CORNELA: Opět lžeš a zkresluješ:
"obstoji argument o starnuti placenty, nic dalsiho neni potreba a prutok o tom nerekne nic ;) u konce panevniho se oxytocin dava predevsim proto, ze po porozeni raminek dochazi k reflexnimu ochabnuti kontrakci a v tenhle okamzik jsou cca 3minuty na to plod porodit, jelikoz se dusi (ma uskrinutej pupecnik mezi hlavou a porodnima cestama), navic dost casto dochazi ke spasmu... mimo jsi ty, protoze o tom nemas ani tucha, epiziotomie rozhodne neni rutinni vec, ale asi stale nechapes, ze NENI fyziologicky rodit ve 40 a rodit 4kilovy plody... stejne jako u instrumentalniho porodu nastrih udelat musis, protoze jinak to neni mozne udelat..."
Tedy:
V době prvního porodu mně bylo 31, oxytocin nepřišel na pořad. Stará jsem ale podle tvých tvrzení už byla i tehdy.
U druhého porodu KP jsem dostala oxytocin cca půl hodiny po příchodu do porodnice, kdy jsem byla otevřená na 3 cm. O průchodu ramínek tedy vskutku nemůže být řeč. V druhé době už jsem oxytocin dávno neměla, protože jak lékař, tak i porodní asistentka jasně viděli, že se mnou potíže nebudou, protože spolupracuji a mám síly víc než dost. Dítě se narodilo na jedno (slovy jedno) zatlačení.
S epidiotomií jsi opět únavná a opět zkresluješ. Rutinní episiotomii postoupily moje kamarádky rodící stejně tak v pětadvaceti letech jako my "odepsané" po pětatřicítce. Úsměvné je, že to dítě KP jsem porodila bez nástřihu, to jen pro úplnost.