• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    IORETH
    IORETH --- ---
    TABBY: prozatím se do satistik "domácích" porodů zahrnovaly všechny porody mimo porodnici - kromě těch plánovaných i překotné, utajené i porody žen mimo zdravotní péči (cizinky nelegálky). Ta nedávno rozpuštěná skupina měla mimo jiné i vytvořit metodiku, jak porody doma statisticky pojímat, ale jaksi se nezdařilo.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Napadlo mne - v souvislosti s 87. ditetem v babyboxu - zda se tyto tyto porody nejakym zpusobem zahrnuji do statistik o porodech v nemocnici a mimo ni. Nevite nekdo?
    LURA
    LURA --- ---
    FRONEMA: Krásné :-)

ZORBOVA: Jo, bylo by se mi taky líbilo, ale jestli budu ještě rodit, tak už bych si v mém věku doma netroufla. Naštěstí porodu ve Vrchlabí nelituju, tam to bylo v pohodě, ale ten předtím u Apolináře stál za to :-(
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    FRONEMA: !!! jestli budu ještě někdy rodit, tak jedině doma. Porodila jsem dvakrát v Motole a dvakrát toho lituju. Úžasné vide. Díky
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jedno video, ktere mi prijde moc pekne, a vy byste to tu mohly ocenit
    http://www.cecijane.net/shes-a-girl-just-like-me/
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    BARBARA0709: a co ta Zuzana?
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BARBARA0709: Ja ji neznám, ale nedala by se nakontaktovat pres jinou PA?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    no holky, je mi z toho teda hodne uzko, nevite co Ivane je (jak pise Jirsakova, ze je vazne nemocna)?
    IORETH
    IORETH --- ---
    ORIKA: Do jejího svědomí nevidím a, upřímně řečeno, ani moc nechci :-/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ARQANA: no a to je právě o té lidské slušnosti a taky pokoře a úctě k životu...ivana ji má, ona paní ani omylem...
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ORIKA: Mi přijde, ze by spis mohla Ivana žalovat ji, ze ji zatajila ty informace.. Ale to asi nechce.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    IORETH: upřímně, je mi z toho celkem na blití a paní mi přijde jako hyena...ano, je to strašný, že jí zemřelo dítě, jenže ona si za to může sama, zatajila informace, které kdyby ivana znala, nikdy by s domácím porodem nesouhlasila a hnala by ji do porodnice...takhle paní vyinkasuje peníze za svou vlastní životní chybu a já se docela divím, že se na sebe dokáže podívat do zrcadla aniž by se hanbou propadala z toho, že svým neuváženým jednáním a zatajováním důležitých informací nejen že způsobila smrt dítěte, ale taky zničila život nevinnýmu člověku, který se ji snažil pomáhat
    IORETH
    IORETH --- ---
    ORIKA: to je nová občansko-právní věc. Vypadá to, že tu paní ukecali její právníci, ona původně nic nechtěla. Ale odmítni takovou sumu, když před tebou prakticky leží, že :/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    IORETH: ta matka na ní teď něco vysoudila nebo to je částka stanovená na základě původní žaloby?
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    IORETH: Přesně. Takže vlastne skoro nic, ona potrebuje především docílit statutu "nevinna"
    IORETH
    IORETH --- ---
    Od amnestie jsme se viděly asi jen na deset minut, takže jsem se nestihla zeptat, ale vypadá to tak, že oficiálně je amnestovaná (tj. není v podmínce), nicméně stále platí pětiletý zákaz činnosti a povinnost uhradit 2,7 MKč pojišťovně a cca 800 kKč paní Podulkové (matce zemřelého dítěte).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jak je to s Konigsmarkovou a amnestií? Dosáhla na ní alespoň v něčem?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Snídejte šampaňské s Ivanou Konigsmarkovou - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ocu6HC6ngdQ&feature=youtu.be
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    444. Paní X žaluje Ivanu Königsmarkovou | Příběhy pro Ivanu
    http://www.pribehyproivanu.cz/pribehy/2013/04/27/pani-x-zaluje-ivanu-konigsmarkovou/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LURA: koukala jsem na to už včera a o víkendu se chystám sepsat report z brněnské porodnice o jejich "úžasném" přístupu...
    zajímalo by mě, když už tedy z ministerstva tvrdí, že u nás v porodnici má žena možnost rodit ve stejném rodinném prostředí jako doma, zda bych třeba u porodu mohla opravdu vyžadovat onu proklamovanou intimitu a soukromí a požadovat přítomnost pouze muže a PA...na co musí být u druhé doby porodní přítomni min. 2-3 další lidi (doktor, dětská sestra, popř. neonatolog) co tu intimitu narušují, totiž nechápu...podotýkám, že mluvím o bezproblémovém porodu a donošeném miminku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam