• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LILY
    LILY --- ---
    ZORBOVA: podle mě je důležité, na koho narazíš. Já jsem třeba z informací, které jsem měla, nevlezla třeba k Apolináři nebo na Bulovku, ale co jsem tu četla, tak byla spousta žen spokojených. Stejně tak spousta lidí nadává na Vinohrady, ale já bych je klidně doporučila.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZORBOVA: musí to být přímo Praha?
    za mne bodují Hořovice (50 km od Prahy), bezkonkurenčně...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ZORBOVA: ambulantně jde rodit všude, když jim to řekneš až pak. ve stylu: rozrušený tatínek se po porodu 3x zeptá s výrazem největšího neštěstí: "a opravdu je žena i dítě úplně v pořádku" a když ho uklidněj, že jo, tak ukáže ten papír od pediatra, že přebírá dítě do péče a frnk domů. jinak poslední dobou sou nejlepší recenze na mělník, co se týče přirozenejch porodů, samosebou raděj s nějakým fikaným doprovodem.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ktera porodnice je podke vas v Praze nejvice vstricna k prirozenym porodum? Kde se da.rodit ambulantne bez toho, aby byla rodicka "vydirana" personalem?
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    FRONEMA: nadherny, s neporusenou blanou, kdyz si vzpomenu, jak jsem nechtela, aby mi ji v porodnici napichli a nakonec me k tomu "dokopali" ze pry miminko trpi-pritom miminko trpi az kdyz tam neni ten ochranny "airbag". Achjo :'((
    LAURA
    LAURA --- ---
    FRONEMA: nadherny fotky a krasne dopeceny dvojcata, to se moc nevidi.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Twins and in the caul home birth – Austin Birth Photographer ‹ Photos by Lei
    http://www.photosbylei.com/...th-photography-2/twins-and-in-the-caul-birth-austin-birth-photographer
    nadherne fotky z domaciho porodu dvojcat
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    LAMIA: Mudr. Kateřina Knebliová. Ale sama bude brzo rodit a nevim, jak to teď má s prací.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LOMILOMI: tyhle "pokyny" jsem měla i od své PA, v kurzu jsme to i nacvičovaly a musím uznat, že mi to u porodu opravdu pomohlo...tedy, když jsem si konečně uvědomila, že bych měla dýchat :)
    LILY
    LILY --- ---
    LAMIA: Mudr. Jandová v Revoluční, ale nevím, jestli bere nové pacoše
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    YEETKA: neni zac :)
    Podle me je moc dobra priprava jogova dechova metoda - pranayama. Ovsem bez zadrzovani dechu, to se pry nema.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LOMILOMI:díky moc, tak tohle jsou hodnotné rady... jdu si udělat poznámky:))
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Mám dotaz pro holky z Prahy - má některá z vás gynekologa/žku který jsou chápaví k odmítání zbytečných vyšetření během těhotenství a respektují porod doma (to už asi přeháním)? Není to nijak aktutní, ale přemýšlím o přesunu k jinému doktorovi pro případ dalšího otěhotnění po fašo přístupu u prvního mimča. Díky
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    YEETKA: tady jsem narazila na svoje poznamky (rady od porodni asistentky):
    - pro uklidneni : dychani do bricha, nosem, pomale, hluboke, pasivni nadech
    - behem bolestivych kontrakci : dychani do bricha "zpevne" - vydechovat tenoucky proud vzduchu pusou , pripadne vydavat zvuk
    - kdyz mame chut tlacit, ale nejsme otevrene : dychat s siroce otevrenou pusou
    - pri tlaceni dychani brichem s dlouhymi vydechy, uvolnit perineum
    LURA
    LURA --- ---
    KERRAY: Krásně a přesně napsané...
    LAURA
    LAURA --- ---
    KERRAY: achjo, to mě skoro rozbrečelo.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Proč je v tobě, porodnice, pořád mizerně... | Osobní - jarombekova.blog.respekt.ihned.cz
    http://jarombekova.blog.respekt.ihned.cz/c1-60195890-proc-je-v-tobe-porodnice-porad-mizerne
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    LILY: jj, Iyengar yoga, ona ta ucitelka si hrozne zaklada na tom "hornim dechu", je fakt ze je fajn umet vyuzit plne horni kapacitu plic kdyz jses v poslednich tydnech tehotenstvi a miminko ti zabira hodne mista.
    Podle me je fajn tu kapacitu vedome rozvinout, ale normalne pak dychat celostne.
    Hele, tady zrovna je moje ucitelka Monica v takove pro ni typicke poze (mimochodem dnes ji je asi 60 a odrodila svoje 3 deti doma):
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Nam radili ze hodne zenam pomaha teplo, klidne hodiny ve sprse...
    LILY
    LILY --- ---
    LOMILOMI: na na nějaké těhotenské józe nebo jinde? Tak či tak by mě překvapilo, kdyby na nějaké józe tajili, že existuje plný jógový dech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam