• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    no takže už mám odpovědi dvě :) 1) doufej a měj naději 2) nebuď hysterická :)
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    TAYLES: hihihi, to je ale vazne moc vtipne, tu 3.B uz jsi dokoncila?
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ILLUZE: porod doma je rizikovější než porod v porodnici. proč já nemohu hysterčit a ostatní hysterčit mohou? protože ty jsi zrovna na straně "svobody volby"?
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    CORNELA: v nejakym zarizeni neni technicky mozny, aby zena rodila ve stoje, v klece, v podrepu?

Demagogickyho - matka nechce aby se s ni zachazelo jako s nemocnou, pokud nemocna neni. Pokud ale nemocny stav nastane, pochopitelne se odebere k lekari. Az se ve vsech porodnicich budou schopni k rodicce chovat jako ke zdrave do te doby, nez se projevi, ze neco neni v poradku, jsem presvedcena, ze o domaci porody bude podstatne mensi zajem. Nesmysly o pokrytectvi a o nechani lekare na pokoji tu nemaji zadne opodstatneni. Lekar je na miste v momente, kdy je problem. Jelikoz ale zasahuji i tam, kde problem neni, tak se jim chteji rodicky vyhnout do te doby, dokud problem nemaji.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TAYLES: víš, hlavní rozdíl mezi těmito ženami a tebou je v tom, že ty ženy neřeší nějakou naději a zbytečně nehysterčí (v čemž zde dnes opravdu perlíš), ale chtějí prostě porodit své dítě v klidu a soukromí, bez zbytečného zasahování do porodu

povětšinou po konzultaci s dohlížejícím lékařem, popř. zkušenou porodní asistentkou vyhodnotily možná rizika a rozhodly se pro výše uvedené

TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: má mýdlo, víš :)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    CORNELA: a ja ho tam zase vidim.narozdil od praveku ma zena hygienicke zazemi,peci porodni asistentky atd.a moznost volby.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BADIANE: takže čeho jiného se tímto dosáhne, než toho, že se lékaři naserou, budoucí rodičky se vyděsí k smrti, pár sanitek přijede pozdě a pár matek bude mít štěstí a porod doma zvládnou bez následků (čeho bude víc?) ? povolí se oficiálně domácí porody, když 90 lékařů ze 100 říká, že je to nesmysl a asistentky nemají argumenty na stěžejní otázky? dobrá utopie..no ale jak myslíte
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GAISAKA: porod v domacim prostredim nema preci nic spolecneho s pravekem.zkus otevrit oci a nejprve se informovat o co tu vlastne jde.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    TAYLES:shodnem se na te pohode a zlepseni podminek.ale volba kde rodit je na kazde matce samotne,pokud je rozumna a informovana tak kazda z vazi pro a proti a rozhodne se promyslene nesouc vsechna rizika.takze pro nektere je prednost porodnice,pro nektere porodni dum (ktere nejsou u nas povolene)a nektere zvoli domov.kazda mame moznost volby,jedny nevycitaji jinym porod v porodnicich,tak proc druhe vycitaji porod v domacim prostredi?
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    tou demagogii
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    TAYLES: muzes uz se s temi demagogii odebrat nekam?
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: směj se jak chceš. roď si na gauči, je to tvoje volba (která je naprosto realizovatelná) ale pak nech lékaře na pokoji a nevolej je, když se ten tvůj nápad ukáže jako hovadina - to je pokrytectví
    LILY
    LILY --- ---
    TAYLES: tak to mě rozesmálo :)))
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BERENIKEE: já si stejně myslim, že je zájmem všech, aby v porodnicích probíhalo vše v co největší pohodě a za to, že se tak zatím neděje úplně ve všech porodnicích, může částečně i fakt, že se energie, která se mohla vložit do prosazování přátelských porodnic apod. vyplýtvá na nějaké tahanice o to, aby někdo mohl rodit doma (což lékaři naprostou většinou nikdy neschválí - brání jim v tom logika sama)
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    No nic, ono je tezky na demagogii reagovat vyvazene, clovek ma tendenci ji vyvazovat opacnym extremem, coz me jako vychozi pozice pro debatu moc nebavi. A vsechny debaty s Cornelou takhle zacinaji i konci, protoze ma jen ten jeden pohled, a to je pohled temer hotoveho medika, ktery bude branit lekare hlava nehlava, at se dopusti cehokoli. A Tayles nasadila jeste hloupejsi kalibr, totiz demagogii bez jakychkoli znalosti situace at uz na jedne, ci na druhe strane (a ja se priznam, ze jsem se hloupe nechala vyprovokovat). To se pak da tezko k necemu dobrat.

Kdyz se treba ja budu snazit pochopit lekare - ano chapu, ze to neni jednoduche povolani, pro sestry taky ne, ale vysvetlete mi nekdo, proc se v nekterych porodnicich muzou chovat slusne, nenutit neco co neni nezbytne nutne k zachrane zivota, neurychlovat, nechat vybrat polohu, apod., a jak ospravedlnit to, ze v jinych porodnicich nic takoveho neumozni, polohy jinak nez na luzku naznak komentuji jako "zadne lezeni po lustru tu nebude" apod.? Sorry, ale tohle proste neodkyvu jako ze "rodicky nemuzou cekat, ze z nich nekde padnou na zadek". Proste kdyz pro nektere lekare a sestry v nekterych porodnicich neni problem umoznit rodicce co nejhladsi porod bez zbytecneho zasahovani, tak co ospravedlnuje jine lekare a sestry jinde tohle rodickam odmitnout?
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    CORNELA: to jestli se zdravé dítě odebere matce ,je jedno jak dlouho(i par hodin je dle mne moc) .by mělo proběhnout se svolením matky.pokud ji to vyhovuje,tak proč ne,pokud chce ale své děťátko u sebe a být s nim v kontaktu,má na to mít plné právo stejně tak.v žádnym zařízeni se nemůže mít zdravé dítě lépe než v náruči své matky.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    CORNELA: asi mi neco uniklo, ono je vse ve vsech ceskych porodnicich uplne stejne?
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    CORNELA: moje zkušenost se týká pouze sester z dětského oddělení. nechci být hnusná, ale připadá mi, že jsou arogantní a nejraději by se pasovaly na dozorkyně matek, doslova ta mimina maminám NUTÍ a manipulativně v nich vzbuzují pocity viny, že jsou některé matky po porodu UNAVENÉ! Přičemž jsem se setkala s názorem, že porodníci z roomingu nejsou nadšení, bo se ženská po porodu potřebuje taky odpočinout, koneckonců i v tom pravěku kolem sebe měla tlupu, která jí pomohla...
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    CORNELA: no tak to se asi nemame o cem bavit, protoze ty tvrdis, ze se to nedeje, a rada matek tvrdi, ze se jim to delo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam