• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Nějakou takovou gyndařku mi ukaž. Pak se o tom pobavíme. Ale věřím, že pár jich bude - takových fašistických řeznic, jako jsi/budeš ty. Což mě nepřesvědčuje o tom, že by to bylo dobře.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BLONDYNKA: "matky" rozhodně nejsou pro porody doma. pro porody doma je určitá skupina žen
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TAYLES: Jo, to uděláš dobře. Vsadím se, že dost změníš názor.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Tak vidíš, takže když říkali, že je krásné a v pořádku, tak to asi byla pravda, že?
    Fetální oxymetr na sobě ani jedno z mých dětí rozhodně nemělo. A neznám žádnou rodičku, u kterých by dítě na sobě vůbec při porodu cokoli mělo.

A sama touto odpovědí přiznáváš, že se při nástřihu rozhoduje okem. Tak co furt meleš o nějakých vědeckých metodách, když nakonec potvrdíš to, co zdejší matky říkají celou dobu?
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    TAYLES: "mojí placenty"..a to je nápad! založíme galerii fotek placent
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CORNELA: zkus číst to, co se zde píše - pokud porod probíhá normálně a bez komplikací...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ILLUZE:
    pokud porod probíhá "normálně a bez komplikací" mohu porodit v klidu domova (to je věta jako: když je to v pohodě, tak je to v pohodě) :)) to jsem někde popřela? já akorát říkám, že nikdy dopředu nepoznáš, zda tvůj porod proběhne normálně, stejně tak jako rozhodně nemůžeš ve všech případech zaznamenat, je-li zákrok nutný nebo ne. achjo..mě už to nebaví, tak já se vrátím, až porodim, když k tomu, abych tady mohla psát, potřebujete foto svojí placenty.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Párkrát jsem přemýšlela o tom, proč pro porody doma jsou porodní asistentky a matky. Proti nim jsou porodníci (chlapi), někteří otcové (vesměs ti, co u porodu nebyli) a nevyzrálé holky, které se porodu bojí. A tak si říkám, že otázka je v tomto případě i odpovědí...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CORNELA: BLONDYNKA: ti odpověděla... a jestliže něco není v pořádku a lékař to rodičce oznámí, pak v naprosté většině (pokud je daná rodička příčetná) se žena rozhodne zvysoka vykašlat na svá původní přání a plány a zařídí se podle toho a nechá se kuchat a skákat si po břiše jakkoliv a kýmkoliv s tím, že jejím jediným přáním je, aby se dítě narodilo v pořádku a zdravé
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: "lekar ma predevsim CTG, STAN nebo fetalni oxymetr"
    V době, kdy dítě leze ven, a rozhoduje se, zda se bude stříhat hráz, se ovšem nic z toho v 99% případů nepoužívá, že. Takže i pánbůhdoktor používá jen oči...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TAYLES: P.S.
    a prozradím ti ještě jedno "tajemství"...

vidět porod a prožít si jej je sakra rozdíl...
    a asi se budeš divit - stejně tak, jako těhotná žena (nebo již matka narozeného dítěte) pozná, že něco není v pořádku (a musí o tom přesvědčit yx lékařů), tak i v průběhu porodu, pokud tedy probíhá normálně a bez komplikací, poznat, kdy je daný úkon zbytečný či není...

a povinností lékaře je rodičku seznámit s tím, proč do porodu zasahuje
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Já to třeba nepoznám, ale jak sama uznáš, lékař a PA to poznají. Oba byli s mým CTG velmi spokojeni po celou dobu porodu. Vlastně ho dělali jen třikrát, pak jsem prohlásila, že si odmítám sednout, natož lehnout, protože s oxytocinem byly kontrakce skutečně dost šílené, takže zbývající hodinu a půl už se na to vykašlali.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TAYLES: Jak už ti bylo řečeno, nikdo tě nenutí, abys dělala cokoli proti svému přesvědčení. Já bych byla ta poslední, kdo by tě nutil nejít na sekci, kdybys chtěla, kdo by tě nabádal k nepodstoupení episiotomie, kdyby sis ji přála atd. atd. Chovej se laskavě stejně a nenuť ostatní, aby si na sobě nechávali dělat zákroky, které si nepřejí, a nevysmívej se jim proto.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CORNELA: aha, a to lékař při pohledu do přirození, když rodička v pohodě tlačí a porod probíhá přirozeně, je schopen od pohledu na vlásky diagnostikovat, viď? ;-)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Mezi 31 a 34 já nijak podstatný rozdíl nevidím. Pokud chceš mít připomínky k mým postřehům o tvé duševní mrzáckosti, zameť si nejdříve před vlastním prahem a své domněnky typu 30 - 40 uveď do souladu se skutečností. CTG popíšu naprosto přesně - jasné, pravidelné ozvy, vše v nejlepším pořádku.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TAYLES: I kdyby Máňa odvedle měla jen ten pocit, má na něho právo. Prozradím ti tajemství - pacient (a tedy i rodička) má právo vědět, co a proč se s ním děje, a pokud k něčemu nedá informovaný a svobodný souhlas, nesmí se mu to provést. Argumentace lékaře typu "když vás hned teď nenastřihneme, můžete se roztrhat až do konečníku a uvidíme, jak pak budete líbit manželovi" je hrubý přestupek proti veškeré lékařské etice a lékař takto hovořící s rodičkou by měl být potrestán, nikoli chválen, že provedl porod, kde oba přežili "ve zdraví". Další tajemství, které asi neznáš, je, že zbytečně rozřezané a slátané přirození (například) není "zdraví".
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    no nic, já du spát...ukončila bych to tím, že je potřeba věc vidět jako celek a ne jen ze svého pohledu (a že mně pro klid duše úplně stačí, že věřím svému kamarádovi, jednomu z nejlepších studentů 6. ročníku naší lékařské fakulty, když mi říká, že posrat se to může během 3 vteřin a komu se to posere, to se nikdo nikdy předem nedozví. mimochodem je to ten samý, který se pral s celou klinikou nukleární medicíny, když měl pocit, že jejich postup není správný) nazle
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BLONDYNKA: podepisuji...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TAYLES: Ano, nemyslíš. To je jediné pravdivé a podložené, cos řekla. Ten zbytek jsou opapouškované bláboly.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TAYLES: on tady něco takového tvrdil?

máš zkušenost s reálným průběhem porodu, abys o dotyčné rodičce mohla prohlásit, že není schopna v danou chvíli vyhodnotit, že průběh neprobíhá normálně?

P.S.
    dodáš ty statistiky, nebo sis je vycucala z prstu a jen tady unavuješ svými hysterickými výpady, aniž bys věděla, o čem je tady vůbec řeč?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam