• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    JACOB
    JACOB --- ---
    FIONOR: Z toho co jsem cetl me prijde jako sympaticky clovek, ale zase - do jake miry muze prekrocit sve vlastni presvedceni (eutanazie, potraty.. klasicka krestanska presvedceni), aby reprezentoval to, co si preje vetsina spolecnosti a ne co si preje on sam?

    To je samozrejme otazka na kazdeho kandidata. Ale sam jsem vuci nabozenstvi naladen spise negativne a tak je to pro me - v soucasnosti - dulezitejsi otazka, nez jaky ma nazor na ukrajinskou krizi.
    KLX
    KLX --- ---
    HAWLIS: vzhledem k tomu, že jsem si musel vyhledat, kdo že to je, tak nevim. Na fotce ve wikipedii vypadá celkem sympaticky, ale pánbíčkář? a tady? no nevim no..
    JACOB
    JACOB --- ---
    HAWLIS: Dal jsem "nevim, spis ano", nicmene.. Vite o nem nekdo neco vic?
    Muj dotaz je jednoduchy: do jake miry muze byt teologicky knez prezidentem prevazne ateisticke spolecnosti? Tj. do jake miry ji muze byt schopen realne reprezentovat?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    líbit se. hmm. so i heard you like fish dicks.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---

    Líbil by se vám Tomáš Halík jako prezident ČR?

    101 hlasy od 101 respondentů

      LOPIK
      LOPIK --- ---
      87HIGHFLYER: Ne, vypadá jak ďábel
      87HIGHFLYER
      87HIGHFLYER --- ---
      Návrh:

      Líbil by se vám Tomáš Halík jako prezident ČR?:

      ano, pokud bude kandidovat, budu ho s velkou mírou pravděpodobnosti volit
      ano, uvažoval bych o jeho volbě
      nevím, spíš ano
      nevím, spíš ne
      ne, kvůli jeho povolání
      ne, z jiného důvodu
      nebudu volit, nevím neznám ho atd
      1 hlas veřejně

      dík moc
      GREGI
      GREGI --- ---

      paypal pouzivam jako

      123 hlasy od 123 respondentů

        GREGI
        GREGI --- ---

        pouzivate paypal?

        118 hlasy od 118 respondentů

          KOTENCE
          KOTENCE --- ---
          ALESH: Já bych ho zabila i narozený. Bylo by mi líto těch devíti měsíců, co jsem investovala zbytečně a další roky bych nedala.
          ALESH
          ALESH --- ---
          KOTENCE: presne, takze kvuli vlastni pohodlnosti, by mu nedovolili zit. To mi prijde smutne. Ano a potrat ji doporucovala, ale v 7. mesici. To je uz trochu HC.
          SHEALA
          SHEALA --- ---
          LOPIK: co mám odpozorováno, okolí to má děsně fajn že má svýho "blbečka" do kterýho se může trefovat... v trochu vyspělejších zemích pak dělat ACH a OCH když se člověku s DS podaří něco, co by se mu podle dařit nemělo, třeba když je zaměstaný.
          Masakr je to pro přímou rodinu, ne že by člověk s DS byl nějak složitý na výchovu, i jako dítě, i jako dospělý, neni to autista. Problém dělají rodině lidi, co tomu člověku buď nadávájí, nebo jej litují.
          Když se dobře zvládne sociální rehabilitace, lidi s DS pracují. Tohle je oblast ve který se přiznám ještě plavu, co se týče zaměstnání a sociální rehabilitace, mám přehled o lidech s tělesným a smyslovým postižením.
          KOTENCE
          KOTENCE --- ---
          ESTEN: vždyť měla jít na potrat, ne? Ta genetická matka jí to doporučovala a sama by šla, kdyby byla schopná těhotenství.
          To je vůbec strašný, že můžou mít děti lidi, co nemůžou mít děti. Pak neni divu, že se tolik roděj postižení.
          ALESH: je to handicap hlavně pro rodiče a sourozence, retardovi to asi tolik nevadí.
          STRIX: snad riziko plodnosti v tomhle případě, ne?
          LOPIK
          LOPIK --- ---
          Když je někdo celý život na úrovni devítiletýho dítětě, tak má ten život IMO dost spokojenej.. Horší je to samosebou pro okolí..
          SHEALA
          SHEALA --- ---
          ALESH: souhlasím. Problém není postižení, problém jsou bariéry, šikana a tak. Argument, že lidi s DS budou šikanovaní, pro mě není argument proti DS, je to pro mě argument proti šikaně :)
          GENERIXX: Fakt děsně moc záleží co máš kolem sebe na lidi, soráč. Zažila sem :) (Nejsem dowňák, ale obyč fyzicky postižená žejo... fakt vod nějakýho roku 1989 sem happy o něco víc, a v cca od 2008 úplně moc nejvíc, je to fakt jiný když se mi smála celá třída, a teďka, když lidi siced nevěděj jakej svalovej tonus má dystrofik, ale sou ochotný se ode mě navést když potřebuju aby mi odasistovali vylezení do schodů... a podobnou situaci zažila sestra jedný holčiny s DS, kde se jí za totáče smáli, a teďka hraje divadlo v chráněné dílně... a časem doufám že většině lidí dojde, že za DS a jiný formy MR se není třeba stydět a naučej se žít s nima a ne vedle nich, a ta holčina bude třeba hrát obecně divadlo.

          Pardon za výlev... opět mě se to kecá, neb já tu podporu mám, jednak podporu pro svůj život, jednak podporu v těhle argumentech, dky vidím že nejsu sama, že sou i v česku lidi co o tomhel píšou diplomky. Nebudu na nikoho nevražit za to, že má jinej názor, a kdybyste náhodou měli stejnej názor a třeba potřebovali podpořit nějakou rodinu, kde se narodilo dítě s mentální retardací, alespoň písemný materiály vím kde najít + spojit s Ranou péči a podobně.
          GENERIXX
          GENERIXX --- ---
          ALESH: hele doporucuju si s nima o tom treba promluvit, budes docela cumet jak jsou "spokojeny jako kazdej jinej"...
          ALESH
          ALESH --- ---
          STRIX: jo budou
          ALESH
          ALESH --- ---
          STRIX: lide s downovym syndromem muzou zit uple stejne spokojeny zivot jako kdokoliv jiny, jen potrebuji vice pece. Nemyslim si, ze by chteli by potraceni.
          VESTIGIA
          VESTIGIA --- ---
          Zajímají mě výsledky, nemůžu hlasovat. Nedokážu se vžít do situace.
          VON_GILOTINE
          VON_GILOTINE --- ---
          ten trapnej moment, kdyz anketu zadava nekdo, kdo si dava hodne lidi do ignoru, oboustrannyho, takze nevite vubec o cem anketa je.
          Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam