• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ZUZKAOU: samozřejmě že ne, nepodsouvej mi něco, co jsem neřekl

    Pro mě osobně je celá ta otázka vlastně odrazem střetu dvou odlišných civilizací, které jsou do jisté míry neslučitelné a celá ta evropská islámská korektnost se jednou může vymstít.
    Protože ta nerovnováha tu existuje (viz moje otázka), oni nejenže můžou, pro ně je to poslání, jejich víra káže expanzi a cílem je islamizace celého světa.
    Naopak my nemůžeme nic, jakmile vyjádříš odlišný názor jsi xenofob?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: ano. A zakazování staveb mešit posiluje wahábisty. Protože ti s konspirací a rozvratem počítaj. Wahábismus není v islámu většinový proud.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GRANTORINO: Když si můžou mít islám, jak chtějí a modlit se kdekoliv, tak proč vadí, když si postevěj hezkej barák (kde se budou modlit)? Vadí ti islám?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: strach většiny lidí pramení z přesvědčení, že postupem času tady muslimové ty svoje standardy zavedou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOXICMAN: a ty chceš žít v zemi, která má stejné standarty jako současný Írán?

    Argument - a voni bijou černochy funguje leda v tom vtipu
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TOXICMAN: myslím, že by stačilo tuto myšlenku pouze vyslovit a deportace na hranici by následovala celkem rychle...
    ALESH: plastová okna... když o tom mluvíš, moc dobrých referencí jsem na tohle neslyšela...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ZUZKAOU: a co opačně... mě by zajímalo, jestli by sis troufla třeba v Iránu stavět křesťanský kostel... já myslim, že ne, protože by tě na místě ukamenovali
    nebo se tam jenom projít se psem po ulici
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GRANTORINO: No...tak zaprvé, pokud to bude v zemi, kde je např. majorita pravoslavná (hint hint, Ukrajina), tak tě to překvapí hodně (jako že HODNĚ); zadruhé, i v takový Praze najdeš X různých křesťanských denominací, který si jsou velmi nepodobný; zatřetí, oddělení církví a státu tu právě začalo (to je mj. pointa těch církevních restitucí), takže stavbu si opravdu budou muset zaplatit věřící sami (ať už křesťani, muslimové, nebo třeba pastafariáni); začtvrté, _oficiální podporu_ jakékoli církve až do tohoto tvého příspěvku nikdo nezmínil, natož že by ji propagoval - co to má společného s čímkoli?

    GRANTORINO: To je totiž ten problém s _osvícenými_ monarchy: každý si pod tím představuje "král, co mu vadí to samý, co mně, a jáááá budu vždycky v tý privilegovaný skupině." Problém jaksi nastane, když se z nějakýho důvodu octneš ve skupině, která je v nelibosti - to se pak člověk nestačí divit, jak to, že ten monarcha už tak osvíceně nevypadá.
    ALESH
    ALESH --- ---
    GRANTORINO: Ja bych mesity zakazal zakonem. A plastovy okna taky. Hrozny ze dneska si muze dat do svyho baraku plastovy okna skoro kazdej. Desim se toho, ze se jednou probudim a budou uplne vsude! Moje deti treba uz nebudou vedet, jak vypada poctive drevene a pekne nabilene okno! Plastovy oknna proste do CR nepatri, at tahnnou zpatky do asie, nebo vodkud sou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GRANTORINO: prima. A jak jsem zmínila už na začátku to debaty, tak aktivní snaha potlačovat islám tam, kde jsou komunity muslimů vede k jeho větší radikalizaci. Což je trocha prosté sociologie.

    (a překvapivě toto sdělení neznamená že je dobrej nápad to, co zkoušeli francouzi, němci a skandinávci v 80. letech a čemu se těď říká multikultralismus.)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZUZKAOU: na zaklade toho co pises bych to rekla asi takhel, kdyz se mam rozhodnout z toho vseho co o tematu a praktickych setkani s muslimy vim, i s tech kladnych i zapornych, tak tu islam nechci. co o tom teoreticky budu tady sepisovat s lidmi na nyxu, ktery neznam a nevim jake oni maji zkusenosti nebo nazory, navic neznaji moje zkusenosti a nazory, uz je vpodstate vedlejsi... úpro me je odpoved v pripadnem referendu jednoznacna a ne na zaklade dojmu, ale faktu, at uz to tu dokazu nekomu prednest nebo obhajit jako profesor na vysoke skole ci nikoliv...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GRANTORINO: no tak na první pokus ti to zjevně nedošlo.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZUZKAOU: no, ale to me trochu podcenujes ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GRANTORINO: ano, říká se tomu hyperbola.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    naházet tohle všechno :
    homosexualitu, islám, dlouhé vlasy, nemravné tance, podvratné knížky, soukromé podnikání, židy, čarodějnice, černochy, protestanty, zrzky, odhalené ženy

    do jednoho koše je taky umění ;)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZUZKAOU: osvícený! vládce ano...
    jablka s hruškama tu míchá dohromady každej druhej a já jsem si toho vědoma, dokonce víc než většina, ale pokud se mám rozhodnout, tak rozvoj islámu v naší civilizaci prostě nepodporuju nijak, maximálně jsem ochotná do určité míry tolerovat a to tím víc, čím víc o tom vím
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GRANTORINO: základní sdělení, co se ti snažím propašovat je že mícháš jabky s hruškama a namísto informací máš předpoklady. Fak je vcelku jedno, jestli je jablek třetina a nebo polovina.

    A jinak to je překvapivě velmi snadno dostupná statistika. A pořád je ti naprd, protože to co ti vyšítám je nelegitimní generalizace.

    Absolutistický vládce, který povoluje jen to, co považuje to za prospěšné a zakazuje to co by mohlo rozdělovat společnost? Třeba homosexualitu, islám, dlouhé vlasy, nemravné tance, podvratné knížky, soukromé podnikání, židy, čarodějnice, černochy, protestanty, zrzky, odhalené ženy a tak něco?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    dobrá, kdybychom měli krále nebo osvíceného monarchu, (což považuju za ideální situaci, ale bohužel máme demokracii) a ten jeden by byl skutečně rozumným, dovolil by ve svém státě vznik něčeho, coby začalo rozdělovat společnost? čistě prakticky?

    ZUZKAOU: najdi mi statistiku, kolik procent křesťanských církví patří z celkového počtu kterým křesťanům, která převažuje?
    ZUZKAOU: já neříkám jak to je, ale jak bych to viděla já... takže klid, nevím jeslti čerpají či nečerpají veřejné prachy, do toho fakt nevidím
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GRANTORINO: židovské obce, že nečerpají veřejné prachy? ALe to nemyslíš vážně, že ne.

    Kromě standardních příspěvků mají třeba spešl dotace na košer jídleny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GRANTORINO: překvapivě tvrdím něco úplně jiného.
    GRANTORINO: a všimla sis, že ŘKC a její pravdila jsou jen jednou z křesťanských církví? Z toho co říkáš je společná leda tak ta svatba a nezmíněný pohřeb.

    :-* http://in2eastafrica.net/reverend-55-is-a-practicing-naturist/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam