• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Sice starší věc, dával jsem to myslim někdy do "malujete, ktreslíte...", ale chci ji mít i tady na svym písečku. :)

    Postavil jsem si kytaru. Tvarově je to kopie klasickýho Fender Stratocasteru, akorát s drobnýma úpravama. Rozměry těla jsou odvozený ze Stratu z roku 1962 a hardware jako ladící mechaniky, snímače, potenciometry, atd. jsem si poskládal podle svýho, žádnej konkrétní model Stratu jsem nereplikoval. Tělo je z jednoho kusu jasanu ztepilýho. Na Stratocastery se běžně používá olše nebo jasan bahenní, nepodařilo se tenkrát sehnat dobrej kus ani jednoho, tak jsem použil jasan ztepilej, kterej má oproti dvěma zmíněným jednu jedinou nevýhodu a to je větší hmotnost. Krk jsem si sám nevyráběl, protože se dřevem jsem nikdy předtim nijak zvlášť nepracoval a stačí, aby mi při stavbě krku jeden z 22 pražců ulítl třeba i o půl milimetru a už ta kytara nebude ladit a takovej krk je pak ničemu. A hlavně jsem na to neměl potřebný nástroje. :) Takže jsem si na něj při první stavbě netroufl a nechal si ho vyrobit v Hořovicích (Tam, kde se vyráběly a stále vyrábějí český kytary Jolana).

    Víc k hardwaru psát nebudu, předpokládam totiž, že konfigurace potenciometrů, kapacity kondenzátorů, odpory rezistorů, zapojení snímačů, konkrétní model snímačů, materiál nultýho pražce, tremolo, materiíl sustain blocku, a všechny tyhlety další věci, který maj zásadní vliv na konečnej zvuk a funkčnost toho nástroje nezainteresovaný lidi moc nerajcuje :D Pokud to někoho fakt ale zajímá, tak se klidně rozepíšu, stačí se zeptat. :) Kdyžtak by to mělo bejt i detailně popsaný v těch článcích, na který odkazuju pod fotkama.

    Tak jen tapetka z obrázků ze stavby:

    Základní tvar nešel vyříznout, protože na mojí 350Wattovou přímočarou pilu je 5cm tlustý jasanový dřevo až moc velklej hardcore, je to jak řezat do kamene, ani si neškrtla. :) Takže jsem improvizovaně musel odfrézovat okolní dřevo, aby mi z prostředka vypadla vyřízlá kytara.:)

    Kapsa na uložení krku. Ta musí být vyfrézovaná s přesností na desetiny milimetru, čim těsněji v ní krk sedí, tim líp pro přenos vibrací z javorovýho krku (javor u stratovskýho zvuku zodpovídá za zvonivý výšky) směrem do těla. Volná a špatně tvarovaná kapsa na krk je průser levnejch kytar.:

    Uložení krku:

    Frézování všech děr:

    Frézování všech děr:

    Charakteristickou stratovskou ergonomii jsem si seřízl řetězovou pilou, páč jasanový dřevo je fakt jak šutr a kdybych to měl celý brousit růčo, asi bych měl pak ruce jak Arnie. :)

    Charakteristickou stratovskou ergonomii jsem si seřízl řetězovou pilou, páč jasanový dřevo je fakt jak šutr a kdybych to měl celý brousit růčo, asi bych měl pak ruce jak Arnie. :)

    No a pak dobrousil:

    No a pak dobrousil:


    Kontrola přesnosti/šikmosti uložení krku pomocí dvou natažených vlasců – jakože krajních strun.


    Celej fotoset hír: http://www.flickr.com/photos/mejla/sets/72157624169718579/
    Seriál článků o stavbě od začátku do konce hír: http://plumm.cz/tag/stavba-kytary/
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    PLUMM: jojo, jak ja mam tve prace rad,,, taky bych se chtel takhle nudit:)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Dvě komiksový cvičení.
    Téma "Stalo se za bílého dne". A protože mě tyhlety cvičení fakt nebaví, tak jsem si to aspoň zpříjemnil tim, že jsem nakreslil tu nejnezábavnější banalitu, jaká mě v tu chvíli napadla. Jízdu výtaham. Je to taková blbost, že jsem se u toho fakt bavil. :) Díky bože za muj zvrácenej smysl pro humor. :) Ta červená tam je, bo tam měla být jedna barva.



    Téma "Za 5 minut 12" podle cizího scénáře, kterej měl dýlku tak na 5 komiksovejch stran nejmíň. Limit byla jenom jedna. :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    77WHITE: Dík za tip, ale Zbrush mi moc nevoní svym pracovním prostředím, používam Mudbox. :) Viz třeba: PLUMM
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    s mesíčním zpožděním, ale přeci - pokud chceš modelovat trochu víc "freestyle", mrkni se na Zbrush, youtube je toho plnej.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Tentokrát vážnější článek o "vesmíru a vůbec", ne o "kresbě a malbě":
    Půl mega pro rodinu mrtvýho Roma | Plumm
    http://plumm.cz/2012/pul-mega-pro-rodinu-mrtvyho-roma/

    SUN_VU_KUNG: Kolotoče a blikátka, hezky řečeno. :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: tak pro lidi, co malbě a umění rozumí to nikdy out nebude, pro obyčejné lidi, co mají rádi kolotoče a blikátka asi jo :) Hodnota toho díla není v tom, že se musí pohybovat a být interaktivní, zvlášť ve vztahu ke klasickým dílům... ale je dost možné, že v budoucnu bude obecný trend a posun k multimedializaci...
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Tohle skoro až nutí k zamyšlení, jak na tom za x let bude digitální malba. Jestli všechno, co se nebude pohybovat, ideálně interaktivně, bude totálně out nebo ne.:)

    Starry Night (interactive animation)
    http://vimeo.com/36466564
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    PLUMM: Ok ^_^
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    ZELGARIS: Protože obrázek nakrelenej do hodiny se imho za speedpaint označit dá a protože se slovem speedpaint přímo v názvu a nejen v tazích to na YT snadněji posbírá víc zhlídnutí.
    SUN_VU_KUNG: Ilustrace pro takovej odlehčenej a neformálně psanej cestopis. Tady to je zrovna k textu, kde autor píše, že Čínský jídla jsou něco tak bizarního, že kdyby znali rohlík, tak určitě vymyslí "Rohlík potopenej do karamelu a na tom ryba":) A předtim jenom píše, že nemá rád prošpikovaný maso.
    RAEVA: To mě těší:)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    PLUMM: sem se zamilovala :D ne, fakt dobrý :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    to jsem zvědav, na co to je :) dozvíme se to? :)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    PLUMM: Pekne to je, ale proc zase speedpaint, kdyz se jedna o timelapse (jak to mas spravne v popisku videa)...
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Dělam teďka spoustu jednoduchých černobílých ilustrací, který zatim nesmim ukazovat, tak jen dvě z nich, co jsem dal na net: :)



    Fish'n'Roll'n'Caramel Speedpaint - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Mnun9k2cjRU




    Fat Meat Speedpaint - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=A-zJYZu3_70
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: je mi to úplně jasný :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: To m,i říkaj všichni po každym autoportrétu. :D Viz třeba URBALE a PLUMM
    Nasranej ne, to je muj neutrální soustředěním lehce zamračenej výraz, jinak to nejde. Kolikrát jsem se zkoušel nakreslit nějak pozitivně a ještě i s úsměvem, ale prostě mi to nějak nejde přes ruku. :D A navíc po chvilce kamennýho úsměvu z toho bolí všechny mimický svaly na obličeji. :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: nasranej? :)
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    mnooz počátečního nadšní a vychvalování se zjistilo že jsem nejstarší zaměstnanec na té pobočce (šéfová o 3 roky mladší šéf o rok) a že mám asi tak o 3 roky víc praxe než ta šéfová.... která pravděpodobně dostala strach že bych jí kvuli své praxi časem přestal brát autoritativně a že by nademnou ztratila moc tak se domluvila se svym bráchou (ten šéf) a ze dne na den mi oznámili že mě nechtěj na HPP ale jen jako externistu =/
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Dnešní já. :)


    JAHMAR: Cool:) Práce nevyšla, nebo jak?
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    jop tak nakonec na fuguru budu modelovat oba dva dny =D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam