• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KARETAKARETA: brno a okolí rozhodně, a mám dvě kamarádky z jesenicka co rodily záměrně doma samy, bez asistentky a duly.
    LILY
    LILY --- ---
    KARETAKARETA: já k tomu žádného lékaře nutit nechci. Za mě by stačilo, aby se domorodičkám a porodním asistentkám, které si porody doma dobrovolně zvolily, neházely klacky pod nohy, což se bohužel momentálně hází víc a víc. A pokud bych chtěla vidět budoucnost extra růžově, tak by to měla hradit zdravotní pojišťovna, stejně jako u nemocničních porodů.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    YEETKA: věřím, že někdo může mít orgasmus při porodu...fistingu..atd..ale je to EXTRÉM!
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZUZKAOU: tak si nejsem úplně jistá jestli jsem tě pochopila..
    při porodech se umíralo, umíraly ženy i děti, je tomu tak dodnes.. hodně žen a dětí se zachrání ano..
    příroda má "bohužel" takový mechanismus, kdy slabší jedinci, většinou neschopní života umírají, aby zajistila přenos pokud možno, co nejsilnější a nejlepší informace..
    v tibetu třeba děti namáčí do ledové vody, přežije, nepřežije a tamnější ženy šijí oblečení pro děti až několik dnů po narození..
    o extatickém zážitku mluvím jako o momentu, který následuje těsně po narození dítěte..
    btw jsou ženy, pro které byl celý porod orgasmický a extatický..
    KARETAKARETA: no to, co jsem psala byly namátkou zvolené příklady.. které, když se sečtou dávají dohromady jistý vzorec, který má nějaké rovná se..
    no a na moravě je takových žen opravdu mnoho, co chtějí změnu s dokonce pro to něco dělají..
    nevím odkud jsi, ale vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá...
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    LILY: aha..? TO mi uniklo...tak že by specifikum větších měst? On je asi docela rozdíl, když máš porodnici za zadkem, nebo se musíš kodrcat desítk kilometrů přes hory doly..to pak s prominutím nemáš roupy a domácí je jako poslední štace, když už se nic nestihne.Každopádně...jak chceš přinutit lékaře, aby přišel k domácímu porodu, když nechce? Nebude ten doktor pod tlakem a nebude méně riskovat než v porodnici, když by mu hrozil právní postih? To bych měla docela strach...krom toho, že mi šílený otec rozbije hubu a propíchá gumy u auta..nasype cukr do nádrže..atd!
    LILY
    LILY --- ---
    KARETAKARETA: o pár desítek příspěvků níž Yeetka píše, že zná kolem 50 žen z Brna, což se dá taky počítat mezi Moravu. A já znám taky víc moravských než českých..
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    YEETKA: poslyš...mi se děti narodily před 12 a 10 lety a NEBYLY OPLÁCHNUTY...mázek se nechává první dny..jen se mimčo OTŘE!
    Obecně mám dojem, že domácí porody se řeší hlavně v praze a čechách...na moravě jsem takové hnutí nezaznamenala a ze svého okolí takové ženy osobně neznám!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    YEETKA: no nechci kverulovat, ale evoluce a historie dost mluví proti tomu, že přirozené je aby porod byl extatický a bezpečný.
    LILY
    LILY --- ---
    FUNTL: já jsem si právě říkala, že nestátní porodnice by mohla být cesta, neboť v nestátních (nejen) zdravotnických zařízeních se obvykle k člověku snaží chovat tak, aby se opět vrátil.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KARETAKARETA: tady nejde čistě jenom o porodní traumata.. ale celkově o to do jakého prostředí se dítě narodí.. to je prostě jeden z nejzásadnějších momentů, který se zapisuje hluboko do podvědomí a určuje míru pocitu bezpečí pro život..
    matka po zrození prožívá jakousi hormonální extázi, která má za úkol vytvořit hluboké pouto a touhu pečovat o dítě, které by zase zahrnuto touto extatickou chvílí mělo pociťovat bezpečí.. taková chvíle se nikdy nevrátí, nikdy, takže je-li odtrženo, někam odneseno, tak jej tohle prostě mine..(nemluvě o matce, že, která má takovou hormo vlnu jenom TEHDY narodí-li se dítě)
    bradavky matky voní po plodové vodě, stejně jako ruce miminka.. je-li dítě umyto, tak prostě zase chybí další záchytný bod v novém a naprosto neznámém světě..(přidejme k tomu mlázek, kterým je dítě pokryto a který má další zásadní imunologické informace, stejně jako dotepaný pupečník)
    dítě je po porodu vrženo do světa plného světel, ale je zvyklé na přítmí.. a jeho oči nejsou tak docela připraveny na to, co jej čeká...
    kdokoliv, kdo na matku při porodu mluví, startuje příval adrenalinu, který zastavuje oxytocin, bez kterého to nejde.. adrenalin má své místo až na samém konci porodu.. to jsou základní informace a jejich milion dalších, které si mnohá žena před porodem sežene..
    takhle by se dalo pokračovat do haleluja.. kdo se o tom chce skutečně něco dozvědět, tak si najde patřičné a věrohodné info..
    jak přichází lidé na svět, je prostě stejně důležité, jako to, kde a jak žijí a kde a jak umírají... to vše totiž vypovídá o nás jako o celku a o našem vztahu k sobě samým..
    máš snad dojem, že je naše společnost zdravá a nedestruktivní?? plná pochopení a lidí, co překypují sebedůvěrou?

jinak nikdo neříká, že místo, kde by porod nebyl lékařsky zajištěn je lepší, to už se tady řešilo tolikrát, že už je mi blbí znovu psát, že ženy, které rodí doma, by klidně rodily v porodnici, kdyby se tam cítily v bezpečí..
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    {reply CORNELA|355 67793}: jinak- doktor to nedělá jako charitu, je za to placenej a je jedno, od koho...dokud za to dostává lékař zaplaceno, je to vztah klienta, který čerpá nějakou službu...léčbu. Ani ta pojišťovna to nedělá z nějakého altruismu...je to výnosnej kšeft! Asi se shodneme, že v mnoha oborech se neskutečně plýtvá, spousta léčiv je brutálně předražených a systém je takový jaký je...ehm! Ale to je OT..
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    CORNELA: na pojištění odvádíme s mužem mnohem víc než vyčerpáme- kontroluju si přehled, tak bych si vyprosila, že nejsem klient! Platím, takže jsem! To že platíme povinným paušálem- eh...klidně ho zrušme, nepotřebuju být solidární!
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    YEETKA: to jsou nesmírně individuální záležitosti, aniž bych popírala vliv čehokoliv na kohokoliv, není možné v tomto paušalizovat...obecně by to znamenalo, že většina porodů z dřívějších dob popř. porodů v místech s nedostatkem lékařské péče jsou pro matku a dítě pozitivní, protože jim o toho nikdo nemluví a proto jim nevznikají žádná traumata! Takže je otázka, jestli byla jeho práce správně pochopena...ona je i bible různě vykládána...dokonce i NAŠE ZÁKONY!!
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    LILY: statni je trochu moc volny termin. Zrizovatelem leckterych nemocnic jsou napr. pojistovny. Ja jsem napr. jeden porod absolvovala v takoveto porodnici a po zkusenostech z fakultni nemocnice (z druheho porodu) musim rict, ze vyrazny rozdil v pristupu k pacientum tam je - u te prvni kategorie tam byl citit naznak myslenky, ze spokojeny pacient (zakaznik) se bude chtit vratit, coz na rodicky myslim plati beze zbytku. Ve fakultce jsem uplne fyzicky citila, jak to monstrozni soukoli pracuje, a me telo slouzi pouze jako futrkanon, o nic jineho neslo.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GAISAKA: V tom se ale mýlíš. Jak už jsem psala: zákoným zástupcem dítěte je rodič, ten primárně rozhoduje. Stát může zasáhnout až tehdy, když jednání rodiče přestupuje zákon. Stát nemůže ingerovat do vztahu mezi rodičem a dítětem, pokud tento předpoklad není naplněn, byť by se státu zdálo, že si přeje děti opečovávat jinak.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    BLONDYNKA: tam stát ani necílí, jen jejich práva "spravuje" /s ohledem na současný většinový konsenzus v této věci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: že se ti chce provokovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: tak zrovna v dnešní MFdnes je článek o tom, jak se zvyšuje počet příušnic a černého kašle. Proočkovanost holt není nástroj NWO na ovládání mysli a výrobu autistů.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GAISAKA: No, majetkem státu jsou ještě méně, že?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Prostě se mi nedaří zbavit dojmu (a zdejší debata k tomu dost přispívá), že prostě ta debata je nesmyslně vyhrocená a vystupující lékaři, kteří mají být za odborníky a profesionáli se vytočili do výšin paternalismu, který už prostě nemá nic společného s racionálními a odbornými postoji. A vzhledem k povaze aktivistek za domácí porody je tím zahánějí do odboje a ilegality, takže výrazně zvyšují rizika pro děti, protože to sebou velmi pravděpodobně ponese odpor k očkování, preventivním prohlídkám u lékaře, vhodné medikace podávané dříve, než na JIP a tak.

Překvapivě tím neříkám že domácí porod je jedinej správnej a kdo při tom nemá multiorgamsum je oběť farmamafie a jeho dítě bude navěky koktat a bude brát drogy a zavře matku do starobince.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam