• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: ja nechapu, proc tlustyho porad nekdo doporucuje
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    CADDY: Tlustý je spíš do těch džínů, navíc poměr cena kvalita není nic extra (sice drží, ale práce dost humpolácká a třeba Messenger od nich byl koncepčně vyloženě nedomyšlený), pár věcí od nich mám.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    EXAGE: Pominu-li, že u tohoto druhého je na první pohled viditelná výrazně nižší kvalita (pravděpodobně jde o koženkou potaženou drť), co do masivnosti v nich nevidím rozdíl...
    CADDY
    CADDY --- ---
    EXAGE: no a co Tlusty?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    EXAGE: Danny je sice předražený, ale po shlédnutí jeho nabídky - co pro Tebe znamená pojem "oblekový opasek" a v čem máš pocit, že by se to mělo lišit od Dannyho nabídky...?
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    KOUDY: Ani jeden oblekovej, vsechno tak do jeansu...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Bylo to tu nedávno, ale přece... kde v Praze koupit hezký opasek, hnědý, tenký s nenápadnou, klasickou sponou? T.M. Lewin mám, chci jiný. Loake mi přijde moc mohutný, Berwick taky...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Štípání bambusu.
    SITH
    SITH --- ---
    KALIBAN:
    SARTH: zkusím, díky
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SITH: zkus ten bambus, me to fungovalo vyborne a ajeeste mi v tom bylo opravdu prijemne mel jsem je odsud https://www.bambutik.cz/ zas takova palka to neni a mozna to budes mit vyreseny

jo nemel jsem natelnik, mel jsem fakt tricko
    SARTH
    SARTH --- ---
    SITH: ještě je tu Merino, Icebreaker má i trička vhodná pod košili - Snow/Ivory barvy. A pokud si připlatíš, tak jsou i Merino košile (Wool and Prince, 140 eur).

Do určité míry brání potu triko Gobi. Ale pak je už nasáté a dalo by se ždímat. Protože tancuju v obleku, řeším to tak, že na jednu akci beru 2-3 košile, 1-2 trička pod košile (Merino/Gobi).

Seersucker a len jsou skvělé, pokud jsi venku, kde to profukuje, slunce to vysušuje. Vevnitř snad jen u silnější klimatizace.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    YAZZMAN: vyzkoušeno na pleši. snižuje :)
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    CORNHOLIO: kamenec +1 proti zapachu, ale neprislo mi, ze by snizoval mnozstvi potu
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    SITH: mám s pocením stejný problém, řešil jsem to tu před delší dobou, neúspěšně. Obecně se hodně potím, mokré koláče v podpaždí v létě jsou standart, i když mám třeba jen tričko. S antiperspiranty je ta potíž, že moc pocení nezastaví, aspoň já jsem na žádný spolehlivý nenarazil, naopak - když se v podpaždí "rozpustí", ničí trička i košile, které pak mají životnost tak dva roky. Navíc při dlouhodobém užívání antiperspirantu si na něj tělo zvykne a účinnost se snižuje. Botox fakt nechci:) Plus samozřejmě, pokud chce člověk používat nějakou pánskou vůni, málokterý antiperspirant je neparfémovaný, takže se to pak tluče.
    Nejlíp se mi zatím osvědčil tuhý kamenec, mám pocit, že funguje nejlíp, existuje víc značek. V největších vedrech košile bez trička, bambusový nátělník se chystám vyzkoušet. Existují i samolepící vložky do podpaždí košile, zkusil jsem jednou a je to docela nepříjemný pocit, navíc moc nevětrají a mají nakonec spíš opačný efekt.
    A samozřejmě, pokud je pocení hodně silné, může to indikovat nějaký zdravotní problém ( hladinu cukru, štítnou žlázu), takže bych klidně zvážil zkonzultovat to s doktorem (taky zvažuju).
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    EXAGE: ta nežehlivá vrstva se stejně časem sepere.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Samozřejmostí je taky tuhý deodorant co funguje.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SITH: Ano, bambus je fungující řešení. Jednak sám o sobĕ poměrně dobře funguje co do termoregulace a větrání, takže se v něm člověk tolik nepotí, jednak když už se zpotí, tak bambus rychle nasákává, rychle vysychá a blokuje bakterie co vyvolávají zápach...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SITH: Nevim, co si kdo predstavuje pod pojmem "kvalitni" kosile. Ty potrebujes vhodny material. To, ze kosile bude mit skvely strih, 10 stehu na centimetr a perletove knofliky ti opravdu nepomuze. Ptej s v prodejnach po lehkych (=nizka gramaz) latkach. Pripadne zajdi treba do Le Premier a nech si udelat par kosil made-to-measure.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam