• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    SMOKY: dopln odpovedi. jenom ano/ne/nevim - nechci - blank? anonymne?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    ALESH: Proc? Mne by zajimalo, jaky tady lidi na to nazor .
    PASHAK
    PASHAK --- ---
    SOTD: jenže labradoři sou takový blbečci zas..kdo by to chtěl mít doma
    ALESH
    ALESH --- ---
    SMOKY: to nemuzes srovanvat. Navic to neni dobry ani jako vtip.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Moh by udelat nekdo podobnou anketu co se tyce lidi? Ve smyslu: Myslite si, ze ma rasa vliv na chovani cloveka ?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    ZMATENAA: "Predispozice jsou z části ovlivněny rasou psa"... no právě. Jako ano, když toho psa dobře vychováš, tak je to v pohodě, jen je asi těžší vychovat některá plemena, než jiná.
    Osobně si myslím, že když pes ublíží člověku, vždycky je to selhání majitele a výchovy, ale některá plemena jsou na výchovu prostě těžší a lidi by si je měli vybírat s rozvahou.
    Čímž neříkám, že jsou ta plemena špatná, jen že by jejich majitelé měli být zodpovědnější.

    Nicméně anketa zněla, zda má rasa vliv na povahu psa. Nezabývala se tím, jak velký a i z citovaného úryvku výše je závěr "má". Jen částečný, ale nějaký ano.

    RANDOM_NIGHT: STOD taky argumentoval labradorem, což už není tak malý pes a ublížit by dokázal dost a ještě navrch kdyby labík (mediálně propagovaný rodinný pes) někoho pokousal, tak se toho různé blesky chytnou celkem určitě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Když už tak globální změny klimatu.... Vono i kdyby to ve výsledku bylo oteplování, tak nevydrží dlouho.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    Shrnuto podtrženo, nevěřím, že za globálním oteplováním stojí jen člověk. Ale také neříkám, že v tom skleníkové plyny nemaj prsty. Ať tak či onak, venku je kosa jako prase.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SKYRAY: je tohle lepší?

    Je vidět, že množství pozorovaných slunečních skrvn, které korelují se slunečními cykly a celkovou aktivitou hvězdy, nekoreluje s teplotou na povrchu země. Ve stratosféře teplota klesá.


    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LOPIK: V novinových článcích určitě; ale tam se operuje jako se Zjevenou Pravdou s každým žblebtem, co kdo vypustí.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALESH: Zrovna u oteplování se ale těma hypotézama argumentuje s železnou platností.
    ALESH
    ALESH --- ---
    LOPIK: asi jsem to mel polozit jinak, nejde mi o to, jestli plati vse v te evolucni teorii obsazene, ale ta zakladni myslenka. A nemyslim si ze o zmenach klimatu vic cela vedaka obec hovno. Navic kdyz si byl malej pred 25 lety a cetl si knizky jest strsi, byla situace dost jina. Ale mas pravdu, ze jsou to hypotezy, proto jsem v te anekte pouzil slova "myslim si" a "spise" a prave vedci jsu vetsinou hodne opatrni a myslim si, ze nnikdo netvrdi, ze to je na 100%. 100% jistej si je jen Klaus :)
    ZMATENAA
    ZMATENAA --- ---
    SOTD: Dle mého predispozice jsou zčásti určitě ovlivněny rasou psa, nicméně všechno je o výchově. Pokud bude pes dobře veden, tak nevidím důvod, proč by měl být agresivní. Sama jsem měla staforda a mám pitbullku a přesně vidím některé zděšené a záporné reakce lidí na toto plemeno a následné zjištění, že je to největší mazel. A miluje děti.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SKYRAY: opravdu sluneční aktivita výrazně stoupla?

    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALESH: Obojí může být v zásadě pravdivý, ale i z toho zadání je vidět, že tam jsou háčky - např. věříte současné revidované Darwinově teorii - evoluce samozřejmě asi existuje, ale za a) osobně vím prd jaký je rozdíl mezi revidovanou a původní a taky prd o tom, kolikrát se ještě revidovat bude dál.. O změnách klimatu pak ví vědecká obec a natož já +- úplný hovno - všechno to jsou hypotézy postavený na vodě, já sám si pamatuju z chytrých knížek co jsem si malej četl, jak se na sto procent ochlazuje a jak má lidstvo dělat všechno aby se tomu zabránilo a poručilo (spolu s deštěm a větrem) dneska je opačný pojetí, celkově se teď už s přírodou nebojuje ale chrání se, tak se podle toho i zkoumá. Navíc nevěřím nikomu kdo si je na 100% jistej svojí pravdou, u vědců je tohle dokonce základní chyba.
    ALESH
    ALESH --- ---
    SKYRAY: ale celou vahu tomu nepriklada snad nikdo a otazka byla polozena takhle "lidska cinnost na nej vliv spise ma " tzn. ta moznost obsahuje cokoli od minimalniho vlivu po 100% vliv.
    ALESH
    ALESH --- ---
    PISKVOR: Vidim to stejene jak pises, nevyvozuji z toho zadne zavery, proste mi to jen prislo zajimave :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ALESH: No, kdyby "vědci" byla homogenní masa a la Borg, tak by se dalo sumárně "vědcům věřit" nebo "vědcům nevěřit"...takhle je to vypovídající zhruba na úrovni "věříte lidem obecně"?

    Nemluvě o tom, že jaksi evoluce neohrožuje některé životní styly (na rozdíl od antropogenních klimatických změn) - "kdybych tomu věřil, cítil bych se blbě kvůli svému dílu odpovědnosti, takže to nesmí být pravda" je poměrně silná motivace, žejo.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Jeste k anketam o oteplovani a evulucni teorii. Co jsem se docetl, tak globalni oteplovani nepopiraji snad zadni vedci, namerene hodnoty mluvi jasne. O vlivu cloveka se diskutuje, ale zase naprosta vetsina vedcu a akademi ved snad vsech statu sveta se priklani k nazoru, ze tam vyrazny vliv cloveka je.
    A vlastne podobne je to s evolucni teorii. Proto me docela zarazi, ze spoutsta lidi veri vedcum v otazece evolucni teorie, ale neveri jim v otazce oteplovani...
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    SOTD: "Rotvajler je výborný hlídací pes, ale dnes si ho lidé pořizují i jako skvělého rodinného společníka, pro jeho silnou povahu a vyrovnanost. Patří mezi klidná a inteligentní plemena s velkou mírou možné socializace a tolerance vůči okolí. Rotvajleři i přes zažitý názor nejsou zlí a „drsní“ psi, protože pes se stane zlým a drsným pouze v případě, že není svým pánem dobře veden. Rotvajler je vlídný, přátelský a miluje děti, je velmi oddaný, poslušný."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam