• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Díky za podněty. Nakonec jsem nějakou dobu hledal a pak klikl na zajímavou kontextovou reklamu a objednal něco z UK.
    http://i.imgur.com/jSfiEYV.jpg?1
    Je to taky voskovaná bavlna, tak uvidím.

MABLUNG: To je dost zajímavý obchod. Jakože eshop šílený, ale značky moc pěkné.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    UMIAKI: Já tedy nevím, komu je dotaz vzhledem k oslovení určený ;-). Ale Barbour je snad nově v Myslbeku:
    Nákupní galerie Myslbek - Barbour
    http://www.ngmyslbek.cz/CZ/barbour

Jinak osobně, když to není na zimní kabát, tak nosím trenchcoat, dokud to není na samotné sako. Ale asi nejsem vhodný příklad, protože já žádnou normální bundu nevlastním a v podstatě ani nepotřebuji (v trenchcoatu i lyžuju).
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    KALIBAN: taky jich par mam, ale poslední dobou se mi nějak nic nelíbilo
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    JAFROST: levis... jediny kde vzdycky koupim co je potreba...
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    UMIAKI: Nějaký věci od Barbour mají tady.

Denim Heads - Only The Best
    http://www.denimheads.cz/
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Bundu ze semisove kuze...
    Mno... Bundu... Strihove je to spis casual sako...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Chlapci, řeším teď jarní/podzimní bundu. Rozhoduju se něco ve stylu wax cotton (Barbour) nebo harrington. Nějaký nápad, kde si je koupit vyzkoušet v ČR? Nebo i kde si je koupit? Nijak víc jsem to nezkoumal, ale Barbour nebude mít eshop, ne? Jde mi o kvalitní materiály (bavlna) a kvalitní střih a šití. Co nosíte vy, mimo saka/blazeru?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KANAREK1: nepřijde mi... imo stejně jako ostatní mají jeden poměr velikostí vzoru a v něm to škálují; nenajdeš kalhoty s širokým pasem a krátkou nohavicí např
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Myslím ze M&S ma celkem výběr velikosti. Na cernym mostě je větší prodejna.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Já nevím, ale vždycky v pohodě pořídím ve Van Graafu a to mám 34/36 a ty sehnat není úplně snadné. Tak zkuste mrknout tam.
    BASIK
    BASIK --- ---
    COMODOR_FALKON: Esprit ma na vyber dost kombinaci sirky/dylky a celkem dost strihu.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: 186 cm a 90 kg, nicmene mam relativne dlouhe nohy a pul Evropy jsem projezdil na kole, coz se projevilo na obvodu stehen a ztloustnuti to umocnilo...

Porad je mi ale prijemnejsi mit slisovana stehna ve slim fit, nez se snazit paskem redukovat obvod kalhotoveho pasu z usitych 120 cm na potrebnych cca 95 cm...

V H&M jsem se uz byl podivat na Andelu a maji jen velikosti pro trpasliky - 31/33 tam byla asi nejvetsi - a to i v aktualni kolekci...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Chlapi, to máte všichni 220 cm a 50 kg? V každé normální prodejně s džínama musí mít různé délky a střihy...
    Doporučuju se vyznat ve střihu - já si třeba kupuju tapered, ale jestli máte rádi přepůlené koule, tak slim fit nebo skinny ;)
    V H&M/Bershka/Zara budou mít spousty slimek, Peek & Cloppenburg, Timeout, Levis, Wrangler, apod. budou mít spíš regular, low waist a možná tapered.
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    COMODOR_FALKON: no bezva...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JAFROST: Ja uspel v Globusu...
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    dotaz - kde koupit slim kalhoty, ktere nemaji kratke nohavice, je mi jedno jestli plateny nebo dziny. Slim myslim spis obepnutejsi nez volny. Ten trend s tema kratkejma nohavicema me fakt stve
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    UMIAKI:
    T_Y_L:
    Děkuju.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    JAKE_UP: Plus tedy koukám, že s tím neměl problém ani agent 007, ale už je to nějaký čas :-)

http://thesuitsofjamesbond.com/wp-content/uploads/2014/01/Navy-Blazer-Button-Down-2.jpg
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    JAKE_UP: Já mám jen jednu button down košili a tu beru jako volnočasovou, takže jí nosím bez kravaty. Ale na druhou stranu proti tomu nic nemám a neuráží mě to.

Tohle je asi obecně taky jedna z těch lokálních věcí. Tady v Evropě se asi bere víc jako volnočasová a nosí se bez kravaty (někde jsem k tomu četl i nějaký článek, který kravatu u tohoto typu zatracoval), zatímco Američani to mají jinak. Obecně mám pocit, že za Atlantikem si z těch různých pravidel takovou hlavu nedělají.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Když už jsme u button down - nosíte s kravatou? Mně se to třeba hrubě nelíbí, ale například v USA je to naprosto běžné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam