• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Samozřejmostí je taky tuhý deodorant co funguje.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SITH: Ano, bambus je fungující řešení. Jednak sám o sobĕ poměrně dobře funguje co do termoregulace a větrání, takže se v něm člověk tolik nepotí, jednak když už se zpotí, tak bambus rychle nasákává, rychle vysychá a blokuje bakterie co vyvolávají zápach...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SITH: Nevim, co si kdo predstavuje pod pojmem "kvalitni" kosile. Ty potrebujes vhodny material. To, ze kosile bude mit skvely strih, 10 stehu na centimetr a perletove knofliky ti opravdu nepomuze. Ptej s v prodejnach po lehkych (=nizka gramaz) latkach. Pripadne zajdi treba do Le Premier a nech si udelat par kosil made-to-measure.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SITH: Já mám všechny z TM Lewin, většinou teda žehlivou vazbu kepr, ve střihu fitted a prodloužené délce, sice je to teplejší košile, byť jí tak nevnímám, ale zase lépe vypadá.
    Pak mám od TM Lewin asi dvě klasický popelínový se vzorem (kostka) a ty jsou sice lehký, ale zase tak dobře nevypadaj.
    Jednu měřenku mám z Lepremier, vypadá dobře, ale při žehlení mám vždycky chuť jí zapálit. Rozuměj, nejde takřka vyžehlit a to že mi jí x krát přešivali a měřili mě taky x krát už jsem tu psal... byť byli moc hodný.
    Takže mě prostě sedí fitted TML, jen teď přechází na nežehlivky a to mě štve, jednu mám a nenosím jí moc rád.
    SITH
    SITH --- ---
    Tak nějaký tip na ty kvalitní košile pls?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    EXAGE: Přesně. Tenhle meeting měl být email.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SITH: Ja bych zacal tim, ze ty kosile budou bile a kvalitni. Dale doporucuji se vyhybat meetingum, ktere te opoti. :))
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    SITH: no a pak je tu ještě možnost aplikace botoxu do podpaždí...ale je to celkem drahá sranda, která vydrží tak půl roku...na druhou funguje to bezvadně (z vlastní zkušenosti).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SITH: Zacal bych tim, ze prestanes nosit tilka. Od urcite chvile je to kontraproduktivni - tilko (prip. jine triko pod kosili) sice dokaze absorbovat urcite mnozstvi potu, na druhou stranu je to dalsi vrstva, ktera te zahriva a zvysuje produkci potu.

Dale bych kupoval kosile z lehkych a prodysnych (otevrenych) materialu (napr. len) a tkanin (napr. muselin, seersucker).

Zamyslel bych se nad vsim, co mam na sobe (pokud mam teple kalhoty, perovou bundu a vlnenou cepici, logicky se budu potit vice, nez pokud bych mel chinos, sako a klobouk).

Konecne, pokud nic nepomuze, tak bych pres kosili nosil dalsi vrstvu (sako, vestu, svetr apod.), ktera propocenou kosili zakryje, dokud neuschne (napr. pokud se spotim pri ceste do prace, tak si svetr sundam az po pul hodine sezeni u pocitace; samozrejme ale zalezi, jaky mas denni rezim a zda se potis jen pri zvysene aktivite, nebo porad). Zni to jako protimluv k te prvni rade, ale tohle uz je stadium maskovani nasledku (zatimco prvni rada miri na odstraneni priciny).
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    SITH
    SITH --- ---
    Pánové, od pondělí do čtvrtka teď musím nosit košile a protože se zkrátka dost potim v podpaždí, musím to řešit tílkem pod košilí. Teď se mi ale stává, že se mi propotí košile i přes tričko, takže mě zajímá nějaký trik, jak to řešit.

Četl jsem o nějakých bambusových tričkách, ale nevím zda je to reálně fungující řešení
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VESACEK: Co znamena a la camel?
    VESACEK
    VESACEK --- ---
    Nekdo tip na hezky kozeny boty ala camel?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    COMODOR_FALKON: black friday (nebo něco podobného). Teď jsou přesně 2x tak drahé.
    A ano, byla to úplně obyčejná košile do práce.

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JINX: Spíš světlešedý oblek a bílou košili s (nejlépe lososovými) proužky...
    JINX
    JINX --- ---
    COMODOR_FALKON: Rusky byznysmen prece nosi hrube stribrne retezy kolem krku a ruzove tricko s limeckem.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MARTIK: Košile za pětikilo, to už je jak cena lepší číny...
    Ale hádám, že to bylo něco obyčejnějšího, nebo styl "ruský byznysman", že..?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Tak mailbox.de na TMLewin z UK funguje pěkně.
    Objednáno 2/12, v českém depu 18/12, odesláno poštou 19/12, 20/12 vyzvednuto v Balíkovně
    2x košile = 2x20 liber, k tomu celé poštovné za 360,-
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    BOBASH: jj, neco od Kentu
    Specifikace Kent kartáč na oděv CP6 - Heureka.cz
    https://kartace-odev.heureka.cz/kent-kartac-na-odev-cp6/specifikace/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam