• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    PLUMM: jako krom toho ze obdivuju tvoje vytvarno me fakt facinuje cela tva renesancnost,,, ja si fakt nedokazu predstavit, ze zajdu pro nejaky kondenzatory, kabely, tistaky a zbastlim si doma neco, co tobe jeste navic funguje,,,
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    77WHITE: Nakoupíš součástky v elektru nebo na http://www.standuino.eu a postavíš. :) Já tomu taky nerozumim a taky jsem to musel mít. :) Postavil jsem si to na workshopu.

    Btw právě teď, hodinovej autoportrét:
    Stejně je na figurální kresbě nejtěžší barevná věrnost/realističnost. Anatomii a perspektivu se člověk našprtá rychle, osvojení trvá podstatně dýl, ale naučit se vidět odstíny, jaký se odráží na lidský kůži?

    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PLUMM: ahhhh... Jak se člověk dostane k takovejm pípátkům? Musím to mít, i když tomu vubec nerozumím! :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Aneb sousedi vás budou milovat. :D
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Zvukový ukázky 2:

    2x Standuino fraAngelico + monotron + ableton with nanokey
    http://vimeo.com/44292380


    fraAngelico midi tutorial
    http://vimeo.com/44577807

    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Zvukový ukázky:

    fraAngelico Ambient DEMO
    http://vimeo.com/44455672


    fraAngelico Dubstep DEMO
    http://vimeo.com/44461888

    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Tak jo, tady je ten synťák, o kterym jsem mluvil tady PLUMM, nic jinýho v šuplíku nemam, abych to tu mohl zaspamovat. :D
    BENKI: Je to takovej primitivní synťák, na kterym jde nakroutit spoustu druhů šumu, brumu, ruchu, chvízdání, pískání, skřípání, bouchání, vrzání, pištění, bublání a vůbec spoustu dalších všelijakejch podobnejch fajnovejch digitálně generovanejch zvuků zvuků, který je radost poslouchat. :D :D Uplně to vidim jako skvělý zvuky do nějaký animace, ale to bych se nejdřív musel naučit animovat a najít si na nějakou animaci čas...
    Jmenuje se fraAngelico. Je postavenej na platformě Standuino, kterou dali dohromady kluci z FAVU v Brně a je to něco jako italský Arduino.



    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: omg, teď sem přestanu chodit, koukej to zaspamovat výtvorama :D
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Já to sem musim dát – pro doplnění popkulturního vzdělání, kdyby to náhodou někdo neznal. :D

    Vilém Čok - Zachraňte Ježíška - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=BQ2H1yPvsyo
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: :D víc ani nemá smysl, pokud si chce člověk zachovat duševní zdraví :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jo, to jsem viděl. :D Ale vydržel jsem jenom chvíli. :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: různí lidé se k tomu vyjadřují různě, pořád lepší takhle, než ten výplach, co udělal V. Čok :D
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Jinak ten spor Santa vs. Ježíšek je mi ukradenej, nic proti nim, jen jsem chtěl udělat něco "vánočního". :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    hehe, dobrý :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Tak asi hotovo.





    Ještě to samý v čb:



    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: však v pohodě, je to fajn nástroj, pokud nepůsobí nestabilitu, tak proč ne.

    O Fengově knize vím od chvíle, kdy se o ní spekulovalo, ale zatím je trochu problém s tím, že ji nedistibuují právě třeba BD, takže by to šlo z Asie... ještě chvíli počkám, jestli se nezlepší distribuce a kdyžtak to koupím i ze Singapuru :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Tak uvidíme časem. Už se color wheelu vzdát nechci, tak kdyžtak je tu ještě Coolorus, kdyby to nějak blblo. http://www.coolorus.com/ A nějaký zabugovaný free pickery se taky najdou. :)


    Já po krátký úvaze, že je Halo 4 fungl nová kniha a že se ME Universe určitě vyprodá dřív, přeobjednal ME. :) Halo bude muset počkat.
    Btw., bude tě zajímat, pokud o ní ještě nevíš: http://www.fzdschool.com/gallery_fzd_book_01.html
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: tak doufej, že ti to v rozdělané práci nespadne, protože Photoshop stále postrádá autosave, kromě nové CS6, kde ale i ten autosave není úplně to pravé :) Nějaké drobné bugy jsou taky zmiňované - při přepínání nástrojů a presetů atd.

    Jinak ten panel s posuvníky jsem snad nikdy nepoužil, je to fakt spíš pro editaci, kdy člověk nespěchá než pro speedpainting.. Úplně mi stačí paleta "D" Jen barevný HUD je taky pěkná hovadina s tím, jak se nedá přemapovat na jiné klávesy :D on existuje externí program, který to dokáže změnit, ale musí se pustit před startem PS a taky mi ho už párkrát shodil, tak jsem to nechal být.

    btw: Halo 4 a Massive Black 2 jsou už doma a je to teda nářez :D Těš se :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jedu na PS CS5 extended a zatím nepozoruju nic podezřelýho. Jedinej bug je ten, že když mam otevřenej Magicpicker color wheel, přepnu do nějakýho jinýho presetu pracovních panelů (nebo jak se tomu říká – zkrátka uložená pracovní plocha) a pak zpět do presetu s Magicpickerem, tak se ten picker znovu nenaloaduje a jestli ho chci použít, musim restartovat PS. Reálně to prolém nepředstavuje, protože presety nepřepínám. Maximálně tak jednou za uherskej rok. :)

    Mimochodem, nerozumim tomu, proč má v PS ten Color panel (F6) tak mrňavou paletu i posuvníky, nedá se to pořádně používat, když bych chtěl rychle vybrat barvu, tak se třeba vůbec netrefilm na ten posuvník. Zajímalo by mě, jestli to někdo běžně při malbě používá a co ho vede k takovýmu masochismu. :) A ten tajnej HUD pod zkratkou Shift + Alt + pravej klik (kterej nejde nastavit na jiný klávesy) je taky dost neohrabanej, protože nejde nejdřív navolit světlost/sytost a pak až barvu, musí se to dělat opačně, jinak si s tim prvnim nastavením člověk pohne, pokud teda nepustí tu zkratku a nepodrží na chvíli mezerník. Je to zbytečně komplikovaný. Painterovskej color wheel rulez. :)

    PLUMM: Tak už to dneska dodělat asi nestíhám sakra.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: on je dobrej, ale objevovaly se na něj dost rozporuplné reakce co se týká destabilizace photoshopu, některé verze s tím padají jak zralé hrušky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam