• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    GHOSTSTALKER: Oook, jsem poučen; takhle zblízka jsem to nikdy nezkoumal :). Díky za vyjasnění.

GHOSTSTALKER: "Oblečením přímo na tanec" se možná posouváme v kompromisech spíš k těm tebou zmiňovaným tanečním kombinézám, což zas nejspíš nebude věc, v které by chtěl někdo jít na ples coby společenskou událost (tedy nikoliv odtančit si představení a domů). A proto zpět k reálnému oblečení, v kterém se ale dá tančit tak, aby to nějak vypadalo. Myslíš, že made-to-measure je málo/nedostatečné a musí to být bespoke? A je to tedy odpověď? Jinými slovy "jen pokud sako padne dokonale (bespoke), bude fungovat i při tanci"?
    Říkám si, že tenhle problém musí řešit docela dost mužů, kteří chtějí tančit aspoň trochu; koneckonců, ples má být v první řadě taneční událost :).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZVATLAL: Třeba tohle je taneční fraková "košile". V tom bych opravdu chtěl trávit celý večer :).

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZVATLAL: Soutěže se afaik netančí ve fraku, ale v kombinéze, co zdálky vypadá jako frak :).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZVATLAL: Smoking ani frak na tančení nejsou lepší než sako. Dá se to řešit bespokem nebo oblečením přímo na tanec.
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    FIONOR: Díky za rychlou reakci. Vesta je rozhodně funkční odpověď. Nicméně co tam, kde sako odkládat nechci? Výraznější figury se na většinu plesů samozřejmě nevejdou, nicméně i u figur méně "agresivních" bych rád měl možnost udržovat si řádné postavení a ne jen ten zmiňovaný (a bohužel tolik rozšířený) "nízký waltz". Ono se pak i pohodlněji tancuje. Proto hledám způsob, jak toho docílit; frak je řešení (koneckonců - soutěže se tančí právě ve fraku), jenže je taky příliš nad úrovní běžného plesu v mém okolí. Máš naprostou pravdu v tom, že většina krejčích to nemusí řešit; možná to ani konstrukčně nejde, nevím. Google taky nevěděl. A tak hledám někoho, kdo to třeba řešil :).
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    Vím, že plesová sezóna už se chýlí ke konci, ale přesto...

Pánové, jak řešíte konflikt "oblek x tanec"? Mám oblek na míru, s kterým jsem jinak spokojený, nicméně tančit se v něm příliš nedá; při zachování řádného tanečního držení (tedy s lokty výrazně výš, než je v obvyklém provozu běžné) se ramena dost neesteticky zdvihají. To se děje i u jiných sak, která jsem měl na sobě; jde o systémovou chybu, nebo se to dá při šití obleku nějak zohlednit? Řeší to - po konstrukční stránce - smoking (nevím, třeba jsou ramena řešena jinak)? Nebo je nutné sáhnout rovnou po fraku? Nechci dělat kompromisy v tanci, ale pořizovat si kvůli běžným plesům frak mi připadá poněkud nadstřelené a rád bych se této variantě vyhnul.
    Máte s tím někdo zkušenosti, řešili jste něco podobného?
    Díky předem :).
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Tak já taky doporučím z vlastních zdrojů...
    https://www.facebook.com/atehsuits/
    DOT
    DOT --- ---
    ja muzu doporucit kamosku, respektive jeji www.loram.cz
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    SPECS: Nicméně! Asi po dvou letech jsem ji měl včera na sobě a s tím, že jsem v poslední době dost přibral, už ten střih zase tak volný není. Takže možná jsou v Jankovi vizionáři!
    SPECS
    SPECS --- ---
    JAKE_UP a GHOSTSTALKER: Díky za info, košili jsem chtěl taky, tak to tedy sfouknu rovnou s oblekem v Le Premier (-;
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    JAKE_UP: Mam uplne stejnou zkusenost z minuleho roku.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GHOSTSTALKER: Já jsem si před pěti lety nechal u Janka dělat košili. Zpracováním super, ale dost mě irituje, že ji i přes mě několikeré připomínky udělali v hodně volném střihu a nechtěli si ho nechat vymluvit. Pak jsem to vzdal.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SPECS: Mám od LP 2 obleky a blazer a dobry, zítra si jdu pro dalsi 2+1.

Od Janka mám kosily a nejsem z ní moc nadšený.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    NASTY: Lepremier
    SPECS
    SPECS --- ---
    GHOSTSTALKER: I přes vlastní nedávné zkušenosti? Vím, že taky nebylo vše naprosto dokonalé a muselo se něco doupravovat. A dle mýho amaterskýho oka mi přijde, že lépe ty obleky padnou lidem v katalogu od Janka než od Le Premier. Ale ten Janek je cenově zase asi o něco výše.

Jde mi hlavně o to, aby ten personál měl sám to profi očko, který máš ty či tvá přítelkyně, ale já ještě bohužel ne. Čili nebudu třeba úplně tušit, kde je co třeba upravit, budu spoléhat hlavně na ně. Takže jestli jsi sám našel plno much, který by třeba bez tvýho upozornění pominuli, tak to asi pro mě nebude úplně ideální volba.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    NASTY: uniqlo
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    NASTY: Mám od ze LeP. Určitě se dají sehnat i lépe, ale jsem na to líný.
    NASTY
    NASTY --- ---
    Pánové, kde prosím nejraději nakupujete chino kalhoty? Necháváte si je někdo šít, např. mtm? Díky!
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SPECS: Za mě Le Premiere.
    SPECS
    SPECS --- ---
    Kam v Praze pro oblek (made to measure)? Nejsem bohužel konfekční typ (užší ramena).

Ideálně do 15 000 Kč. Uvažuju nad Springer, Suit & Me, La Premier, Janek, případně Friendly Suits (jestli se už zlepšili). Ale na všechny z nich jsem něco našel (i tady), že neodvedli úplně bezvadnou práci. Bude to moje první měřenka, tak chci být maximálně spokojen. A protože nemám ještě úplně nejbystřejší oko, potřebuju se spolehnout na odbornost personálu, že odvedou profesionální práci.

Snad nechci v téhle cenové hladině moc. Budu vděčný za tipy i kamkoliv jinam!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam