• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOUDY: pamatuji si nejméně jednu fotku s gopro na selfityčce ;)
    CADDY: sem myslel spíše až zase budete spolu na golfu, ale klidně i jinak :)
    CADDY
    CADDY --- ---
    NAVARA: nebudu si kvuli jedne fotce kupovat slefietycku :-D Ja s ezase tak moc nefotim, neni duvod :-D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    jo..rika se mu telefon :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CADDY: hledej návody jak fotit "selfie" - Kouďák na to má i nějaké vybavení ;)
    CADDY
    CADDY --- ---
    Tak kdo chtěl vidět můj debilní ksicht s ascotem? :) Jen rychlovka, zatímco čekám v servisu... a nevím, jak vyfotit sám sebe bez pomuchlání, drže mobil v natažené ruce... ale snad stačí... já jsem spokojen :)

JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Volali tři mušketýři, chtějí ten vzhled zpátky.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    COMODOR_FALKON: Ale v zime bezne chodim spise takto:

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KANAREK1: Nemyslim si, ze to lze takto rozdelovat, respektive jsem presvedcen o tom, ze inklinace k urcitemu typu obleceni vychazi ze specifickeho mindsetu - a proto na nekterych lidech vypada tak divne. Proste asi podvedome lidi okolo vyciti nesoulad mezi vizualni manifestaci a jednanim/chovanim.

Ja ale JSEM metalista v saku! :-D
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    BOBASH: dejme tomu pět let a budeme opět divní. Jeden kolega mi říkal: " já si říkal, že se oblékáš nějak divně. Teď jsem slyšel o hipsterech a ty říkáš, že je to jen Anglie" :)

Jako malý jsem měl polotriko, tak mi kamarád oznámil, že jsem nácek :/
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KANAREK1: Já kupříkladu obleky taky nenosím (a mám jen jeden malý), protože jako freelancer/spolumajitel malého webu nepotřebuju chodit na obchodní jednání, kde je oblek nutný, a plesy nevyhledávám. Takže chodím v saku, džínách, košili a polobotkách, protože to je pro většinu mých společenských příležitostí tak akorát.

A s cyklem hipster - out hipster - vyznavač klasické britské módy to mám taky dost podobně. Nicméně mi na tom právě trochu vadí, že se můj oblíbený styl oblečení dostal do kontaktu s módou - než přišli hipsteři, byl jsem prostě divný, teď jsem "módní" a pak budu "out". Vyhovovalo mi být divný.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    COMODOR_FALKON: Jak je psáno výše - stále nepovažuji za gentlemana člověka, který má oblek, ale člověka, který se chová příslušným způsobem.
    Pokud to nosíš z důvodů, že v nějaké době to byl standart a je to tak správné, tak ale asi i střih oblečení by tomu měl odpovídat. Dle mého je to vše jen o módě.

BOBASH: Já jsem nechtěl říct, že to koliduje (i když přiznávám, že to tak vyznělo). Umím si představit kombinace, které budou vypadat dobře. U Comodora mám problém s tím, že mi připadá jako metalista v saku.

Já osobně obleky nenosím jelikož žádný nemám (nebo tedy jen jeden malý). Takový, který bych nosil by musel být díky nestandart postavě na míru a do toho zatím nechci investovat. I tak si myslím, chodím stylově a zajímavě oblékaný a přitom v šatníku nemám šusťákovky na hory :) Do nedávna jsem nosil britskou módu a nikomu to nevadilo, nyní, aniž bych udělal změnu jsem hipster, časem budou out hipster a třeba se jednou opět dostanu k té britské módě :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KANAREK1: Já mám dlouhý vlasy a jakejsi porost kolem držky taky, a nepřijde mi, že by to bylo něco, co koliduje s nošením slušnejch hadrů.

Ale já neberu to, že chodím v košili, saku a polobotkách i do hospody na pivo, jako snahu bejt "módní" (v kterémžto případě by byl můj hlavový porost samozřejmě špatně). Prostě jsem přesvědčen, že dospělý muž by neměl chodit mezi lidi v tričku, sportovních botách, bundě nebo nedejbože čemkoliv, co je "outdoor".

Vlastně mě docela štve, že je aktuálně návrat ke klasickým věcem v módě a že se lidi oblíkají jako mírně modernizovaná verze britského gentlemana kvůli tomu, že si to přečetli v GQ. Už se těším, až se vrátí osmdesátá léta a "fashion whores" budou chodit v příšernostech á la Miami Vice :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MARTIK: Nikoliv...
    Pro mne je to prebirani toho, co se mi libi, co mi prijde zajimave a "lepsi" (v materialni i symbolicke a ideove sfere) a adaptace, v materialni sfere predevsim do mych osobnich specifickych preferenci (v ramci moznosti trhu a me penezenky) na barvu, material a ucelnost, v te nematerialni s ohledem na spolecensky a technologicky rozvoj...

Zel, v poslednich cca 100 letech toho moc inspirativniho neni, at uz v materialni ci symbolicke sfere - coz znamena, ze "vzory", ci spise "inspirativni osobnosti, symboly a myslenky", hledam v drivejsich obdobich a v dalsich adaptacich techto obdobi...
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    COMODOR_FALKON: pro tebe je to celé prostě hra a kostým. Proti gustu..
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KANAREK1: To bude dano tim, ze ja se patrne vztahuji k jine dobe nezli Ty...

Respektive u gentlemana je absence vousu, resp. minimalne knirku, novodobou uchylkou cca posledniho pulstoleti...

Absence dlouhych vlasu, pripadne alespon dlouhe paruky, je uchylkou o neco starsi, ale stejne jako u holobradku je to cosi novodobeho, metrosexualniho...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BOBASH: BOBASH máš pravdu to jsem přehlídl. Tak to pak už vůbec nechápu, proč nemít normální šálu... vlněnou, kašmírovou, bavlněnou, možností je bazilion.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    UMIAKI: Kdo tu mluvil o ascotu bez saka?
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    BOBASH: tak mohl jsem vytáhnout, že ve flusserovi je afaik jenom část věnovaná neckerchiefu (a i to je dost mimo), ale nenapadlo mě, že někdo zas bude z takovýho příspěvku vyvozovat bludy typu "následovat všechno, co tam hlásaj"
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    To je úplně bizár. Ascot bez saka, jen s košilí, protože mi táhne na krk... Najděte mi na internetech fotku chlapa bez saka jenom v košili s kravatovou šálou a už neřeknu ani slovo.

To jestli máte něco na krku nad límcem košile absolutně nehraje v nachlazení roli. Když si vezmete normální košili s kravatou nebo motýlkem, tak je to úplně postačující.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    AHASVER: Gentleman může být trochu staromódní. GQ je občas zajímavý, ale následovat všechno, co tam hlásaj, je cesta k tomu bejt metrosexuálem a ne gentlemanem.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    BOBASH: nevim, mam pocit, ze normalni je nosit salu, aspon kdyz otevru gq, esquire nebo another man, nikdo tam nenosi askot, kterej se ma resit v klubu "sermujeme a hrajeme si na devatenacty stoleti, ale moc nam to nejde" - pak uz mi to prijde stejny, jako by se tu resilo, kolik potu propousti rejoice kalhoty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam