LURA: díky, vyjádřila jsi to přesně, já nějak včera nemohla pořádně formulovat věty :)
JANYNA: hehe, já třeba jsem právě ta žena, která šla do porodnice nic zlého netuše :) vybírala jsem pečlivě, vše jsem měla ujasněné, porodní plán sestavený a jelikož jsem vycházela z informace, které se mi dostalo na předporodním kurzu dané porodnice, opravdu jsem věřila, že se jím budou řídit (nebo na něj aspoň brát zřetel)...rodit jsem začala před termínem, venku se strhla sněhová vánice, cesta domů a následně do porodnice byla celkem dobrodružná...přesto jsem tam dojela skvěle naladěná, vysmátá, v očekávání životního zážitku, prostě jsem se na ten porod těšila...no a nepříjemná, zlá a velice špatně naladěná tamní PA mě dokázala dostat do stavu, kdy jsem se opravdu cítila v pasti...naopak doktor, který byl přítomen až na posledních cca 10min, byl neskutečně milý a příjemný chlap
prostě všechno je to o lidech, zdravotnictví zvláště...a ač mám s odvětvím porodnictví špatnou zkušenost, tak třeba svého gynekologa bych nevyměnila ani za zlaté tele, protože se v těhotných zbytečně "nešťourá" ani je neposílá na hafo nepotřebných vyšetření a respektuje jejich rozhodnutí/postoj...stejně tak mám výbornou zkušenost s brněnskou dětskou nemocnicí...prostě soudit celé odvětví jen na základě jednoho jeho špatného článku nelze (imho)