No nic, ono je tezky na demagogii reagovat vyvazene, clovek ma tendenci ji vyvazovat opacnym extremem, coz me jako vychozi pozice pro debatu moc nebavi. A vsechny debaty s Cornelou takhle zacinaji i konci, protoze ma jen ten jeden pohled, a to je pohled temer hotoveho medika, ktery bude branit lekare hlava nehlava, at se dopusti cehokoli. A Tayles nasadila jeste hloupejsi kalibr, totiz demagogii bez jakychkoli znalosti situace at uz na jedne, ci na druhe strane (a ja se priznam, ze jsem se hloupe nechala vyprovokovat). To se pak da tezko k necemu dobrat.
Kdyz se treba ja budu snazit pochopit lekare - ano chapu, ze to neni jednoduche povolani, pro sestry taky ne, ale vysvetlete mi nekdo, proc se v nekterych porodnicich muzou chovat slusne, nenutit neco co neni nezbytne nutne k zachrane zivota, neurychlovat, nechat vybrat polohu, apod., a jak ospravedlnit to, ze v jinych porodnicich nic takoveho neumozni, polohy jinak nez na luzku naznak komentuji jako "zadne lezeni po lustru tu nebude" apod.? Sorry, ale tohle proste neodkyvu jako ze "rodicky nemuzou cekat, ze z nich nekde padnou na zadek". Proste kdyz pro nektere lekare a sestry v nekterych porodnicich neni problem umoznit rodicce co nejhladsi porod bez zbytecneho zasahovani, tak co ospravedlnuje jine lekare a sestry jinde tohle rodickam odmitnout?