• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    rozbalit záhlaví
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    ZMATENAA: "Predispozice jsou z části ovlivněny rasou psa"... no právě. Jako ano, když toho psa dobře vychováš, tak je to v pohodě, jen je asi těžší vychovat některá plemena, než jiná.
    Osobně si myslím, že když pes ublíží člověku, vždycky je to selhání majitele a výchovy, ale některá plemena jsou na výchovu prostě těžší a lidi by si je měli vybírat s rozvahou.
    Čímž neříkám, že jsou ta plemena špatná, jen že by jejich majitelé měli být zodpovědnější.

    Nicméně anketa zněla, zda má rasa vliv na povahu psa. Nezabývala se tím, jak velký a i z citovaného úryvku výše je závěr "má". Jen částečný, ale nějaký ano.

    RANDOM_NIGHT: STOD taky argumentoval labradorem, což už není tak malý pes a ublížit by dokázal dost a ještě navrch kdyby labík (mediálně propagovaný rodinný pes) někoho pokousal, tak se toho různé blesky chytnou celkem určitě.
    ZMATENAA
    ZMATENAA --- ---
    SOTD: Dle mého predispozice jsou zčásti určitě ovlivněny rasou psa, nicméně všechno je o výchově. Pokud bude pes dobře veden, tak nevidím důvod, proč by měl být agresivní. Sama jsem měla staforda a mám pitbullku a přesně vidím některé zděšené a záporné reakce lidí na toto plemeno a následné zjištění, že je to největší mazel. A miluje děti.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SKYRAY: opravdu sluneční aktivita výrazně stoupla?

    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALESH: Obojí může být v zásadě pravdivý, ale i z toho zadání je vidět, že tam jsou háčky - např. věříte současné revidované Darwinově teorii - evoluce samozřejmě asi existuje, ale za a) osobně vím prd jaký je rozdíl mezi revidovanou a původní a taky prd o tom, kolikrát se ještě revidovat bude dál.. O změnách klimatu pak ví vědecká obec a natož já +- úplný hovno - všechno to jsou hypotézy postavený na vodě, já sám si pamatuju z chytrých knížek co jsem si malej četl, jak se na sto procent ochlazuje a jak má lidstvo dělat všechno aby se tomu zabránilo a poručilo (spolu s deštěm a větrem) dneska je opačný pojetí, celkově se teď už s přírodou nebojuje ale chrání se, tak se podle toho i zkoumá. Navíc nevěřím nikomu kdo si je na 100% jistej svojí pravdou, u vědců je tohle dokonce základní chyba.
    ALESH
    ALESH --- ---
    SKYRAY: ale celou vahu tomu nepriklada snad nikdo a otazka byla polozena takhle "lidska cinnost na nej vliv spise ma " tzn. ta moznost obsahuje cokoli od minimalniho vlivu po 100% vliv.
    ALESH
    ALESH --- ---
    PISKVOR: Vidim to stejene jak pises, nevyvozuji z toho zadne zavery, proste mi to jen prislo zajimave :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ALESH: No, kdyby "vědci" byla homogenní masa a la Borg, tak by se dalo sumárně "vědcům věřit" nebo "vědcům nevěřit"...takhle je to vypovídající zhruba na úrovni "věříte lidem obecně"?

    Nemluvě o tom, že jaksi evoluce neohrožuje některé životní styly (na rozdíl od antropogenních klimatických změn) - "kdybych tomu věřil, cítil bych se blbě kvůli svému dílu odpovědnosti, takže to nesmí být pravda" je poměrně silná motivace, žejo.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Jeste k anketam o oteplovani a evulucni teorii. Co jsem se docetl, tak globalni oteplovani nepopiraji snad zadni vedci, namerene hodnoty mluvi jasne. O vlivu cloveka se diskutuje, ale zase naprosta vetsina vedcu a akademi ved snad vsech statu sveta se priklani k nazoru, ze tam vyrazny vliv cloveka je.
    A vlastne podobne je to s evolucni teorii. Proto me docela zarazi, ze spoutsta lidi veri vedcum v otazece evolucni teorie, ale neveri jim v otazce oteplovani...
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    SOTD: "Rotvajler je výborný hlídací pes, ale dnes si ho lidé pořizují i jako skvělého rodinného společníka, pro jeho silnou povahu a vyrovnanost. Patří mezi klidná a inteligentní plemena s velkou mírou možné socializace a tolerance vůči okolí. Rotvajleři i přes zažitý názor nejsou zlí a „drsní“ psi, protože pes se stane zlým a drsným pouze v případě, že není svým pánem dobře veden. Rotvajler je vlídný, přátelský a miluje děti, je velmi oddaný, poslušný."
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    ZUZKAOU: Myslím si, že i špatně vychovanej jezevčík může solidně pohryzat. Samozřejmě jsou plemena, která k tomu maj mnohem vyšší dispozice, to nepopírám, ale pokud jsou správně cvičena a přistupuje se k nim zodpovědně, tak můžou být ve finále méně agresivní, než řekněme špatně vychovanej a mlácenej briard.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    TRISMEGISTOS: pro nekoho treba neznamena rasistickej předsudek u lidi fakt jenom predsudek :) just sayin
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    ZUZKAOU: Teriéři jsou lovci, jejich lovecký pud vůbec nezahrnuje vrozenou agresivitu. Nic jako bojová plemena v podstatě neexistuje. Na boj se třeba za války cvičili hlavně vlčáci (předevšim pro jejich dostupnost, inteligenci a hbytost) a přitom dneska nejsou o nic přirozeně agresivnější než krysaříci. Jde jednoduše o výchovu a vrozenou povahu která ale není daná rasou a je maximálně relativní. Je to stejnej rasistickej předsudek jako u lidí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SKYRAY: no vzhledem ke generacím šlechtění, které zahrnuje i aspekty povahy, tak nějaký teriér a nebo přímo tedy bojové plemeno bude složitější na adekvátní zvládnutí, než nějakej retrívr.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    Nemám psa a myslím si, že primární vliv na případnou agresivitu psa má chování jeho majitele vůči němu.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    nemam psa a nevim
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    BEEBLEBROX: Tyto dvě věci se tam samozřejmě můžou doplnit, určitě jsem mohla zapomenout ještě na něco, vždyť to nikdo nezakázal :)
    DZAFRO
    DZAFRO --- ---
    BEEBLEBROX: ok, jinej priklad, trochu pritazenej za vlasy, ale pointu ma;)
    Jsem kral a chci vyhlasit valku ugande. Usporadam tak referendum:
    Otazka: mate rad(a) ugandu? Odpoved: ano/ne
    Drtiva vetsina lidi (kteri samozrejme neznaji muj zamer) odpovi, ze ne, protoze k ty zemi nema zadnej vztah a tudiz kecali by, kdyby odpovedeli, ze jo.
    Vystup tak nahraje takovy interpretaci, ze ugandu nikdo nema rad, coz ovsem neodpovida realite. Nicmene je to presne ten vystup, kterej ja jsem chtel a valku vyhlasim. A kdyby se to nekomu nelibilo, tak se budu ohanet vysledkem referenda, ve kterym obcane jasne okazali, jak ugandu nemaji radi.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Co když kradu? Jsem OSVČ?
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    TOMMY69: Pokud jsi zaměstnanej, pak jsi zaměstnanej. To, že studuješ, je pak vedlejší. Chápat tedy tak, že pokud primárně studuju a k tomu si přivydělávám, pak jsem student a vydělávám. Pokud však primárně pracuju a k tomu studuju např. pro získání lepší kvalifikace nebo z jiného důvodu, pak jsem zaměstnanec.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    SKYRAY: kdyz uz, tak jeste moznost "jsem zamestnanec a studuju", protoze to je neco diametralne odlisnyho od "jsem student a vydelavam"..

    Ja se ted osobne vic povazuju za zamestnance, nez za studenta (studuju na KS)..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam