• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LILY
    LILY --- ---
    Mně se na to nechce dívat, tak se aspoň tady optám, jaké to bylo? Resp. byly spíš pro nebo proti porodům doma?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ZEGA: Akorát škoda, že tam byly tři zástupkyně jedné strany, chtěla bych vidět, jak si to někdo z protitábora uargumentuje před tou drsnější brunetou...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Tah dámou - tentokrát o domácích porodech. Dostanou se v příštím roce do ilegality? A nebo budou ženy raději rodit v zahraničí - stejně jako ekonomka Markéta Šichtařová?
    Ve studiu bude s předsedkyní České ženské lobby Janou Smiggels Kavkovou a Veronikou Vieweghovou, zakladatelkou mateřského centra a předlohou k bestselleru Biomanželka.

Tah dámou — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10315089302-tah-damou/
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    25. října mezi 13:00 a 14:00 zve ČŽL na shromáždění v blízkosti Sněmovní ulice.

Cílem je upozornit poslance na problematický zákon o zdravotních službách, který bude ten den pravděpodobně schválen, a uspíšit jeho novelizaci. Prosím sledujte FB pro upřesňující informace, a šiřte pozvání dál.

http://www.facebook.com/pages/Podpora-pro-Ivanu-K%C3%B6nigsmarkovouSupport-for-Ivana-K%C3%B6nigsmarkova/164915003550225
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Porod doma je sobeckost matky, tvrdí odborníci – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/247933-porod-doma-je-sobeckost-matky-tvrdi-odbornici.html
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Podivný boj s domácími porody. Blog - První pokus (blog.iDNES.cz)
    http://pokus.blog.idnes.cz/c/218386/Podivny-boj-s-domacimi-porody.html
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Docela příjemnej web, kde je spousta rozhovorů z různých porodů a od různých lidí - je dobré koukat na rok, kdy porod probíhal...
    http://www.porodniplan.cz
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Rozsáhlá kanadská studie prohlásila domácí porody za stejně bezpečné jako nemocniční | MojeVrba.cz
    http://mojevrba.cz/rozsahla-kanadska-studie-prohlasila-domaci-porody-za-stejn-bezpene-jako-nemocnini-95/
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    LILY: ano ted to tu čtu trochu jsem se s mou otázkou unáhlila...vůbec jsem nečetla to až ted. Pardoooon :))
    LILY
    LILY --- ---
    PSYCHOPATICK: pár lidí tu zrona na podobný dotaz (ZUZIPA) odpovídalo :)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Paráda zrovna včera jsem přemýšlela o porodu doma jaké to je jak to funguje atd...takže se dám do čtení...:)) je tu někdo kdo má s porodem doma zkušenost? :))
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    SANDRI: Jelikož svého gynekologa znám od 14-ti let a vždy mi radil dobře, tak k němu mám logicky větší důvěru než v někoho, koho neznám. To je normální... Že se bojim svého prvního porodu jako takového ať bude kdekoliv (a nebudu tvrdit že ne) - to mi přijde taky docela normální... A to že váhám a zvažuji všechny možnosti mi také přijde normální - naopak mi přijde krajně nerozumné a hloupé se uzavřít před jakoukoliv možností aniž bych si zjistila maximum ode všech - proto se na tuto problematiku budu ptát gynekologa, v porodnici, v porodním domě, tady a budu číst všechny materiály co mi přijdou pod ruku - potom si sesumíruju co jsem se dozvěděla a uvidím co mi vyjde... Takhle jsem zvyklá řešit všechny životní situace a porod nebude vyjímkou...

Nevím jak to nakonec dopadne - jediné co vím už teď je, že nechci zbytečné medikamenty a chci porodit v klidu podle svého tempa. Kdyby mi to v porodnici umožnili, tak mi porodnice jako taková nakonec tolik nevadí - jasně znám lepší místa kde trávit čas, ale přežiju to... Suma sumárum mi zatím vychází, že si určitě sepíšu porodní plán a zbytek je ve hvězdách... Třeba sem v únoru napíšu že jsem se dožadovala kompletní narkózy se slovy hlavně už to ze mě vyndejte;) (vtip)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Porodní báby pro spokojené mámy - Fotogalerie - Domácí - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2011/10/17/porodni-baby-pro-spokojene-mamy/
    LILY
    LILY --- ---
    ZUZIPA: jak píše Sandri, pokud bych se bála, tak bych do toho nešla. Já jsem právě byla úplně beze strachu, že by se něco mohlo přihodit a na porod jsem se hafo těšila. A byla jsem připravená na to, že pokud nějaké obavy přijdou (i ze strany muže), pojedu raději rodit do porodnice.

SANDRI: jj, moje gynekoložka je taky skvělá, ale odpověděla mi na mé doznání, že chci rodit doma, že jistě vím, co si o tom myslí, ale bude se tvářit, že to neslyšela. :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    SANDRI: já k PA codila taky 2 měsíce.. Ale taky jsem k ní chodia na předporodní kurz a první poradna byla opravdu dlouhá
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    ZUZIPA: s tím časovým obdobím si teda nejsem jistá.Já v těhotenství gynekology nenavštěvovala,,vždy jsem tak od 3. měsíce chodila k PA.
    Kontaktobat ji 2 měsíce před porodem mi přijde skoro pozdě.

A prosimtě,,od svýho gynekologa očekáváš co??Pokud jeho názor u Tebe rozhoduje,,tak myslim,že o porodu doma uvažovat ani nemusíš.Neznám doktora,,kterej by řekl "jasně,,prima,porod doma je fajn"
    Pokud budeš mít kliku a narazíš na neagresivního doktora,,kterej tě okamžitě po vyslovení nápadu na domácí porod nepošle do p.....,,tak ti pravděpodobně řekne "je to Vaše věc,,ale nedoporučuji"

V případě,,že ti zrovna ten tvůj gynekolog domácí porod rozmlouvat nebude,,poprosila bych o jeho kontakt,,protože to je rarita :-D

Ještě teda drobnost,,můj názor.Pokud chceš rodit doma,,musíš si být naprosto jistá tím,,že je to ta nejlepší možná volba,,že to tak opravdu chceš a nepochybovat o tom,,že to dokážeš.Přijdeš mi v tom hodně nejistá a přijde mi,,že se už teď spíš přikláníš k porodu ve zdravotnickém zařízení.
    Na tom nic špatného neni,,samozřejmě,,jen reaguju na to,,jak mi připadáš :-)
    Jak už jsem tu psala,,psychika může domácí porod hodně zkomplikovat.Když z toho budeš mít strach,,nebudeš přesvědčená o tom,,že děláš to nejlepší,,tak to pravděpodobně nevyjde a stejně bude nutný přesun do porodnice.

Já ti doporučuju najít si PA co nejdřív.Zodpoví ti všecky otázky,,i partnerovi.Já první týdny u prvního těhotenství taky váhala,,jestli je domácí porod správná volba,,a ode dne,kdy jsem si o tom promluvila s PA sem si byla jistá,,že na to mám.Krásně mě uklidnila,odpověděla na všecko a získala si důvěru mojí i mýho partnera.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Mám totiž z celé věci dost nahnáno - je to jako kdybych nikdy nejela na lyžích a nechali mě samotnou na Mount Blancu a jeď si dolů;)
    Snažím se zjistit si všechny možné informace a všechny možné scénáře... Bojím se (asi jako každá), že se stane to tajemné něco, čím vyhrožují lékaři a já si to nadosmrti neodpustím. Ale zároveň vím, že to "něco" se může stát i v nemocnici a jen otázka zda s tím lékaři něco zmohou... Ale to asi všechny znáte...
    LILY
    LILY --- ---
    ZUZIPA: viz bod č. 1) já bych řekla, že PA by tě měla být schopna nějakým neinvazívním způsobem podpořit, pokud je potřeba, aspoň tak jsem to vždy slýchala od kamarádek domorodiček. Často říkaly něco ve smyslu "nebýt jí/nebýt toho, že v tu chvíli řekla/udělala...., tak asi neporodím". Bohužel jsem to sama takhle nezažila, ale možná je to jen můj subjektivní dojem, že tam víceméně žádná podpora nebyla.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    SANDRI: Super děkuji - ad konzultace u PA - stejně plánuji předporodní kurz pro nastávající rodiče v PD U Čápa, tak se tam chci zároveň zeptat konkrétně...

Chci se na porod doma taky zeptat gynekologa (mám v něj velkou důvěru a jeho názor bych řekla že u mě asi dost rozhodne) a možná zkusim nějak zkontaktovat i porodnici a vyzvědět jak to u nich konkrétně chodí - ta možnost vybrat si "svou" PA v rámci porodnice se mi líbí a kdyby to šlo i tady...

A ještě kdy bych měla začít k PA chodit na konzultace? Na ten kurz bych chtěla jít 26.11. a termín mam v začátkem února - stačí to?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam