• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Jelikož jsem zde řešil svatební oblek a jelikož si vždy rád prohlédnu fotky místních gentlemanů, přispívám tedy třemi fotky z mého nedávného velkého dne.

A uvedu i co konkrétně jsem na sobě měl (vždycky jsem si to chtěl někde zkusit napsat, tak teď je příležitost :))

Omluvte prosím tento poněkud narcistní post. Je to jednou za život, ne?
    Taky bych tím chtěl poděkovat zdejším gentlemanům, hlavně UMIAKImu, že jste mi vypudili z hlavy slim varianty s krátkými nohavicemi. S délkou a střihem obleku jsem byl velice spokojen.

Tady jsem ještě střízlivej. Kravata zmluchlaná a to jsem ji ráno přežehlil. A neutrefil jsem správně délku. Ale s těmi fičáky ráno jsem byl rád, že jsem ji uvázal na druhej pokus. Šlo o minuty! :)

Oblek: T. M. Lewin - Gibson
    Košile: Zara
    Kravata: něco z Peeku, myslím Montego, nebo nějaký podobný low-cost.

Tady jedna svatební portétovka. Nezlobte se, že jsem odstřihl mou nádhernou ženu, ale ona se nerada bezdůvodně sdílí na internetu.
    Chtěl jsem ukázat botky Loake, na které jsem se zde dotazoval. T_Y_L mi doporučil mahagonový odstín a byl jsem s volbou velice spokojen.
    Šel jsem do série Holborn, jelikož Aldwych byl zrovna sold out. Na webu se pyšní konstrukcí, díky které se boty nemusí tak dlouho rozcházet. A dávám jim za pravdu. Měl jsem je na sobě snad jen 3x večer po práci a pak celý den na svatbě a bylo mi v nich krásně.. Až teda do probuzení, kdy jsem našel na nohách dva puchýře a dělalo mi problém chodit :)
    Mám strach, co to udělá v budoucnu. Zda ta supr konstrukce nepovede k tomu, že se boty víc rozjedou a budou mi volné. Ale co už..
    Kabát je Luggi, mám ho asi 2 roky a je moc fajn. Nic do velkých mrazů, ale byl jsem rád, že jsem si ho vzal. Měli jsme tak 8 stupňů..

Kabát: Luggi
    Boty: Loake - Holborn Mahagony

No a tady celej já. Ehm. Asi jediná fotka, kde jdou vidět i hodinky - podle mě hezky zapadaj do kombinace s opaskem a botami.

Pásek: Loake
    Hodinky: Certina - DS Podium
    ISCARIOT
    ISCARIOT --- ---
    AHASVER: urcite zajdi za honzou rybarem, chodim k nemu uz nejaky 3-4 roky a naprosta spokojenost, s vlasy si vyhraje a urcite budes spokojenej.. https://www.facebook.com/janrybarhairstudio?fref=ts
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    S tim jak se ohlasila zima, znovu se urgentne prihlasila potreba opravy (a vycisteni) klobouku...
    (rozpadl se prymek)

Mate nekdo nejake doporuceni...?

Zel Tonak nema ani vlastni opravnu, ani s nikym nespolupracuje...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: spíše do [ Etiketa a slušné chování ] ... ale osobně ve všech dotazovaných nesundavám :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GEGE: díky, zkusím (v mezidobí vyzkoušen toni&guy a roland a žádná hitparáda)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    Ahoj, mám dotaz ohledně sundavání klobouku.
    Sundavání v místnosti je samozřejmostí, ale jak třeba v MHD, nákupní centra, supermarkety, haly?
    GEGE
    GEGE --- ---
    AHASVER: provereno nekolika kamarady. nelze objednat, pouze na pockani - nikdy jsem necekal dele nez 20 minut. o co jsi reknes, to dostanes. nejsou liny strihat nuzkama, kdyz na neco odmitnes strojek. 140 Kc za normalni ostrihani a oplachnuti hlavy.

1. vlasové závody Praha (www.kadernictvi.net)
    http://www.kadernictvi.net/
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    nemáte někdo tip na holičství?
    někoho, kdo rozumí vlasům a stříhá precizně - poté, co jsem odešel od měchurové (3 roky jsme se nedokázali domluvit na úpravě stylu a taky mi upravovali vousy jinak, než jsem chtěl), tak nějak pendluju a nenacházím nikoho, kdo by mě ostříhal dobře - což u měchurové fungovalo. thomas barber shop a gentlemen brothers nestříhají dobře, prostě jedou šablonu z netu (nic proti ní, už jí pár let nosím a měnit to nehodlám) tak nějak, jak jim to vyjde. s mejma hustejma hřebíkama to málokdy vyjde dobře... teď jsem viděl zvenku pobočku TBS v černý růži a přišlo mi, že i tady frčí jedna šablona a žádný řemeslo
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GHOSTSTALKER: "Business casual se bez saka obejde." Ano, nezpochybňoval jsem to. Psal jsem "ve většině se saky". Ale o to nejde ;)

To, co psal, rozhodně neprojde jako business casual. To jsou prostě mikiny. A ještě hnusné. Snad teplákovka s membránou (aka igelitem) uvnitř? http://www.aliexpress.com/...-Fashion-Men-s-Casual-Coat-manteaux-homme-Mens/1756859_32368354559.html

O něčem takovém http://arcteryx.com/product.aspx?language=EN&gender=mens&model=Diplomat-Jacket by se dalo diskutovat...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    UMIAKI: Teda ty jedes, k jablkum a hruskam pridavas jeste svestky, to vypada na povedeny kolac (sako X bunda, ale jasne, oboji je preci v anglictine jacket:).

Business casual se bez saka obejde.

Treba tohle, pokud by bylo jine zakonceni dolniho dilu a rukavu (volne, ne s gumou), by imho jako business casual svrchnik proslo.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GHOSTSTALKER: Taky si děláš srandu, že jo?:) Jablka a hrušky a střih a látka? Látka jako materiál se výsledným výrobkem souvisí úplně maximálně.
    Kromě toho když si zadáš business casual tak ti vyjdou obrázky ve většině se saky a ne s bundou. I kdybychom mluvili o bundě, tak ze softshellu bude vždycky sportovní, protože to je její určení. To je určení té látky.

ELDERIK: Ano, softshell je způsob vrstvení látky, ale mimo některé výjimky je to vždycky strašně uměle vypadající látka. Vrtsvy jsou zhruba jak píšeš. Pokud by nahoru dali nějakou přírodní látku, tak by softshell přestal plnit funkci, tedy transportovat pot ven, protože ta vrstva by nasákla deštěm zvenku a stála by se nepropustnou pro vodní páry.
    Ale i takový Klättermusen, co vyrábí bundy s bavlnou nahoře dává jasně designem vidět, že jsou to sportovní funkční bundy.

ELDERIK: Přece jsi nehledal náhradu za zimní kabát ve věcech ze softshellu, ne? Kup si třeba nějakou "quilted jacket" - třeba najdeš i nějakou z trochu nepromokavého materiálu a bude to působit líp ;)
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Tak sorry že jsem se ptal. Holt to budu muset vydržet se svym starym dobrym kabátem (90% vlna) ....

UMIAKI, GHOSTSTALKER: Co vim tak Softshell neni typ látky, to sem nejspíš napsal špatně. Je to způsob jak docílit spojením až 3 vrstev látek toho, aby výsledný materiál byl tenký, lehký, prodyšný, a částečně vodě a větru odolný. Pak je ještě hardshell (např Gore-tex) a ten by měl být podstatně víc vodě a větru odolný.

Vnitřní vrstva má za úkol udržet člověka v pohodlí a případně odvádět pot. Nejdražší materiál se používá merino nebo hedvábí. Nejlevnější je polyester a obecně umělý materiály.
    Prostřední vrstva má za úkol udrřet člověka v teple. Používá se vlna, bavlna, fleece, peří a hromada dalších hlavně umělých materiálů.
    Vnější vrstva má za úkol chránit před vodou a větrem. Většinou se řeší použitím umělých vláken ale neni to podmínkou.

Díky tomu, že si každej výrobce může přispůsobit tenhle materiál podle sebe a tady v ČR se kupujou hlavně levný věci, se tu softshell bere jako něco umělýho z Lídlu, za 300 Kč, co se dá brát do přírody......
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    UMIAKI: On tu nekdo mluvil o kombinaci softshellu a obleku/saka?

Jinak mi to tedy prijde trochu jako jablka a hrusky. Softshell je material, sako je strih. A propos, 90 % toho, co se dnes nosi v ramci "mestske mody", je z umelych vlaken. Polyesterovych obleku je plna konfekce.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    OT_: Softshell je polyester nebo něco podobně umělého, a prostě to do městské módy nepatří. Třeba merino vlna je trochu něco jiného. Kdyby sháněl připlášť nebo bundu do deštivého počasí, tak je to taky něco jiného. Kdyby na sebe hodil týpek v obleku černou goráčovou bundu s kapucí v dešti, tak by mi to taky nevadilo - pochopím to. Ale softshell prostě není podobný jako sako, je to úplně jiná galaxie oblečení.
    ELDERIK: Hnusné. To je styl těch čínských hadrů aka Ombre, ne?
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    OT_: celá ta jejich kolekce připomíná módu německých důchodců, elegantní, ale ne pro mladého člověka imo
    NASTY
    NASTY --- ---
    ELDERIK: Zkus značky Fjällräven, North 66, Timberland a Barbour.
    OT_
    OT_ --- ---
    no, pozoruju že dříve mívali lepší kousky, ale třeba tohle by celkem šlo:
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    OT_: Vtělená elegance!
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Muži v Česku se spojili s Pavel Králíčkem. No, nevím.
    OT_
    OT_ --- ---
    Nojo, když si někdo myslí, že oblečení z technického materiálu se automaticky rovná outdoor, je to s ním těžké...

Mi se moc líbí věci od Nau (tedy až na cenu): http://www.nau.com/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam