• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    IORETH
    IORETH --- ---
    ZORBOVA: Že jo? Dokonce mě ještě nezabila, i když jsem prošvihla už třetí pravidelnou prohlídku a objednávala se znova :).
    Obávám se, že v tomto případě to porušení přísahy není - mohou říkat, že v péči o takto malé děti nejsou dostatečně proškoleni. Asi jako se kožaři úplně nehrnou do dělání bypassů :) (velká nadsázka). Skládají ji ještě vůbec?
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    IORETH: ona je skvela! Takovych by melo byt vic. Neni nahodou odmitnuti pece v rozporu s hippokratovou prisahou?
    LILY
    LILY --- ---
    IORETH: koukám, že dětské doktorky se jménem začínajícím na "Bartů..." jsou obecně vstřícné :))
    IORETH
    IORETH --- ---
    BARBARA0709: V tomto směru jsem opravdu ráda za naši pediatru, která s tím neměla problém a ještě mi napsala potvrzení, že "dítě přejímá do péče i v případě předčasného opuštění porodnice". Navštívila nás, prohlédla mimčo a nebyl žádný problém. Ani s individuálním očkovacím plánem nemá problém.
    MUDr. Bartůšková, poliklinika čumpelíkova, Praha 8
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    imho je to asi o celem zdravotnictvi, sem ted s deckem v nemocnici a dyz si dovolim nesouhlasit s lecbou, tak jasne vidim prekvapeni a nevoli:( je to taky clovek od cloveka, dyz mluvim ted konkretne o me situaci, taky pocituju dost ten pocit moci, je velice neprijemny, ze stran sester, fuj
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    GIDDY: no, uz jen ta terminologie. "Praktikuje" prirozene porody. V porodnicich se zadny porod nepraktikuje, maximalne tak u nej asistuji, zasahuji v pripade komplikaci aby resili problem ktery pri porodu nastal, nebo do nej bohuzel zasahuji uplne zbytecne i bez komplikaci a kazi ho, to je asi tak vsechno. Ale kdo by se chtel vzdat role ve hre na boha, kterou mu stat tak dlouho - od dob totalitniho rezimu - garantoval, ze... A klidne zajdou tak daleko ze ted to, co totalitni rezim zavedl, budou obhajovat jako neco "typickeho pro Ceskou republiku", jako argument ospravedlnujici zakaz jakekoli alternativy. To je fakt vrchol. Temer 25 let po prevratu.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GIDDY: podle mě už je to čistě jen o ješitnosti a pocitu vlastní nadřazenosti/všemocnosti...vždyť koukni třeba na cornelu, co dnes leze z lékařských fakult...arogance, pocit moci, přesvědčení o vlastní božské neomylnosti...
    v anglii jdeš po porodu úplně nejpozději do 24hod domů a chodí tebe a dítě kontrolovat PA, abyste mohli být v domácím prostředí, které tě nestresuje a tím pádem se i rychleji sžíváš s miminkem a naběhne ti laktace, což se mnohým ve stresovém prostředí porodnice/odd. šestinedělí nedaří
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    GIDDY: Prachy? Za lůžko/den?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ORIKA: hm, ja nevim co se to u nas v tomto smeru deje? proc tak bojujou, jaky je ten duvod? to jejich zachovani zivota?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GIDDY: mě by fakt zajímalo, které porodnice má na mysli...ano, spousta z nich má na svých webech hyper super sliby přirozeného průběhu porodu a respektování přání rodičky, stejně tak pokud k nim jdou budoucí rodiče na kurz, tak je jim naslibováno kde co, ale realita je pak ve většině případů úplně jiná...

já dnes měla zajímavý rozhovor s naší pediatrou na téma ambulantního porodu (čekárna byla prázdná, tak jsme pokecaly "o životě")...a ta mi říkala, že teď byla na nějakém zajímavém školení/semináři právě na toto téma a že jim (pediatrům) tam porodníci velice nedoporučovali přijímat děti po ambulantním porodu, že jsou striktně proti tomu, aby žena odcházela z porodnice dříve jak po 72 hodinách a že by byli nejraději, kdyby ta doba setrvání v porodnici byla povinná, neb dřívější odchod ohrožuje dítě na životě...docela mě z tohoto přístupu mrazilo v zádech...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    KERRAY: to sou zas blaboly...

Stát si v ní klade otázku, zda je kvůli právu na respektování soukromého života "povinen zajít tak daleko, aby garantoval zdravotní péči u porodu doma, když jsou pro Českou republiku typické porody ve zdravotnických zařízeních".

"Stanovisko vlády obhajuje pozici, že stát takovou povinnost nemá," napsala mluvčí resortu Štěpánka Čechová. A dodala: "Rodička si může libovolně vybrat porodnici. Řada porodnic již v současnosti praktikuje přirozené porody podle přání rodiček."
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ELLA: jake mela ty PA? ty pred sesti lety a ted, pls, diky, esli je teda prazska
    IORETH
    IORETH --- ---
    Ještě k Ivaně. S ohledem na bezprecedentnost toho honu na ni jsme se s mužem shodli, že si můžeme dovolit zřídit trvalý příkaz na pár stovek a pomoci splatit tu nehoráznost u VZP (2,7 MKč). Peníze na tento účel nelze z pochopitelných důvodů poslat jen tak Ivaně na účet, ale možnosti tu jsou. Pokud byste měl někdo zájem se k tomuto plánu přidat, napište mi prosím do pošty. Pokud (já věřím, že AŽ:) bude ona pokuta prohlášena za neplatnou, budou ty peníze použity na prosazení vzniku porodních domů v ČR. Všichni zainteresovaní vřele děkují za každou stovku :)
    LURA
    LURA --- ---
    Michel Odent v České republice | Normální porod
    http://normalniporod.cz/michel-odent-v-cechach/
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Rodit doma? Žena má právo vybrat si porodnici, píše Česko Štrasburku | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zdravotnictvi/rodit-doma-zena-ma-pravo-vybrat-si-porodnici-pise-cesko-strasburku_265167.html
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    Z FB Podpory pro Ivanu:

"Z důvodu podpory argumentace hledáme ženy, které rodily v posledních 4 letech v Podolí - ideálně druhá půlka 2011 nebo první půlka 2012 - u nichž došlo k nějakým zásahům - separace dítěte (byť třeba jen na vážení), vnucená poloha na koze, nástřih, oxytocin, Kristellerova exprese (tlačení na břicho), protržení vaku blan, Hamiltonův hmat atd. - a které jsou o tom ochotny dát písemné čestné prohlášení. Prosíme emailem na pribehyproivanu@gmail.com, sarka.jirsakova@seznam.cz"
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    IORETH: vim:(
    IORETH
    IORETH --- ---
    ARQANA: Díky, budou velmi vděční :)
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    IORETH: První jsem poslala, ted rychle napsat a poslat druhý..
    IORETH
    IORETH --- ---
    GIDDY: Příběhy dochází, je jich tak na týden.... škoda přeškoda :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam