• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    trochu teď nestíhám a nemám čas hledat zda to tu již nebylo, tak se kdyžtak omlouvám, ale zaujalo mě to (ukradeno na fcb od euchenie :))
    My se o vaše dítě postaráme… | Brejle.net
    http://www.brejle.net/svet-kolem-me/komentar-k-p-honzakovi/
    LILY
    LILY --- ---
    Ale asi všechno jde, když se chce. Vzpomínám si na historku známé, která jela vlakem do Vrchlabí a průvodčí se jí ptal, jeslti jí není nějak špatně, tak mu odpověděla: "to je v pořádku, já akorát rodím." :)
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    LILY: hlavně ta D1čka... onehdá, asi měsíc před porodem jsme jeli s ženou na moravu taky po D1 ale nákladákem a asi po 100km jsem musel sjet a jet po "starý"...z5 už jela žena raději vlakem...
    LILY
    LILY --- ---
    RACHEL: právě.. Bratrova žena jela takhle rodit z Prahy do Brna a i to jsem si říkala, že je pro mimčo určitě náročné.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    GIDDY:
    SEVERINE: já mám ségru ve španělsku, takže o bydlení by nešlo, ale pak se vracet letadlem nebo autem x hodin třeba s týden starým miminkem mi taky přijde drsný.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    GIDDY: no, je to koukám komplikovanější, než sem si to malovala ..
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    SEVERINE: nojo, ale to bys musela jezdit k jedne PA na kontroly do toho zahranici, aby te znala, zejo, o to de prece v peci PA, ne prijet na nakou cizi este nemecky mluvici zenskou..a bydlet okolo terminu, to tam muzu bydlet taky tri tydny, dost draha dovca hele :)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    aha, já si to představuju tak, že to tam bude fungovat podobně jako v tom vrchlabí - penziónky jsou nastavený na to, že je tam porodní turistika - prostě se tam bude bydlet někdy v době okolo termínu (tzn. nikam daleko se nepojede s kontrakcema), PA budou fungovat tam na místě - jako doprovod, celý se to bude odehrávat v nějakým místním porodním domě .. asi scifi, když si to teď po sobě čtu .. ale nevidím moc žádný cesty .. chtělo by se to optat těch PA, jak to viděj .. jenže která z nich odpoví veřejně, to by si tu pokutu sama podepsala ..
    LILY
    LILY --- ---
    SEVERINE: o té Belgii mi zrovna v pátek říkal kolega, a že je to prý dokonce hrazené pojišťovnou nebo co.
    Já se teda přiznám, že mně přišel dost šílený i převoz do nemocnice, kterou máme 25 minut pěšky a to jsme navíc jeli v době, kdy se porod skoro zastavil, takže to byla jen sem tam kontrakce.

Ale furt optimisticky doufám, že to nakonec nějak půjde, byť to teď vypadá s porody doma dost zoufale.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LILY: presne, dyz uz to zacne jet nekam treba tri ctyri hodky s kontrakcema, navic mam ted ridicak u nas doma jen ja...a co dyz bude porod trvat kratsi dobu, to nez by prijela PA a prepravili sme se vsichni za hranice a pak nevim kam, uz sem treba porozena
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    LILY: tak kolik nás tu jelo rodit do Vrchlabí .. kamarádka nedávno rodila v Belgii do vody (podrobnosti neznám) .. podle mě to není až tak nereálný .. ale tak bych to asi řešila já, kdyby na to mělo ještě někdy dojít .. mám kamarádku polku a tam je to teď myslím v o něco lepším stavu, než to bylo tady před tím honem na čarodějnice
    LILY
    LILY --- ---
    SEVERINE: já si teda nějaký delší převoz během porodu nedokážu představit (i kdybych měla auto), ani to, že pak jedu s čerstvě narozeným dítkem nějak daleko zpátky domů.
    LILY
    LILY --- ---
    GIDDY: bojím se, že by to tak nějak bylo, ale furt lepší porod vedený na černo, ale s odborníkem, si myslím. Vždycky můžeš říct, že to je známá, která tě jen přišla psychicky podpořit na začátek porodu (což je vcelku normální, i když chce dotyčná posléze do porodnice) a najednou z toho byl překotný porod...nebo něco v tom smyslu...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    GIDDY: podle mě se bude jezdit rodit za hranice .. s vlastní českou PA
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    resim, ze bych zasla 17.11. do toho HUBu, ale jen esli se moc nerozcilim...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jako me by zajimalo, jak to bude dyz se to schvali, esli budou PA tak huste, ze jezdit budou, budou brat love na cerno a jako se zamlci, ze u porodu byly, nebo jak to bude...ceka me to taky zejo, trosku to resim...a sama rodit nechci
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    dnes před sněmovnou shromáždění - proti zákonu, který znemožní ženě výběr místa porodu

chystáte se tam dneska někdo? podívat se svýmu poslanci do očí?

‎25. října mezi 13:00 a 14:00 zve ČŽL na shromáždění v blízkosti Sněmovní ulice. Cílem je upozornit poslance na problematický zákon o zdravotních službách, který bude ten den pravděpodobně schválen, a uspíšit jeho novelizaci. Prosím sledujte FB pro upřesňující informace, a šiřte pozvání dál.

http://www.facebook.com/pages/Podpora-pro-Ivanu-K%C3%B6nigsmarkovouSupport-for-Ivana-K%C3%B6nigsmarkova/164915003550225
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    pro info:
    Dobrý den drahé ženy a muži,

dovoluji si Vám zprostředkovat aktuální informace k průběhu sbírky a soudu s Ivanou Königsmarkovou, vím, že se na Vás lidé obracejí s prosbou o aktuální informace, proto jsme s Adélou Hořejší vypracovaly aktuální vyjádření:

Vyjádření k průběhu trestního řízení s porodní asistentkou Ivanou Königsmarkovou (21.10. 2011)

Trestní řízení stále běží, neboť se paní Ivana Königsmarková na místě odvolala, rozsudek tedy není pravomocný. V současné chvíli čeká paní Ivana Königsmarková na doručení písemného vyhotovení rozsudku, aby mohli zástupci obhajoby doplnit odůvodnění odvolání.

Sbírka (Výzva k podpoře porodní asistentky Ivany Königsmarkové) je určená primárně k úhradě zahraničních znaleckých posudků, dále pak na odměnu obhajoby. Posudky, které chce paní Königsmarková v rámci dokazování předložit, jsou velmi nákladné. Cena jednoho posudku se pohybuje okolo 10. 000 euro, budou potřebné dva, se zahraničními znalci v tuto chvíli jednáme. K tomu se váže ještě cena jejich překladů a překladu spisu.

Děkujeme Všem, kteří na sbírku již přispěli, v současné době se vybrala cca. třetina potřebné částky.

Finanční příspěvky je možné zasílat na účet veřejné sbírky vedený o.s. Zrnka, číslo účtu: 3789354036/5500, variabilní symbol 8888.

Ještě jednou děkujeme za podporu.

Mgr. Kateřina Hájková Klíčová
    výkonná ředitelka
    Unie porodních asistentek
    tel: +420 734 637 379
    klicova@unipa.cz
    http://www.unipa.cz/
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LILY: je to dobrý, ty ženský mluví věcně a maj dobrý argumenty. ta ekonomka je fakt dobrá, ta by měla dělat právničku :)

a co mě tam zaujalo: ta paní z Výzvy za bezpečný porod uváděla, že tu výzvu podepsalo dost lékařů, ale žádní porodníci. a že by i chtěli, ale jakmile by vystoupili s opačným názorem, že by byli odepsaní.

to je stejný jako když někteří doktoři v ordinaci klidně řeknou "tak zkuste i homeopatika", ale navenek se k tomu nikdy nepřiznají a třeba i sami k homeopatovi nebo čínskému lékaři chodí. neodsuzuju, chápu. doufám, že se to změní.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    LILY: Právě že všechny pro, celkem dobře pojaté a oargumentované, námitky opačné strany chabě zastupovala moderátorka, kdyby tam byl někdo zásadně proti, mohlo to být daleko zajímavější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam