• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    BLONDYNKA: mimča dát na sesternu.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: Nevím, co myslíš separací, asi těžko by mohli ubytovávat ženský ve sklepě, když nemají na pokojích místo...
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    BLONDYNKA:asi bych byla hodně nasraná..v porodnici si má baba odpočinout, pokud to nedokážou zajistit, tak tam ty maminy drží zbytečně! A řvoucí mimina by měly obstarávat sestry! Já jsem v t+chto případech pro separaci...absolutně nevidím přínos pro matku a dítě, jen pro dětské sestry!
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: To víš, že kdyby byla, tak to hned beru. Jenže v porodnici měli jen jeden nadstandard a podle očekávání byl obsazen, jak jinak. Cizí ženské (dost nechutné, mimochodem, jedna tlustá až běda, která se tam takhle vyvalila uprostřed pokoje a začala si intimní partie prohlížet zrcátkem, mně zůstala v hlavě dodnes), žádné soukromí, ale HLAVNĚ - cizí mimina, která řvala, zatímco moje spalo. Jedno, které zjevně mělo hlad, o nic víc nešlo, protože řvalo celé noci, jednu noc mu dali stříkačkou nějaký dokrm a hned bylo v klidu...to bylo fakt zoufalství. Hroznější pocit opuštěnosti a beznaděje jsem asi v životě nezažila, než když jsem se snažila v tomhle usnout.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    BLONDYNKA: to by mi taky vadilo...nebyla možnost nadstandardu a samostatného pokoje? Já si to pokaždé objednala a byla jsem ohromně spokojená. Cizí maminy, děti a ty návštěvy a stádní přístup by mi taky vadil! Myslím, že to je neohleduplné k rodičkám, to hromadné ustájení.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Jo, taky jsem po druhém porodu šla domů. Po tom prvním jsem chtěla být hodná a poslušná, ale kdybych věděla, jak strašně špatně se tam budu ty tři dny cítit, že se tři dny kvůli cizím miminům nevyspím, tak bych šla taky. Dodnes lituju, že jsem neodešla, protože to byly fakt hrozné tři dny a poznamenaly mě ještě na dobře rok poté :-/
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Nezakazuje zákon opuštění porodnice dříve než po 72 hodinách?

Ne. Existuje sice metodické opatření Ministerstva zdravotnictví, které upravuje podmínky propouštění novorozenců z porodnice do domácí péče a které mimo jiné stanoví, že propustit lze novorozence zpravidla nejdříve po 72 hodinách po porodu. Toto opatření je ale pouhé doporučení, není právně závazné ani pro lékaře a už vůbec nemůže stanovovat povinnosti rodičům, kteří jsou zákonnými zástupci novorozence. Pokud se chcete vyhnout dohadování po porodu, uveďte raději své přání ohledně dřívějšího odchodu z porodnice do porodního plánu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZEGA: zákon to neřeší vůbec, to budou vyhlášky.

Ale vzhledem k tomu, že Heger se potkal s Konigsmarkovou a posléze patřiční úředníci začali přepočítávat náklady a efekty, tak kdo ví, jak to s těma vyhláškama následně bude... Ostatně jakmile začnou platby na diagnozu a ne na člověkoden v nemocnici, tak se to hnedle pohne.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    jééé ona už je i tady??

Jinak --- http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zdravotnictvi/domaci-rodicky-neuspely-pediatra-zaplati-ze-sveho-navic-je-bude-moci-odmitnout_227936.html?sznu=Du6QFsdNj2Wg2KLA

Já myslela že 72 hodin je pouze doporučení, ne žádná zákonem daná norma..
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    LILY: díky:o)
    LILY
    LILY --- ---
    TEMASU: to se zeptaj spíš tady: [ POROD ... Jaké jsou vaše zkušenosti? Úžasný zážitek? Nebo se z toho chcete vypovídat? ] Hořovice tam občas někdo zmiňuje (a obvykle chválí)
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    Tak tohle mě pobavilo. Něco jsem hledala a narazila na cvičení v těhu - poslední odstavec:

6. 6. Porodní poloha.
    Porodní poloha není přirozenou polohou a někdy ženám znesnadňuje porod. Proto přistupujeme k nácviku samotné porodní polohy (obr. 20.).
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    YEETKA: Dech je zaklad zivota :) Kdo umi dychat taky se mu to hodi cely zivot a o to vic ve fyzicky narocnych situacich jako je porod. :) Ale sama patrim k tem co i s dechem zrovna dobre nepracuji.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TEMASU: tohle cvičení dává funguje skvěle i po porodu, ono je vůbec dobrý cvičit tohle cvíčo celý život..
    takže myslím, že na to začít není nikdy pozdě..
    BERENIKEE: jj, když jsem byla zhruba ve třetím měsíci, tak mi došlo, jak moc a moc je celý ten proces zodpovědný, takže jsem začala cvičit a tančit břišní tanec každý den, u porodu, mi pak nechyběla síla a druhý den už jsem myla nádobí:)) jediné, co bych příště zapojila mnohem intenzivněji jsou dechová cvičení, protože, když rodící žena umí dýchat, všechno jde mnohem příjemněji a rychleji
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    TEMASU: to znam, taky s tim mam potiz :) Ale porod je dobry duvod zatnout zuby a zkusit pravidelnost :)
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    BERENIKEE: No, já je občas posiluji. Dokonce pár let, ale OBČAS. Tak proto se ptám, mám problémy s pravidelnou činností:o)))

Jinak ještě dotaz na Hořovice - jestli máte někdo osobní zkušenosti? Prý to tam není tak úplně v pohodě s volbou polohy v 2 DP. Prý ženou rodičku na postel...?
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    TEMASU: jeste zkusenost s porodem nemam.Ale myslim ze cim driv clovek zacne cvicit tim lip ,ale vzdycky je dobre zacit :) Napriklad u toho balonku epino udajne staci cvicit i mesic pred porodem.Ale tam je kratsi doba diky tomu ze balonek je fyzicky predmet a svaly mohou zesilit protitlakem rychleji.U cviceni se soustredenim jak pise YEETKA je ucinek urcite stejne dobry,jen zacinas jemneji a tudiz zezacatku svaly sili pomaleji.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    YEETKA: Právě začínám 35 týden, cvičit jsem ještě nezačala. Stačí když budu od teď?
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    GIDDY: Já jsem čekatelka, ale do Hořovic s dulou. Nicméně téma mě zajímá pro ujasnění atd.

Všem - to co tu proběhlo je nechutný, připadám si jak na pískovišti. Škoda, že věcné argumenty vždy někdo zašlapal do ztracena.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GAISAKA: A nechces nas tu i poucit jak se koji atd. ? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam