• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LILY
    LILY --- ---
    TABBY: ještěže jsem nechodila na prohlídky do porodnice..
    TABBY
    TABBY --- ---
    SHIVA42: Tak vzhledem k tomu, ze mam dva Hamiltony za sebou (prvni tehotenstvi), muzu zodpovedne rict, ze to udelat muzou (jiste, nemeli by, ale delaji, jak se termin blizi). Z logiky veci je jasne, proc to probiha bez upozorneni :-) [no dobra, spis :-(]

Na druhou stranu si vybavuji ten pocit jisteho zadostiucineni, kdyz jsem u ditete c. 2 lezla na kozu se slovy "Hamiltona ne", a doktorka neskryvala rozcarovani z toho, ze vim, na co se chysta, a ze to nahlas, zretelne a predem odmitam.

Je to kazdopadne cunarna, a jsem zvedava, kolik minusu se na tenhle prispevek snese, kdyz si jich par vyslouzil uz ten predchozi, vcelku suchy a popisny.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    TABBY: ja nechapu jak muzou udelat Hamiltona bez upozorneni...to je snad na zalobu, kdyz nedala informovany souhlas, to neni prece situace ohrozujici zivot....!
    LILY
    LILY --- ---
    LURA: tomu mému taky dávali bez mého souhlasu. Prostě "maminko, když nenakojíte 20 ml (nebo kolik), tak máme nařízeno od pana doktora, že vám dítě přikrmíme". Tečka. A pak to šlo samosebou s kojením od desíti k pěti, protože když mi dítě přivezli na kojení, tak bylo nacpané nutrilonem a spalo, takže se žádné kojení často ani nekonalo a nebylo jak tvorbu mléka stimulovat. Naštěstí jsem se snažila z toho nedělat moc hlavu a doma jsem se normálně rozkojila.
    LURA
    LURA --- ---
    TABBY: Co k tomu říct :-(
    Ale nedala bych se a žádala, aby nějak vyřešili to, aby mohla mít dítě u sebe a aby mu nedávali umělou výživu. Podle mě na to ani nemají nárok bez jejího souhlasu. e
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    TABBY: To by člověk brecel :(
    TABBY
    TABBY --- ---
    Vcera poridily dve me zname. Obe v terminu, deti zdrave a zrale.

Jedna doma. Porod pohodovy, matka spokojena, dite tez.
    Druha v porodnici. Dva dny pred porodem ji udelali - bez upozorneni - Hamiltona. Je potrhana, nestastna, dite nema u sebe, protoze lezi na gynekologii, kde deti byt nesmi. Navic ji bylo receno, ze dite ma hlad, ona nema mleko, takze mu daji Nutrilon.

Jako nic noveho, ze jo. Ale to srovnani, kdyz ma clovek uplne rozdilne zpravy od cerstve porodivsich, to je proste narez...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Study of low risk women reveals good news on the home birth front
    http://theconversation.com/study-of-low-risk-women-reveals-good-news-on-the-home-birth-front-15236
    LILY
    LILY --- ---
    Na to se nedá říct nic slušného..
    LAURA
    LAURA --- ---
    ARQANA: bohuzel je to tak :(
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    LILY: Kamarádka mi psala, ze "ji odsoudili", taky s ni měla rodit
    LILY
    LILY --- ---
    BARBARA0709: jestli si na ni taky nějaký hajzl nezasedl..
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    BARBARA0709: mozna Zuzane skoncila jeji stara registrace a nova ji znemoznuje asistenci u porodu doma
    TABBY
    TABBY --- ---
    IORETH: OK, dik za info.
    IORETH
    IORETH --- ---
    TABBY: prozatím se do satistik "domácích" porodů zahrnovaly všechny porody mimo porodnici - kromě těch plánovaných i překotné, utajené i porody žen mimo zdravotní péči (cizinky nelegálky). Ta nedávno rozpuštěná skupina měla mimo jiné i vytvořit metodiku, jak porody doma statisticky pojímat, ale jaksi se nezdařilo.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Napadlo mne - v souvislosti s 87. ditetem v babyboxu - zda se tyto tyto porody nejakym zpusobem zahrnuji do statistik o porodech v nemocnici a mimo ni. Nevite nekdo?
    LURA
    LURA --- ---
    FRONEMA: Krásné :-)

ZORBOVA: Jo, bylo by se mi taky líbilo, ale jestli budu ještě rodit, tak už bych si v mém věku doma netroufla. Naštěstí porodu ve Vrchlabí nelituju, tam to bylo v pohodě, ale ten předtím u Apolináře stál za to :-(
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    FRONEMA: !!! jestli budu ještě někdy rodit, tak jedině doma. Porodila jsem dvakrát v Motole a dvakrát toho lituju. Úžasné vide. Díky
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jedno video, ktere mi prijde moc pekne, a vy byste to tu mohly ocenit
    http://www.cecijane.net/shes-a-girl-just-like-me/
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    BARBARA0709: a co ta Zuzana?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam