• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    rozbalit záhlaví
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Mě děsně baví i jejich styl. Bílá slipcase, bílá obálka, bílý logo, žádnej titulek, žádná ukázka, co tě čeká uvnitř. Na hřbetu nesmělej malej nápis "Volume Two", říkáš si, co to jako je, hlavou se ti honí věci jako minimalistická elegance versus časovej press před deadlinou pro návrhy na obálku, nepřipravenej, noříc se do myšlenek to otevřeš... ozvou se famfáry a výbuch epičnosti ti urazí hlavu. :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: jj, MB II je super, hodně inspirativní.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Ježíšek dorazil. :D
    Zatim jsem stihl projet jen Massive Black volume Two (ta celá bílá s bílym logem) a je to naprosto skvělá kniha. Prohlížel jsem to s otevřenou hubou. Enormní množství kvalitní práce. TOP liga.

    PLUMM
    PLUMM --- ---
    http://lovecastle.org/draw/
    http://www.quickposes.com/
    http://www.posemaniacs.com/

    Stejně maj ty holky od přírody oproti nám naprosto dokonalej design. :D Docela se pámbů vytáhnul na to, že jsou z našich žeber. :) Je to něco jako Tatra versus Miura. Funkčnost bez samoúčelnejch sračiček versus design, kterej je tak hot, že se na tom dají smažit vajíčka. Pure awesomeness. :D
    Při každý kresbě pohybovek si to říkam.










    PLUMM
    PLUMM --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PLUMM: Bezva, díky.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    MACHALIK: No, sleduj ten kanál na YT, všechno nový budu dávat tam: https://www.youtube.com/user/Plummart moc tam toho zatim ale neni
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Dělali to i klasičtí malíři - dívali se na obraz přes zrcadlo.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PLUMM: Myslel jsem, že to bude kvůli vykreslenosti ruky stran oblouků a symetrickejch struktur, to s chybou mě nenapadlo a dává to smysl. Zkusím to někdy s fotkou, mívám stejnej problém. Díky! Pár takovejch videí ještě kdybys měl, tak věřím, že nejen já bych na ně koukal nadšeně.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    LEON_CHAMEAU: dík
    MACHALIK: Dík. Zrcadlení je způsob, jak si na tu věc uchovat "čerstvej pohled" nebo jak to nazvat.:) Když koukáš dlouho na jednu věc, oko se docela rychle otupí a přestaneš vnímat chyby a to jak kompoziční tak i jiný. Když to převrátíš, je to najednou uplně jinej obrázek a ty chyby, na který sis už zvykl a neviděl je, tě okamžitě prásknou přes nos. Asi bych to přirovnal k tomu, kdy uděláš nějakou kresbu a podíváš se na ní s odstupem třeba až druhej den. Hned vidíš chyby, který tvuj unavenej mozek předtim už nevnímal.
    Bez klávesový zkratky na "flip horizontal" ani ránu. :)

    Občas to přehodim na chvilku třeba i jen kvuli jedný přímý lince, která se mi z jednoho směru kreslí líp než z druhý strany. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PLUMM: Skvělý. Proč otáčíš kresbu zrcadlově tam a zpátky při tvorbě?
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    PLUMM: Uff! Parada!
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    77WHITE: Nemusíš se omlouvat za to, jak možná mohla vyznít tvoje připomínka. Nejsem ten typ, kterej slyší výtku na svojí věc a sesype se z toho. :) Já to naopak slyšet chci i když je to třeba blbost. Internet to unese. :D
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SUN_VU_KUNG: jasný, omlouvám se že to mohlo vyznít blbě nebo negativně:)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Jo na ty menší měsíce jsem totiž uplně zapomněl :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    spíš tam chybí reflexe těch dalších těles, ale je nesmysl se v tom takhle hrabat, když to je koncept a ne final...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    77WHITE: ale o vzdálenost právě vůbec nejde, to, co je klíčové, je úhel :) Slunce, nebo Měsíc, co se zrcadlí v hladině moře nebo jezera, jsou přece taky daleko a zrcadlí se. Zrcadlí se i hvězdy, pokud jsou ideální podmínky. Ta reflexe je v pohodě.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PLUMM: jasný, já ti to nekritizuju, něco podobnýho bych vyráběl dny a stejně by to nebylo nikdy takhle uvolněný:) Spíš jen přemejšlim o tom, jestli by ten odlesk takhle navazoval, když je vlastně ta planeta daleko od odrazivýho povrchu, narozdíl od těch sirek který na zrcadle přímo stojí. Jestli by náhodou neměl (odraz) být víc zkreslený? No netušim. Ale metoda se sketchupem se mi líbí, zkusím to taky někdy použít:)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    PLUMM: omg... *když* ...píšu jak dobytek :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Barontieri... tomu říkam pochvala. :D
    77WHITE: Díky. Proč by ne, kdyš je podlaha takhle hladká a tmavá? Hodně dopadajícího světla — hodně odraženýho. A taky je potřeba si říct, že čim pod ostřejším úhlem se na ten povrch díváš, tim je odraz světla výraznější a i věci, který jsou při pohledu kolmo normálně matný, tak se z nich pod timhle úhlem stává skoro zrcadlo :) Viz třeba kytara, kterou jsem lakoval, je matná a nezrcadlí se v ní nic, stačí se ale podívat pod timhle úhlem a tadá:

    Jako, v těch místech, kde už ta planeta neni osvícená, by ten odraz nebyl tak výraznej, to jo, ale stejně mi to nepřijde nějak moc blbě vzhledem k tomu, že je to celý takový volnější a je to věc, co vznikla za pár hodin a ne za pár dní. Což samozřejmě neni omluva, žejo, jen tak podotýkám. :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    skvělý, jen tak koukám, měsíc by se na podlaze takhle neodrážel, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam