• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    rozbalit záhlaví
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    URBALE: A přitom je to jen pekelněsoustředěnecký výraz:)
    Na všech autoportrétech se tvářim takhle blbě. Když mi to po nějakym portrétu zas všichni vyčítali, tak jsem jednou udělal tohle http://plumm-art.com/files/gimgs/17_ja-4.jpg a zařekl jsem se, že nikdy víc :D Je to docela záhul vydržet delší dobu takovou grimasu.
    URBALE
    URBALE --- ---
    kdybych tě neznala, řeknu že máš nasraněpovýšenecký výraz :))) ale pobavila jsem se .....
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Dlouho jsem nic pořádnýho neudělal, za což se stydim:) Tak alespoň předvčerejší autoportrét a pak nějaký nový figury z aktuálního semestru:








    PLUMM
    PLUMM --- ---
    URBALE: Dík, určitě vědět dám, ale vzhledem k tomu, jak moc mam v lásce domlouvání, zařizování a organizování akcí a podobně, tak v nejbližší době nic moc neočekávej.
    PS: A neni za co, to je samozřejmost:)
    URBALE
    URBALE --- ---
    hezká krabička, ráda bych ji viděla v akci, ale do Plzně se nechystám,až budeš něco dělat v Praze,dej vědět,zaplatím i vstupný:))
    ps.dík za podporu figury rychlej plumme
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    b00k;)
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    PLUMM: mno ja sem mel tedka pujcenej projektor. patlali sme na velkou zed a kvuli zachovani proporci sme si to tam promitali po nocich byla to mrska kolem 7 tisic nejakej benq ale rano tam mel vysvicenej obrazek z vecera co sme promitali(inverzni barvy) tak sem docela cumel a pri druhe projekci to samy. je fakt ze vecer byla kosa tak na mikinu ale nikdy nesvitil vic jak hodinku tak me to celkem prekvapilo. chtel bych ho vyuzivat jak na filmy tak na zjednoduseni malirsky prace... kouknu jestli jsou nekde tady spesl fora
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    LOP4TA: Já tomu nerozumim, nikdy jsem si o projektorech nic nezjišťoval. Záleží taky k čemu ho chceš využívat, žejo. člověk, kterej ho potřebuje používat ve dne v nějakym přednáškovym sálu má asi jiný preference než člověk, kterej se chce po nocích dívat na filmy ve svym pokoji, atd.:)

    Měl jsem si možnost tagtool vyzkoušet v Praze v Trafačce, promítalo se na protější pavlačovej barák nějakym Epsonem, co měl 4 000 Lumenů a ta jeho svítivost byla do těhle podmínek a na tohle využití uplně skvělá. Pak jsem na netu hledal, co to bylo za model a kolik stojí, protože chlápek, co ho přinesl, hned někam zmizel a nikdo jinej to nevěděl, ale nezjistil jsem to, protože různý modely ve stejný řadě vždycky vypadaj na pohled uplně stejně. Akorát jsem zjistil, že nejlevnější Epson s minimálně 4 000 lm u nás stojí cca 20 000,- :) Nejsem si už jistej, ale myslim, že to byl Epson EB-1900. Pak jsem ještě hledal, za kolik se teda u nás dá sehnat novej 4 000 lm projektor a např. Acer a Benq jsou sice levější, ale pod 15 000,- to nejde:)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    PLUMM: to bylo zvolani ve smyslu "husty" :) nikdy driv jsem o tom neslysel
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    PLUMM: ja na nej prave vydelavam :) resp mam vydelano ale jeste musim nejakej vyhlidnout.nejaky tipy?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    LOP4TA: V tom případě můžem něco domluvit. Jen tak na zkoušku něco doma na zdi třeba. Z mýho okolí nikdo projektor nemá právě.
    DOUPLE: Jako celkově, nebo něco konkrétního, co umim vysvětlit? :)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    PLUMM: uf, nechapu
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    PLUMM: ses maximalne uchylnej vis to? obe podminky budu splnovat v prubehu zari..
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Teď fungl nová věc, postavil jsem si Tagtool, což je takovej primitivní nástroj pro kresbu a tvorbu animace v živym čase přímo při kresbě. Kdyžtak viz třeba http://vimeo.com/7419434 pro lepší představu.

    Na tagtoolu je šest potenciometrů na ovládání barvy, světlosti, sytosti, max šířky tahu, průhlednosti a rychlost fade outu a k tomu tlačítko, který danou kresbu uvolňuje pro animátora. Takže v praxi to vypadá tak, že jeden člověk (ilustrátor) má jednu ruku na tagtoolu, druhou na tabletu. Vedle něj je druhej člověk (animátor), co má v ruce gamepad a animuje to, co ilustrátor kreslí. Gamepad, tagtool i tablet jsou zapojený do notebooku, notebook pak do projektoru a projektor je namířenej na nějakou vhodnou plochu. Pod vhodnou plochou rozumíme "pořádně velkej barák ve městě v místě, kde nesvítí moc lamp a je tam spoustu lidí" :D A když má ček k dispozici výkonej projektor, dá se s tim parádně vyblbnout, viz třeba http://vimeo.com/5572272

    Motiv je inspired by Eddie Van Halen

    Btw kdyby se náhodou někdo zdržoval v Plzni a měl svuj vlastní projektor a nebál se ho použít, tak jsem pro každou špatnost:)









    Zmínka na tagtool.org: http://www.tagtool.org/wp/2011/08/01/mini-inspired-by-eddie-van-halen/

    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    PLUMM: tak jestli se mi to bude libit.tak bych to mohl vyuzivat porad.diky za info
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    LOP4TA: Autodesk nabízí spoustu svejch produktů pro studijní účely zdarma, možná všechny, nevim, každopádně Mudbox je mezi nima:) Takže buď si ho můžeš jednoduše stáhnout 30 denní trial, nebo se tam u nich zaregistruješ a jako student si ho zdarma stáhneš se studentskou licencí – tzn. nemožnost využití pro komerční účely atd. – a ta platí 3roky. http://students.autodesk.com/

    Jestli se ti to hodí teď jednorázově a nechceš se srát s tou studentskou registrací, tak máš lepší sosnout ten trial:)
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    tyve to patrne pouziju tedka do skoly. je to free?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    LOP4TA: Dá se s tim dělat, že to potexturuješ a vyexportuješ někam dál:) On je Mudbox myšlenej spíš prostě jako článek v řetězu. V něčem uděláš základní model, importuješ do Mudboxu, tam uděláš veškerý detaily a další věci, který ti tohle sochání umožňuje no a exportuješ někam dál na další zpracování. Animaci, render,...
    Ovládání je skoro až neuvěřitelně jednoduchý.
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    luxus vec ten mudbox co se s tim da potom delat? a je to tezky na ovladani?
    BASTIENNA
    BASTIENNA --- ---
    :-) To urcite jsou, ale me se tvuj obraz porad preze vse libi moc :-) Fakt me oslovil :-) A na strankach mas dalsi supr kusy :-) Preji sposuta inspirace :-)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    BASTIENNA: Díky. Ale když se mrkneš na ty přidaný díla v soutěži http://browse.deviantart.com/contests/2011/11birthday/skribble/?order=9, tak zistíš, že jsou tam jinačí borci:) No chance.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam