• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    UMIAKI: V podstate si vystacis s kokosovym olejem + nejaky aroma. Pokud toho spotrebujes hodne, vyplati se to asi delat doma. Nerekl bych, ze je to extra veda a prijde mi to dost predrazeny. Receptu je vsude hodne, i Art of Manliness o tom psal dlouhej clanek s receptama.
    Ja driv pouzival jen kokosovy olej, nez jsem dostal nejaky oleje darkem. Az bude trochu casu, chci si to doma zkusit taky namichat a pak zvazit, zda to ma cenu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MIKVE: No, celkem jsem čekal, že dostanu odpověď ve stylu "je to blbost, radši si ho kup"...
    já jsem teď ve stavu testování základního nosiče (oleje) a pak bych si chtěl pořídit nějaké pipetky a nádobí a aromatické oleje a začít míchat :-) Jsem alergik, tak zkouším, co to snese.
    MIKVE
    MIKVE --- ---
    UMIAKI: Hmm, nejaky recept?)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    UMIAKI: Zatim jeste mam koupenej, ale planuju to zkusit. Stejne tak i vosk.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Děláte si někdo vlastní olej na plnovous?:)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ~ ~ Čaj o páté 2017: Viktoriánské podsvětí ~ ~

Šedé a zašlé uličky potemnělého, opiem, mlhou a chladem zalitého Londýna odhalují ve svitu svíček mihotající se stíny. Podivná, avšak pompézní společnosti, oděna do fantaskních, nákladných a umně ušitých rób. Opojeni chtíčem, vybraným absinthem, zahaleni do parfému dam s roztříštěnou duší, jež za pár měďáků prodávají ta nejtajnější přání. Ve vřavě a veselí se ztrácí vzdechy, smích i výkřiky děsu. Podává se „Čaj o páté“, dýchánek s hořkosladkou příchutí zakázaných mravů, vražedného nebezpečí z chladných rukou lazebníků sevillských a mordýřů pouličních umělkyň pod rouškou tmy. Dýchánek zahalen troufale a směle do hávu tajemných seancí, naplněn spleticemi písmen kabbaly, jiskrnou magií dávných mystérií a okultismu. Je vůbec ještě návratu?

Dámy a pánové!

Zveme vás na viktoriánsko-steampunkový čaj o páté ve vybrané společnosti, inspirovaný historií, dobovými dýchánky, pikniky, anglickou výchovou, zvyky i módou a letos poprvé i okultismem a seancemi.

KDY: 25. 3. 2017, od 16 hodin
    KDE: Klub Kotelna
    (100m od stanice metra Depo Hostivař)
    FB stránka akce
    Vstup je vzhledem k připravovanému programu a povaze prostor povolen od 18 let

~ VSTUPNÉ ~
    180,- do půlnoci 5. 3. 2017
    250,- do půlnoci 23. 3.2017
    350,- na místě

PRODEJ VSTUPENEK: http://cajopate2017.thruhere.net/

Lístky do TOMBOLY budou k mání na místě za 10 Kč/ks.

~ Ke každému vstupnému bude přichystán šálek kvalitního anglického čaje~
    ~ V klubu Kotelna pro vás bude připravena pestrá nabídka nápojů a těšit se můžete na výběr inspirovaný nejvybranější viktoriánskou kuchyní a to jak teplých, tak studených pokrmů ~

~ Vhodný dresscode ~

- steampunk, gaslamp fantasy, gothic elegant/victorian/vampire, aristocrat, dandy, lolita, strega/witch, mori/dolly, ...
    - neovictorian, inspirace např. Emilií Autumn, Victorií Frances, Vionou Ielegems, ...
    - dobové a historií inspirované oděvy od renesance až po cca 1. polovinu 20. století, viktoriánská móda ovlivněná Japonskem a Orientem, vintage, ...
    - velmi vhodné jsou kostýmy inspirované postavami Tima Burtona (např. Sweeney Todd, Alenka v říší divů, Mrtvá nevěsta, …),
    - cosplaye z tématických filmů, seriálů či her jako např. Assassin Creed, Penny Dreadful, ... anebo knih.

~ Co Vás čeká, až v 16:00 otevře klub Kotelna své brány...? ~

~ připravili jsme pro vás tři tématické přednášky na ponurá a temná témata viktoriánského podsvětí od Clarissa Dalloway, Jana Astarael Hlavinková a Eva Novák Doubravová
    ~ divadelní vystoupení druhého dílu Čaj o páté: Pouliční umělkyně z pera spisovatele Diuka
    ~ komentovanou ukázku lazebnického umění ze steampunkového kadeřnictví Napařená hlava
    ~ spiritistickými seancemi inspirovanou scénku
    ~ taneční vystoupení talentované Valerie Ophelie Reková

Večerem Vás bude provázet moderátor Tomáš Volný

~ Součástí akce bude i tradiční tematický Bazaar ~
    V tomto roce zde najdete výrobky těchto kreativců:

Ashaiii
    Civil Steampunk
    Classy Lady cz
    Petra Slováková
    Porcelain Doll
    Sleeping-beauty
    Margueritte Weinlich & Kopretinová mýdlárna & přírodní kosmetika

Plánované kapacity našeho tržiště jsou momentálně naplněny. Pokud se však věnujete ruční výrobě drobností ve STEAMPUNKOVÉM, viktoriánském, GOTHIC stylu, napište nám, rádi Vaši účast na tržišti zvážíme. :)

~ Pořadatelé & Partneři & Sponzoři ~

Pořadatel:
    Markéta Weinlichová, STEAMZINE.CZ - Ezin českého steampunku

Hlavní partneři:
    Klub Kotelna
    Český steampunk

~ RECENZENTY & bloggery, jenž by rádi z události zpracovali report
    ~ MEDIÁLNÍ partnery
    MAFOX
    MAFOX --- ---
    Dobrý den,

rád bych Vás pozval k návštěvě našeho eshopu: https://www.klukovna.cz/
    Zaměřujeme se výhradně na kvalitní českou produkci a snažíme se poskytovat rozmanitý výběr pánských doplňků.
    Šijeme taktéž kravaty, motýlky a kapesníčky pod vlastní značkou.

Navštivte nás...
    Martin

GAMATES
    GAMATES --- ---
    Vasky – Zimní kolekce 2017
    http://vasky.cz/

Tak aspoň nějaký pokus...co myslíte?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KROKODILE: Jestli sis je byl vyzkoušet a znáš tudíž svoje číslo, tak zkus tovární outlet Loake na ebayi. Jedny odtam mám a jsem naprosto spokojen, až na to, že jsem si je objednával bez předchozího vyzkoušení na krámě a tudíž jsem se netrefil o půl čísla (což u chukka boots na zimu stejně řeší tlustý ponožky).

loakefactoryoutlet | eBay
    http://www.ebay.co.uk/sch/loakefactoryoutlet/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KROKODILE: Charles Thyrwitt?
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    Už delší dobu se dívám po oxfordkách... kromě opěvovaných Loake se mi jen velmi vzácně daří něco najít, natož aby se mi to líbilo. Je reálný za cca 3-4000 Kč sehnat? Kde? Loake jsou sice krásný, ale mimo slevy kolem 7mi a to za botu zatim nedám....
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    Já si pořídil tyhle a nemůžu si stěžovat. Ale úplně na zimu to nebude.

Red Wing Iron Ranger Amber Harness - Denim Heads - Only The Best
    http://www.denimheads.cz/shop/detail/45/328/Red-Wing-Iron-Ranger-Amber-Harness#.WCME_E2QxaQ

Po Chelsea boots taky pokukuji, tak mám v plánu nějaké loake, až přibudou peníze.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Typ na kvalitní Pea Coat, anyone? Spíš ten tradiční, do zimy, nechci ty současné designové variace...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KOUDY:

Prej "Pevná lepená konstrukce, podpatkem probitým hřebíčky tak, jako za starých dobrých časů." Jo, protože za starých dobrých časů se dobré boty lepily :).
    TUILE
    TUILE --- ---
    KOUDY: ty prvni sou bozi! neco takovyho chci pro sebe.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JAKE_UP: hele nechas si je poslat na vydejnu a tam si je vyzkousis..Tak sem to udelal a pohoda..Jinak nevyzouvaj se a sou ok. Sou to teda moje prvni nazouvacky tak me prekvapilo jak v nich ta noha pevne drzi, ale jak rikam. Maj tam zajimavej vyber. Staci si hodit pet bot do kosiku..objednat si je na vydejnu pri platbe v hotovosti..pak tam prijit, vyzkouset je a vzit treba jen jedny.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    KOUDY: Já mám k perkům nějakej zakořeněnej odpor, pořád čekám, že se to časem musí začít vyzouvat. Navíc boty ani hadry online ze zásady nenakupuju.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja si ted koupil tyhle dvoje na zootu a po cca deseti dnech noseni musim rict ze naprosta spokojenost

Černé lesklé kožené chelsea boty London Brogues | ZOOT.cz
    https://www.zoot.cz/polozka/223525/cerne-leskle-kozene-chelsea-boty-london-brogues

Černé lesklé pánské kožené polobotky London Brogues | ZOOT.cz
    https://www.zoot.cz/polozka/223195/cerne-leskle-panske-kozene-polobotky-london-brogues

hnedejch tam maj taky plno.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Vím, že to možná nebude dost "gentleman", ale některé kusy se mi docela líbí a je to česká značka prý ze Zlína (!!!) tak sdílím: https://www.czboty.cz/c/panska-obuv

Mě se třeba dost líbí ty retro pionýrky a černé farmářky jsou dost klasického střihu podobného starým martenskám, až na ten kotník...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Pánové, kam pro zimní boty? Jde mi o hnědé, nejlépe kotníčkové, ale není podmínkou, kožené boty, které bych nosil k džínům a chinos. Vagabond nic, Lohniský nic, Ecco příšerný.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    IHNAT: Mě se v Sahara Suede přervaly taky za chvíli, a ještě navíc jsem měl každou jinou. Ale v Le Premier jsem dostal nový (už obě stejný) zadarmo, takže v pohodě.

V Kemptonech mám původní tkaničky už přes dva roky a pořád dobrý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam