• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    BARBARA0709: a co ta Zuzana?
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BARBARA0709: Ja ji neznám, ale nedala by se nakontaktovat pres jinou PA?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    no holky, je mi z toho teda hodne uzko, nevite co Ivane je (jak pise Jirsakova, ze je vazne nemocna)?
    IORETH
    IORETH --- ---
    ORIKA: Do jejího svědomí nevidím a, upřímně řečeno, ani moc nechci :-/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ARQANA: no a to je právě o té lidské slušnosti a taky pokoře a úctě k životu...ivana ji má, ona paní ani omylem...
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ORIKA: Mi přijde, ze by spis mohla Ivana žalovat ji, ze ji zatajila ty informace.. Ale to asi nechce.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    IORETH: upřímně, je mi z toho celkem na blití a paní mi přijde jako hyena...ano, je to strašný, že jí zemřelo dítě, jenže ona si za to může sama, zatajila informace, které kdyby ivana znala, nikdy by s domácím porodem nesouhlasila a hnala by ji do porodnice...takhle paní vyinkasuje peníze za svou vlastní životní chybu a já se docela divím, že se na sebe dokáže podívat do zrcadla aniž by se hanbou propadala z toho, že svým neuváženým jednáním a zatajováním důležitých informací nejen že způsobila smrt dítěte, ale taky zničila život nevinnýmu člověku, který se ji snažil pomáhat
    IORETH
    IORETH --- ---
    ORIKA: to je nová občansko-právní věc. Vypadá to, že tu paní ukecali její právníci, ona původně nic nechtěla. Ale odmítni takovou sumu, když před tebou prakticky leží, že :/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    IORETH: ta matka na ní teď něco vysoudila nebo to je částka stanovená na základě původní žaloby?
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    IORETH: Přesně. Takže vlastne skoro nic, ona potrebuje především docílit statutu "nevinna"
    IORETH
    IORETH --- ---
    Od amnestie jsme se viděly asi jen na deset minut, takže jsem se nestihla zeptat, ale vypadá to tak, že oficiálně je amnestovaná (tj. není v podmínce), nicméně stále platí pětiletý zákaz činnosti a povinnost uhradit 2,7 MKč pojišťovně a cca 800 kKč paní Podulkové (matce zemřelého dítěte).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jak je to s Konigsmarkovou a amnestií? Dosáhla na ní alespoň v něčem?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Snídejte šampaňské s Ivanou Konigsmarkovou - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ocu6HC6ngdQ&feature=youtu.be
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    444. Paní X žaluje Ivanu Königsmarkovou | Příběhy pro Ivanu
    http://www.pribehyproivanu.cz/pribehy/2013/04/27/pani-x-zaluje-ivanu-konigsmarkovou/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LURA: koukala jsem na to už včera a o víkendu se chystám sepsat report z brněnské porodnice o jejich "úžasném" přístupu...
    zajímalo by mě, když už tedy z ministerstva tvrdí, že u nás v porodnici má žena možnost rodit ve stejném rodinném prostředí jako doma, zda bych třeba u porodu mohla opravdu vyžadovat onu proklamovanou intimitu a soukromí a požadovat přítomnost pouze muže a PA...na co musí být u druhé doby porodní přítomni min. 2-3 další lidi (doktor, dětská sestra, popř. neonatolog) co tu intimitu narušují, totiž nechápu...podotýkám, že mluvím o bezproblémovém porodu a donošeném miminku
    LURA
    LURA --- ---
    Vaše svědectví z porodnice pomůže rozhodnout ve Štrasburku | Aktuality
    http://ferovanemocnice.cz/aktuality/vase-svedectvi-z-porodnice-pomuze-rozhodnout-ve-strasburku-2594.html
    IORETH
    IORETH --- ---
    Otevřený dopis ministru Hegerovi, proč zúžil pracovní skupinu pro změny v porodnictví jen na lidi, kteří si žádnou změnu nepřejí.
    421. Z komise MZ pro porodnictví vyhozeni ti, kteří chtěli změny | Příběhy pro Ivanu
    http://www.pribehyproivanu.cz/pribehy/2013/04/24/z-komise-mz-pro-porodnictvi-vyhozeni-ti-kteri-chteli-zmeny/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    program týdne respektu k porodu v brně
    Program STRP 2013 - Aktivní Rodičovství - Aktivní Rodičovství
    http://aktivnirodicovstvi.cz/program-strp-2013/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LURA: díky, vyjádřila jsi to přesně, já nějak včera nemohla pořádně formulovat věty :)
    JANYNA: hehe, já třeba jsem právě ta žena, která šla do porodnice nic zlého netuše :) vybírala jsem pečlivě, vše jsem měla ujasněné, porodní plán sestavený a jelikož jsem vycházela z informace, které se mi dostalo na předporodním kurzu dané porodnice, opravdu jsem věřila, že se jím budou řídit (nebo na něj aspoň brát zřetel)...rodit jsem začala před termínem, venku se strhla sněhová vánice, cesta domů a následně do porodnice byla celkem dobrodružná...přesto jsem tam dojela skvěle naladěná, vysmátá, v očekávání životního zážitku, prostě jsem se na ten porod těšila...no a nepříjemná, zlá a velice špatně naladěná tamní PA mě dokázala dostat do stavu, kdy jsem se opravdu cítila v pasti...naopak doktor, který byl přítomen až na posledních cca 10min, byl neskutečně milý a příjemný chlap
    prostě všechno je to o lidech, zdravotnictví zvláště...a ač mám s odvětvím porodnictví špatnou zkušenost, tak třeba svého gynekologa bych nevyměnila ani za zlaté tele, protože se v těhotných zbytečně "nešťourá" ani je neposílá na hafo nepotřebných vyšetření a respektuje jejich rozhodnutí/postoj...stejně tak mám výbornou zkušenost s brněnskou dětskou nemocnicí...prostě soudit celé odvětví jen na základě jednoho jeho špatného článku nelze (imho)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam