• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARBARDUCHABroušení kamenů
    rady jak na to, a fotky zajímavých minerálů, jak zpracovaných tak surových. Také o tom kde a jak se teží, a proč je třeba některé kameny s určitých oblastí bojkotovat. většina informací a fotek je od uživatale gems na fleru. http://www.fler.cz/gems
    rozbalit záhlaví
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    jantar
    30 Million-year-old Praying Mantis is preserved in amber found in Dominican Republic. The piece in question is dated to the Oligocene period, placing it anywhere from about 23 million to 33.9 million years old. The amber itself derives from the extinct Hymenaea protera, a prehistoric leguminous tree. Most amber found in Central and South America comes from its resin. Amber from the Dominican Republic is known as Dominican resin, which is noted for its clarity and a high number of inclusions.
    Photo: Heritage Auctions

    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Ahoj sháním brusiče kamenů ideálně v Praze nevíte o někom?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Zdravim,,
    mohli by ste mi poradit brusiča kamenov v Trutnove alebo v Brne?
    Jedná se o drobnú prácu,,,
    Díky
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti se stolní pilou dimapa?
    COOOREE
    COOOREE --- ---
    Ahoj, je tu někdo, kdo brousí šperkové kameny?

    SAJFA
    SAJFA --- ---
    BYDK: zkus ocet ;-)
    BYDK
    BYDK --- ---
    Zdravim kamenaky. :) Vedel by nekdo jak dostat z krystalu ametistu takovou tu osklivou usazeninu? Je to nejaky sediment, ktery se na to prichytil, co to zvetravalo par set let venku na halde.
    Zatim jsem nasel: http://minerals.webgarden.cz/temata/cisteni-mineralu

    ale jelikoz nemam zkusenost, rad bych nekoho, kdo to jiz zkousel. Dekuji. :)
    HLOH
    HLOH --- ---
    Ahoj, Nevíte kde se shánět po trochu větším množství (cca 5-10kg) malachitu, případně azuritu?
    Stačí surový kámen nebo odpad, stejně bude rozdrcen.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    Nazdar, ja sem nasel celkem pekny fluority a chtel bych je nejak vybrousit. Sem vsak absolutni amater a nevim jak na to, nemate nekdo odkaz na nejakej web nebo radu?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    COOOREE: Ten úběr strunou je minimální, takže na řezání zdi to fakt není. Já mluvím o kamínkách třeba 3x3cm:). Na řezání zdi si sežeň buď velkou flexu, motorovku s řetězem na to určeným nebo někoho s diamantovým lanem.
    COOOREE
    COOOREE --- ---
    Ahoj, jakou velikost kamene jsi zkoušel tou strunou? Potřebuji říznout zeď s tloušťkou 20cm a na dýlku 2,6m a flexa asi není ok. Jinak se dají sehnat i kotouče s prořezem 0,3mm.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    BYDK: Já mám s kameny houby zkušenost. Pazourky jsem nasbíral kdesi v Dánsku a podle fotek vyhodnotil, že to pazourek na 95% bude. Dělám jinak hlavně se dřevem, takže na kameny moc vybavení nemám. Ale byly by pěkný na nějaký inkrustace a podobný věci. Jen to opracování je peklo zelenofialový:).
    BYDK
    BYDK --- ---
    JOSEF_K: Ahoj, cekal jsem, ze to bude mit nejaky oblouky, hlavne, kdyz to clovek dela v ruce. :) Ale to co rikas je dobra zprava. Navic 0.3mm rez je uplne skvely. :) Jinac pazourek by mel mit tvrdost okolo 7. Ale asi mas nejaky tuzsi. :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    BYDK: Už jsem to testnul. Problém je, že pazourek fakt není optimální šutr na cokoli, tvrdý je to jak deset pekel. Tou strunou bych to nakonec asi upižlal, ale fakt by to trvalo, takže pokusy s pazourkem odsunuty na neurčito. Nicméně strunu jsem upnul do šperkařský lupinkový pily, napnul a řezal. Měkčí šutry to dává s přehledem. Ale moc rovnej řez to není, musí se hodně dobrušovat. Asi bych si na to uměl zbastlit nějakou řezačku, kde by napnutá struna jezdila tam a zpět, ale zatím jsem se k tomu nedostal. Jinak strunu jsem vzal odsud, hned v různých tloušťkách. A vypadá, že docela vydrží. I po těch hokuspokusech s pazourkem furt řeže pěkně.
    ŘEZÁNÍ | Diamantová řezací struna 0.3 mm 1000 mm | Diamantové a karbidové nástroje pro strojírenství, stavebnictví, sklenářské nářadí | Dimapa Zlín
    http://www.dimapa.cz/...idiamantem/eshop/20-1-REZANI/0/5/436-Diamantova-rezaci-struna-0-3-mm-1000-mm
    BYDK
    BYDK --- ---
    JOSEF_K: To slysim poprve, ale az to testnes, moc rad bych vedel, jak to dopadlo. :) Mohlo by to byt lepsi, pac se daji asi rezat vetsi kusy.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Máte někdo zkušenosti s řezáním kamenů diamantovou strunou? Pár metrů struny jsem ze zvědavosti objednal, nic moc to nestojí, ale zkušenosti veškerý žádný. Mám nějaké pazourky, pěkně vybarvené křemeny a další věci, které bych nejradši nařezal na plátky, ale fakt moc nevím, jak na to.
    SOUKYHO
    SOUKYHO --- ---
    Ahoj, mám dotaz.
    Chtěli by jsme kolegyni v práci která nás opouští a vrací se do ciziny pořídit náhrdelník z českých granátů.
    Nemáte nějaký typ, případně vlastní výtvor, kde by se to dalo rozumě pořídit?
    Chodit na Staromák mi přijde jako hloupost.
    Ideálně do pošty.
    Díky Souky
    BYDK
    BYDK --- ---
    Me se osvedcilo na zacatek toto. Vydrzi to a na mensi kameny je to super. Staci to dat na vrtacku, ktera ma rizeni otacek. Jedes 50hrubost az po 2000 i klidne 5000. Cim jemnejsi, tim vyssi otacky. Vysledek je solidni.

    https://it.aliexpress.com/...47a6-88c1-51a267e32e57-0&algo_pvid=ddb3efc2-ebad-47a6-88c1-51a267e32e57


    ZBYNEKMALINEK
    ZBYNEKMALINEK --- ---
    Dobry den, v odkazu najdete video, ve kterém brousim dráhy kamen a popisují doma vyrobenou brusku. https://m.youtube.com/watch?v=Y4YczI15UQA
    Dále brousim také achaty, které se ale brousí na jiné brusce jiným způsobem. Také natočim brzy video.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    zdravim, nemel byste nekdo tip na nekoho z jiznich cech / vysociny, kdo by byl schopen/ochoten udelal kurz/skoleni brouseni drahych kamenu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam