• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ORIKA: zase - ja mam s velkymi utz moc prima zkusenost, byli jsme v prenatalu na veveri, doporuceno moji gyn, dr vlasin brnenska kapacita (co on vidi na utz to je zpravidla pravda), mily personal, fotecka/video ditete a tak dale. Tak se mi porad dokola osvedcuje nechodit pokud mozno nikam na blind, ale vzdy na doporuceni nekoho, kdo se v dane oblasti pohybuje, a vi ve kterych zarizenich maji lidi radost ze sve prace

uz tak budou stacit ruzne ty akutni pohotovosti v noci az s ditetem bude neco akutniho.. z toho mam uz predem obavy
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ORIKA: se mi navalilo a připomnělo mi to ty moje "boje" s genetikou... :-//
    a to jsem to měla slabý odvar od toho tvého...
    TABBY
    TABBY --- ---
    ORIKA: Jo, ty "ohleduplne" promluvy, ty jsou - zvlast v tehotenstvi - fakt na pest. Taky bych mohla nekolika prispet, nejhodnotnejsi bylo asi - pri ultrazvuku, ktery trval nejak dele nez obvykle - "No ono to za zacatku vypadalo, ze je to dite mrtve."
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MORGAN: mě od bohunic odradila zkušenost po NT screeningu, už na utz mi doktorka říkala, že se domluvíme na amniocentézu, že sice utz je naprosto ukázkový, ale i tak...narážela tím zřejmě na můj "pokročilý" věk (je mi 38)...řekla jsem, že o amnio nemám zájem, tak mi odvětila, že se domluvíme podle výsledků krve...
    na ty jsem si měla volat za 3 dny, po telefonu mi bylo sděleno (jinou doktorkou), že krev vyšla velice špatně a mám obrovské riziko postižení dítěte (1:30) a mám se tudíž urychleně objednat na amnio, abych stihla případný potrat...když jsem odvětila, že nejen že nepůjdu na amnio, ale v žádném případě bych nešla ani na potrat, doktorka zalapala po dechu a řekla, že jsem se zbláznila a dál se mnou odmítla komunikovat, jen mi sdělila, ať si přijdu pro výsledky...
    fakt, že při tom utz se doktorka se se sestrou bavily o případu, který aktuálně řešily a totiž rodiče, kteří si chtěli přijít pro svoje mrtvě narozené miminko a rozebíraly tam v mé přítomnosti postup patologie apod, už je jen takový bonbonek...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MORGAN: velmi kompetentni mi pripada blanka cermakova (chodila jsem k ni do kurzu a lidi z ruznych kruhu ji znaji a chvali), znami maji zas supr zkusenost s ladkou rysavou. u te blanky teda nevim co presne rika na domaci porod, tj jak presne to doprovazeni vypada, ... asi by bylo potreba se ji zeptat. obe myslim maji rady porodnici ve vyskove. ja jsem rodila ve svitavach (planovany cs, mala porodnice, rodinna pece)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    YMLADRIS: Ke stejnemu nazoru jsem dosla taky, a tak jsem si vybirala podle prostredi. Nejhezci pokoje mely podle fotek Bohunice :)
    Mas osobni zkusenost s vlastni PA? Ja uvazovala o dule, se dvema jsem se sesla a ani jedna me nenadchla natolik, aby se mi s ni chtelo rodit. Nakonec jsme to zvladli s manzelem, akorat vazla komunikace mezi nim a PA, on jeste neumi cesky natolik dobre.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Myslim ze zadna brnenska porodnice neni pausalne zaruka kvality ci teroru, zkoumala jsem fakt hodne recenzi atd a zalezi jak si personal a rodicka sedne. Myslim ze je vtipne reseni mit s sebou pa co se tam vyzna, zna tamejsi lidi atd, nadchlo mne kdyz jsem se dozvedela ze si lze pa se smlouvoz najmout jako doprovod
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ORIKA: Já mám zas příjemnou zkušenost z Bohunic. Když člověk nic neříká, tak jedou sice rutinu, ale sami mi navrhli napsat si porodní plán, kterej všichni četli a na všechno se ještě jednou přeptali. Doktor si sice jen odfrknul, když slyšel, že nechci nástřih a neodpustil si zmínku o ruptuře 3. stupně, ale zkušená PA to zvládla a on jí do toho neremcal. Jinak s ničím nebyl problém, žádný urychlování, cpaní epidurálu, nucení na záda, naopak mě o všem informovali a čekali, jak se rozhodnu. Ale jinak byli oba milí a snažili se. Na šestinedělí taky všichni v pohodě.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: jasně:)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    YEETKA: počítá se i přítomnost dítěte je při první době porodní?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    YEETKA: ale snažím se ladit se na to, že to zvládnu doma:)) tašku do porodnice ale sbalenou mít budu zrovna jako při prvním porodu..
    měla některá z vás u porodu své dříve narozené prosím? pokud ano, jak jste je připravovaly na proces porodu a jak to děti zvládly?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: aha, za to bych byla vděčná.. obilňák máme totiž podstatně blíž..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    YEETKA: já mám s obilňákem hodně špatnou zkušenost z prvního porodu, ale můžu ti napsat jméno PA které se tam vyhnout a pak by to snad mělo být v pohodě :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: tak to je krásný přístup, docela jsi mě motivovala.. měla bych si totiž vybrat, kam bychom vyrazili, kdybych při porodu doma řešila já, nebo pa, že je potřeba vyjet..
    o obilňáku jsem teda taky slyšela docela fajn reference..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    YEETKA: to je mazec, já tam zažila doktory dva, jeden takový starší tmavovlasý, toho jsem překvapila svým odmítnutím vnitřního vyšetření, nicméně to akceptoval a ani po mě nechtěl podepsat reverz, jen mě poučil, že v případě přenášení "mám povinnost" absolvovat všechna vyšetření i monitory, čemuž jsem se jen zasmála, neb vím, že žádnou takovou povinnost nemám...druhý doktor byl mladý "kluk", neskutečně příjemný a když jsem dle prvního termínu porodu už přenášela, tak mi řekl, že pokud nejsem vyloženě proti, tak on by tomu nechal volný průběh a porod nevyvolával, že "ony ty děti stejně sami nejlíp ví, kdy přijít na svět"...tímto prohlášením si mě dost získal :)
    LURA: kamarádku jsem přesvědčila, aby to, jak se tam k ní chovali a jak to celé proběhlo, nenechala jen tak být a po konzultaci s brněnskou právničkou, která se na ty to věci specializuje (yeetka bude vědět kterou:)), sepisuje ofiko stížnost, tak jsem zvědavá, jestli se to nějak bude řešit nebo to zametou pod koberec
    LURA
    LURA --- ---
    YEETKA: To se ti ani nedivím...
    ORIKA: Ve Vrchlabí se změnilo vedení a vzhledem k tomu, kdo tam teď je, myslím, že to tam asi půjde z kopce.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: aha, tak to je fakt vtipný, jak je opravdu všechno o lidech:) před prvním porodem jsem tam chodila na ozvy a na příjmu byl jeden doktor, který tam je skoro pořád... týden před termínem mě oslovil: tak co mamino, všechno je v pořádku, tak to vyvoláme ne? vazala jsem nohy na ramena a už jsem tam nešla..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MORGAN: YEETKA: milosrdný :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: jj, taky bych se ráda zeptala, kterou máš na mysli:))

jinak ono ani to potvrzení od pediatra není povinné, naopak, to že je v porodnicích chtějí a pokud není pak znemožňují odchod je na žalobu...
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ORIKA: A to je která?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LILY: jj, v brně...nicméně z osobní zkušenosti a ze zkušeností mých kamarádek musím říct, že z těch 3 místních porodnic jsou opravdu vstřícní a ochotní pouze v jedné...ty další dvě jsou dost podobné podolí, kam bych já osobně nešla rodit ani za zlaté tele
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LURA: i tohle je, dle mého, vysoce individuální..menší porodnice automaticky nemusí znamenat lidštější přístup, stejně jako velká nerovná se automaticky masokombinát...já rodila v brně, kde jsou 3 velké porodnice a přesto v jedné z nich ten individuální a velice vstřícný přístup byl a není to jen má zkušenost, za poslední 2 měsíce tam rodilo více mých kamarádek...stejně tak mám blízkou kamarádku s neskutečně negativní zkušeností z vrchlabí, kde se k ní před 2 měsíci chovali tak otřesným způsobem a z porodu udělali takový horor, že se rozhodla už nemít další děti, ač to je holka, která původně plánovala velkou rodinu
    prostě i v těch zatracovaných velkých porodnicích se najdou úžasní lidé, stejně jako v těch adorovaných malých můžeš narazit na velkou svini
    LILY
    LILY --- ---
    ORIKA: ale tys předpokládám rodila v Brně..? Tam jsou prý celkově vstřícní ke všemu možnému.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam