněný sako a kalhoty, který by se k tomu perfektně hodily.
    CADDY
    CADDY --- ---
    BOBASH: to s emusim podivat...slamaky mi prave moc nesedi, prijde mi to tak k havajske kosili...
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CADDY: V H&M teď maj docela sympatický slamáky podobnýho typu jako je ten světlej klobouk na fotce. A mají tam i velikost na mě, tedy by se do toho měl vejít i tvůj meloun.
    CADDY
    CADDY --- ---
    FINSON: tyjo, tenhle svetly klobouk vypada dobre, to by mohl byt recept, co mit na leto, aby to sedlo i mne :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    T_Y_L: Jasně, každý jsme tvarovaný jinak. Mám ho k jeansům a košili, sem tam i k tričku - mám v práci neformální dresscode a ten klobouk je, co si budem povídat, overkill a tak trochu machrovinka. Nicméně kdyby se mi nedostalo pozitivní zpětné vazby, asi bych ho nenosil. Takhle si právě říkám, že tedy "pravá" fedora nebo nějaký vhodný panamáček by mi k tomu mému stylu mohly sedět taky.
    A proč to vlastně řeším : I bez ohledu na to, jak v tom vypadám, se v klobouku cítím velmi příjemně ;-)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    BONEMINA: Původně jsem to tak nemyslel, ale argument Indiana Jonesem byl tak ultimátní, že jsem to musel přehodnotit :-).

Ale v dnešní době, kdy jsou klobouky relativně méně časté si myslím (než před 70 lety), že třeba k samotné košili bude víc sedět třeba ten panamák, nebo obecně nějaký letní klobouk. Každopdáně s tím jak se teď poslední roky pánské klobouky vrací (alespoň se mi zdá že jejich popularita oproti době před 10, 15 lety v ČR roste) tak se je stejně platnost nějakých pravidel dost na vodě a důležitý je spíše výsledný efekt.

FINSON: Pokud ti sluší tak proč ne. Synkovi jsem taky na léto pořídil trilbyho a myslím, že mu sedne.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    T_Y_L: Pravda. Zrovna šusťákovou bundu a mikinu mám v kategorii čepicové oblečení. Nějak mi k večeru nedošlo, že myslíš až TAK neformální oblečení, když to dáváš do souvislosti s kloboukem :)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    BONEMINA: Tak s klobouky stejně jako s většinou pravidel a doporučení v oblékání je to samozřejmě tak, že: "first learn the rules then break them". A Indiana Jones si to určitě mohl dovolit protože ten, jak se na tehdejšího gentlemana slušelo, pravidla znal :-). A neformálně běhal hlavně mimo město - po městě jak se slušelo běhal v obleku, pokud o něj nepřišel a i mimo město byl základ alespoň košile a slušné kalhoty - nebo to co mu z toho zbylo :-). Spíše mi šlo o to, že se fedora moc nehodí k tričku, šusťákové bundě, nebo mikině.

Tehdy byly klobouky také mnohem běžnější. Ale nechci neformální použití fedory nikomu upírat. Nakonec je to o tom, jak v tom nakonec člověk vypadá a jak se v tom sám cítí.
    FINSON
    FINSON --- ---
    T_Y_L: Oblek nenosím, mám trilbyho.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    T_Y_L: Když mohl fedoru nosit Indiana Jones, nevidím důvod, proč by se nehodila k neformálnímu oblečení.
    S trilby mi většina lidí připadá jako špatně ořezaná pastelka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam