• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    jsou u oblekových kalhot taky varianty jako low-waist? Nebo by všechny měli sahat někam k pupku? Jaké jsou konvence?
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    UMIAKI: tak, v bel a blanc nesmí kravaty žehlit, napařujou je jenom málo, apretaci nedávaj (minimálně se na ní neptaj a protože nevim, co přesně to je, a ptaj se na to vždycky, tak jsem ji nevyžadoval) a kravaty po vyčištění vypadaj mírně líp, ale ani zdaleka dobře
    asi je potřeba najít někoho, kdo to napaří několikrát

jo a jinak, kdo byste využíval, tak s přestěhováním le premier zrušil čištění bot
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Před časem jsem si koupil oblek, 100% vlna. Kalhoty se mi však velice rychle zvětšily a natáhly. Jednou jsem je přešil, nepomohlo.. Zase trochu nabyly. Nakonec jsem koupil méně pohodlné kalhoty s menším poměrem vlny a ty už tvar drží. Je to normální chování vlny, nebo jsem koupil nějakou horší vlnu?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Tak jsem si dnes na akci koupil roztomily odznak do klopy...

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AHASVER: IMHO tim spis, jaky to ma dosah, tak si myslim, ze by cely obrad mel byt vyladeny do osobnosti a preferenci zenicha a nevesty a pokud mozno nejak reflektovat jejich vztah...
    To je duvod, proc se casto potapeci berou pod vodou a parasutiste ve volnem padu...

Take je diskutabilni to pojeti svatby jako "konzervativniho a tradicniho institutu".
    Nepochybuji o tom, ze pro radu snoubencu pujde jen o tematickou show a party pro pratele u prilezitosti pravniho doladeni vztahu...
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    takovej asi naivni a hloupej dotaz. da se sehnat dobra kolinska v beznem sortimentu tradicnich drogeriovych retezcich (teta, dm)? zatim jsem nenarazil.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    BOBASH: uhm, ale tak jasně, oblíknout se stejně jako každej druhej z náplavky a krymský, případně jako celej williamsburg nebo portland, nebo každá fotka na google s dotazem "hipster wedding" je děsně nonkomformní a originální

nehledě k tomu, že (rozvedeno, co jsem psal) podle mě v tomhle případě prostě vstupuju do konzervativního, tradičního institutu, vyslovuju závazek na desítky let a vyjadřuju někomu druhýmu úctu. podle mě to nejde víc popřít než vystoupením z tradice, odkazem na cizí kulturu, materiálovym "shozením" (zlaciněním) situace a vystavením pomíjivýho módního trendu

ale jak už jsem tu jednou psal - noste si, co potřebujete, jestli vám to připadá dobrý, nějaký moje řeči by vás neměly vyvést z míry. jen moc nechápu ty argumenty
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    AHASVER: Protože má v povaze být originální a ne za každou cenu konformní?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    AHASVER: hm máš recht, je to hipsteřina a výstřelek
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KOUDY: Takovej pohřeb skoro:-D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOUDY: třeba jich víc nemaj?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja ty cerny/sedy obleky v lete na svatbach nechapu..na posledni sem mel snad jako jedinej svetlej oblek a modrou kosili+boty..venku bylo 35 stupnu a plno chlapu se tam potilo v cernejch oblecich..ble

AHASVER
    AHASVER --- ---
    černej oblek, chápu
    tmavě modrej oblek, chápu
    světle šedej oblek, chápu (byť ten hejlíkův, nebo jak se ta celebrita, co neznám, jmenuje, je děsnej a nechápu, že si někdo nechá ušít oblek horší než ze stojanu)

<názor, martik, nenech si tim měnit svůj>
    proč si někdo chce kazit jedinečnej den v životě nějakym "módním" výstřelkem v kombinaci hipsteřiny a cize-kulturní reference a chce vypadat jak z klipu mumford and sons nebo podobný jaloviny, nechápu
    osobně budu hosty na svojí svatbě fašisticky instruovat, co maj mít na sobě, a nechám bejt na fotkách jenom těch 10, co to splní - nechci mít do konce života zarámovaný vzpomínky s lidma od cirkusu
    </názor, martik, klidně čti dál>

ale každopádně v ČR imo nesehnatelný, zaletěl bych do londýna, ušetříš a navíc je tam ten materiál mnohem tradičnější/přítomnější a tím pádem předpokládám i sehnatelný ve značně širším a méně ošizeném (na kvalitě) spektru
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Ahoj,
    v půlce října mě čeká svatba. Řeším co na sebe. Můj největší favorit je tmavě šedý, klasický oblek.
    Říkám si ale, zda nevyužít toho, že se budeme brát na podzim a nejít do tweedového a trochu společensky odlehčenějšího outfitu. (Snoubenka si šaty nechává šít a stylově by to mělo být trochu odlehčenější a více dívčí - ne klasický princeznovský šlehačkový dort. Ten tweed by k tomu myslím pasoval.)

Líbí se mi něco takového:
    http://dkxtl9ygz60r5.cloudfront.net/...to.com/blog/wp-content/uploads/2011/12/Nick_Tara_blog_013.jpg

Nevíte, kde v ČR tweedové sako s vestou seženu?

A co zbytek? Mám mít kalhoty ve stejném materiálu a barvě? Nebo (jako na obrázku) může být jiný odstín a matroš (a pokud jiný, tak jaký-manšestr?).

A báli byste se toho, že budu až moc vyčnívat mezi ostatními hosty, kteří přijdou v černé klasice? Nebo je mám radši nabádat k tomu, aby si vzali třeba jen sako a k němu čisté džíny, či manšestr?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    DOT: Důvod?
    DOT
    DOT --- ---
    jsou ty Brook Brothers kosile lepsi nez z LePremiera? Cena podobna... Koukam kam pro dalsi kosile, protoze LP uz trzbu delat nechci.
    HEJSA
    HEJSA --- ---
    Ahoj,

máte zkušenosti s čistírnou Daja na Zličíně OC Globus? Na firmu mám pozitivní recenze na pobočku v Celnici 3, o té zličínské zatím nic. Popřípadě jiný typ na odzkoušenou čistírnu v této oblasti?
    A ještě jedna, spíše začátečnická, otázka. Necháváte si vyčistit oblek po koupi, nebo počkat až si to vyžádá nošením?
    Předem děkuju za cenné rady
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MARTIK: Protoze u me ten oblek 2x stihlili (jednou po prvni zkousce, pak tam jeste prisel majitel a nechal to vystihlit jeste vic). Stejne tak jsem je nechal opravit ta ramena.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MARTIK: Asi 3 nebo 4 zkousky. Trvalo asi 2 mesice.

Ted si tam nechavam sit blejzr (take uz ho delaji pres mesic), tak jsem zvedavy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam