• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Jen pozn.: "sustainable" a "vegan" nejde dohromady v žádném ohledu, ani tom oděvním...
    Má se to k sobě asi jako "kontrolovaný táboráček" a "letecké kropení benzínem"...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARTIK: No a to samé s obuví etc. Doufal jsem, že někdo z místních bude vědět víc.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARTIK: To bych taky rád:/ Celkově jsem u pánské módy na nic podobného nenarazil. Buď je to vyloženě na zakázku u krejčí. Nebo to je prostě jenom oblečení. "Sustainable" oblečení mám spojené spíš s hippie- vegan-eco-yoga hadry, ale oblekové košile džíny nebo chinos jsem ještě nezaznamenal.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    UMIAKI: nějaký tip na fairtrade boty teda? Ideálně vyráběné tam někde v třetím světě, ale ve férovějších podmínkách?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Já mám normální české opasky odsud http://www.opaskyjurca.cz/?panske,22
    Dost rád bych nějak omezil spotřebu kůže na výrobky... https://www.youtube.com/watch?v=mMivqgLcfs8
    CADDY
    CADDY --- ---
    Tak mne teda vydrzi vice opasky...ty mam klidne roky, body se odporouci rychleji, vetsinou uz jsou druhy rok totalne v haji...(nemam teda nic extra, bezna konfekce, ale to ty pasky taky)... kazdopadne ti lepsi nabizeji opasek ze stejneho materialu k botam jako bonus (treba Michal Pavlas)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Mne drzi boty i pasky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Opasky mám dva, od Oto Müllera, už dobře 5+ let a pořád drží, boty od Siebela dají tak dva roky
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: Já mám teda jeden černý, jeden tmavě hnědý. Asi deset let a nosím je každý den... jaké opasky si to kupujete?
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    T_Y_L: taky na to koukám jak zjara... boty mám klidně pět let, opasek je na sezónu
    SITH: osobně černá/černá a tím je hotovo ;)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    UMIAKI: Zajímavé - mě vydrží déle boty, než opasek - a to podstatně. Opasek se tak nějak zohýbá, vytlačí se místo kde ho zapínám, nebo se mi jeden poškrábal u spony. U bot mi přijde kritická podrážka, ale s tím se dá něco dělat - opravit že se dá dál bota nosit.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SITH: Nemáš šanci. Musel bys to mít od stejného výrobce, ze stejné krávy.
    Říkáme vždycky ať si zákazníci koupí raději o odstín světlejší, protože to tmavne. Navíc opasky vydrží déle než boty, tak to se taky bere v úvahu.
    Podle mě čtveřice opasků - černá, tan, tmavě hnědá a hnědá do červena by měla vydržet "navždy":)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    SITH: Pak bych asi jedině hledal pásek od stejné firmy jako boty. Imho to jinak nemáš šanci chytit, aby to bylo stejné. Imho horší otázka je, co dělat s páskem a botami aby se ten stejný odstín držel i nadále při používání, krémování atd.., protože mě se tedy odstíny bot v čase lehce mění.
    SITH
    SITH --- ---
    T_Y_L: mě právě jde o to mít tu srovnané maximálně co to jde, takže jak mám postupovat. Nevím zda nejdřív boty a pak pásek, nebo koupit oboje za předpokladu, že to dělají v jedné firmě z jednoho odstínu.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    SITH: Osobně mám přístup moc to nehrotit. Mám nějaké tan pásky a tan boty a tmavě hnědé pásky a tmavě hnědé boty. A úplně přesně stejný odstín nemají (už jen proto, že mám víc bot než opasků). Stejně se odstín bot postupně mění, takže by člověk musel stejně udržovat i pásek.
    SITH
    SITH --- ---
    když si kupujete nové boty, jak řešíte stejnou barvu pro pásek? kupujete to ve stejném obchodě, nebo koupíte boty a pak obcházíte x obchodů a hledáte stejný barevný odstín?
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    GHOSTSTALKER: Díky za odpověď.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ENDRUE: Sako a vestu nebo svetr.
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    Co nosit v tomhle počasí? Na kabát je teplo, v saku je mi zima.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Mám trochu nezvyklý dotaz. Při postupném vyklízení baráku po úmrtí člena rodiny jsem objevil vzorně zabalené toto sako. Na dotek a podle provedení je to kvalitní látka, štítek vypadá podle jazyka jako nějaká švédština. Neumím si představit, odkud se to tu doma mohlo vzít a zajímalo by mě, jen ze zvědavosti, zda někdo nepozná detaily - výrobce, s čím a kdy se to nosilo, apod.

P.S.: Krásně mi padne. :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam