ZUZIPA: s tím časovým obdobím si teda nejsem jistá.Já v těhotenství gynekology nenavštěvovala,,vždy jsem tak od 3. měsíce chodila k PA.
Kontaktobat ji 2 měsíce před porodem mi přijde skoro pozdě.
A prosimtě,,od svýho gynekologa očekáváš co??Pokud jeho názor u Tebe rozhoduje,,tak myslim,že o porodu doma uvažovat ani nemusíš.Neznám doktora,,kterej by řekl "jasně,,prima,porod doma je fajn"
Pokud budeš mít kliku a narazíš na neagresivního doktora,,kterej tě okamžitě po vyslovení nápadu na domácí porod nepošle do p.....,,tak ti pravděpodobně řekne "je to Vaše věc,,ale nedoporučuji"
V případě,,že ti zrovna ten tvůj gynekolog domácí porod rozmlouvat nebude,,poprosila bych o jeho kontakt,,protože to je rarita :-D
Ještě teda drobnost,,můj názor.Pokud chceš rodit doma,,musíš si být naprosto jistá tím,,že je to ta nejlepší možná volba,,že to tak opravdu chceš a nepochybovat o tom,,že to dokážeš.Přijdeš mi v tom hodně nejistá a přijde mi,,že se už teď spíš přikláníš k porodu ve zdravotnickém zařízení.
Na tom nic špatného neni,,samozřejmě,,jen reaguju na to,,jak mi připadáš :-)
Jak už jsem tu psala,,psychika může domácí porod hodně zkomplikovat.Když z toho budeš mít strach,,nebudeš přesvědčená o tom,,že děláš to nejlepší,,tak to pravděpodobně nevyjde a stejně bude nutný přesun do porodnice.
Já ti doporučuju najít si PA co nejdřív.Zodpoví ti všecky otázky,,i partnerovi.Já první týdny u prvního těhotenství taky váhala,,jestli je domácí porod správná volba,,a ode dne,kdy jsem si o tom promluvila s PA sem si byla jistá,,že na to mám.Krásně mě uklidnila,odpověděla na všecko a získala si důvěru mojí i mýho partnera.