no, za sebe bych asi ještě doporučil dívat se na typický užití z hlediska počasí atd. - pro mě osobně (protože chodím v kožených botách každý den) je nejlepší mít oddělené boty letní a podzimní, stejně tak mít formálnější (tvrdší, užší) a méně formální boty. troufám si říct, že všechny moje boty by obstály s oblekem, ale jejich konstrukce je u každé jiná a každou nosím rád na jiné příležitosti. stejně tak s brožováním (je to správnej českej výraz? brogues...) - někdo tvrdí, že ty jsou nejmíň formální, ale třeba já je nosím na nejformálnější pracovní příležitosti (prezentace někde na boardu větší společnosti nebo něco podobnýho), kdy většinou mám nejformálnější vršek (ono se to u mě moc neliší, bílá košile černá kravat v základu, ale jaká kravata, jaká košile, jaký kalhoty atd.) a tím spodkem se trochu polidšťuju, naopak nějaký oxfordky jsou pro mě everyday shoe a wingtip brogue zas vyloženě letní bota... samozřejmě, sám to mám trochu speciálně, protože většinu roku nosím černý džíny a ty se liší jen v pořizovací ceně a četnosti využívání, když už mám vlněný kalhoty, tak jdu do divadla/opery/baletu/symfonie a mám lakýrky. ale chci tím jenom říct, že je fakt potřeba nad tvým vlastním stylem a tím, co ti k němu sedí - co sedí k tvým běžnodenním situacím, jak velkej je to skok do obleku, jak moc chceš ten skok naboostovat atd. mně by třeba přišlo trapný se oblíknout na denní nošení do obleku, když bych v ostatní dny chodil v triku, a to samý s botama
no, asi to nedává moc smysl, ale spíš tip na nekoukání se po značkách, ale po tom, co potřebuješ