• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LAURA: LAURA: no dozvěděla, byla dost rozlícená a vynadala mi.. ve mě to po tom všem a pod vlivem hormonů vyvolalo smích.. pak si chtěla pochovat malou a nakázala mi, abych si jako šla lehnout, což jsem neudělala..
    ještě nějaký čas to zpracovávala a občas přijde s nějakou poznámkou typu: no umřela ta zastánkyně domácích porodů. co měla podobné názory jako ty atp.
    dřív jsme se na to téma bavily a vysvětlovala jsem ji, že je pro mě porodnice nepřijatelná, ať už přístupem, tak prostředím.. a o možnosti komplikací taky. ona si ale asi myslí, že jsem blázen, když ji tvrdím, že většina komplikací vzniká v hlavě.. takže jsme to uzavřely.. no a teď bych jí ráda nějak připravila na fakt, že se bude možná zase rodit doma...
    LAURA
    LAURA --- ---
    YEETKA: tomu rozumím, taky mám pár lidí ze svého blízkého okolí, kterým to nechci vůbec říkat.

Tchyně se ani ex post nedozvěděla, kde se dítě narodilo?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LAURA: ech, teda jediný s kým nejsem schopná ani ochotná se dobrovolně nějak štengrovat o porodu je tchyně.. s prvním porodem, jsem se tvářila, že jdu do porodnice a s blížícím se mám stejnou potíž..
    při tom bych k ní byla fakt moc ráda upřímná (mužova maminka je primářka hematologie)
    takže tohle je zase moje hranice:))
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LAURA: jasně, ono není zase až tak důležité, jak moc "bojuješ" za věc... ono hádat se s někým je dost vysilující...
    důležité je, jaké vzorce předáváš svým dětem.)) kvůli/díky nim to vlastně celé prožíváme..
    jsem bohužel relativně "konfliktní" typ.. ve chvíli, kdy se mě někdo ptá na porod, přiznávám porod doma a pak se spustí diskuze, která když začne hodně bublat, tak vytáhnu to o vzájemném porozumění a naslouchání a pak pokračujeme víc v klidu..
    a obvykle se podobné diskuze neodehrávají jenom ve dvou:) takže naprosto chápu, že do toho mnozí prostě nejdou..

jinak se omlouvám za spam, ale tohle je mazec článek:)
    Bruce Schneier – Celý internet je Velký bratr
    http://archetypal.cz/2013/bruce-schneier-cely-internet-je-velky-bratr/
    LAURA
    LAURA --- ---
    YEETKA: se mnou na toto téma nikdo ani moc nediskutuje. Všichni blízcí svorně tvrdí, že chápou moji motivaci, ale že riziko považují za příliš velké. O tom moc nelze polemizovat, protože pokud se bavíme o akutních komplikacích, mají vlastně pravdu. Cizím lidem o svém rozhodnutí nic neříkám, přiznám se, že jsem srab, vždycky jenom řeknu, že jsem zaregistrovaná na Vinohradech a tm debata na téma porod končí. Stydím se za to trochu, že nejsem schopná otevřeně mluvit o něčem, co považuju za správné a logické, ale je to pro mě hodně intimní a citlivé.. už přečíst si ten článek mě stálo dost úsilí, na debatu s idiotem bych neměla.
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: já se taky vždycky snažím to navléct tak, jak píšeš, ale že by to nějak extra zabíralo, to říct nemůžu... Maximálně u kamarádek mého věku, že o tom začnou přemýšlet malinko jinak, nebo se tak apsoň tváří. :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: no přelouskala jsem to celé a chlapík je v podstatě názorově takový zástupce většiny veřejnosti...
    mám dojem, že argumenty na téma, jaké konkrétní kroky a postupy při porodu jsou, nebo nejsou na místě vůbec nepronikají k těm, kdo by je potřebovali slyšet nejvíce..

mně se v poslední době docela při diskuzích na tohle téma osvědčilo, když jsem opozici vnukla představu, že vlastně není potřeba se tak moc bránit, jde hlavně o to, že jsme každý jiný a máme odlišné priority, docela mě překvapuje, že tohle zabírá a je pak možná další diskuze..
    LILY
    LILY --- ---
    ILLUZE: přesně. Skončila jsem u "vyšší formy porodnictví" (to mě bude strašit ještě hodně dlouho) a "v zásadě nepodstatných argumentů"
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LAURA: co to je za trotla? :(((

Já bych ji viděl rád samozřejmě rodit v porodním ústavu, protože jsem si jistý, že jde o vyšší formu porodnictví, k němuž lidstvo dospělo. Argumenty, které nespokojené ženy udávají, jsou v zásadě nepodstatné. Porod je poměrně extrémně nebezpečná věc. Je celá řada nenadálých komplikací. Hladký porod ženy se z minuty na minutu může změnit v boj o holý život. Domácí porodnictví má možná nějaké výhody pro psychiku, ale jsou podružné ve srovnání s tím, jaké výhody přináší ústavní porodnictví.
    Zdroj: http://ona.idnes.cz/...ezpeci-nebo-nejkrasnejsi-zazitek-pre-/deti.aspx?c=A100520_162952_ona_deti_jup

dál to nečtu... fakt ne
    LILY
    LILY --- ---
    LAURA: já to nemůžu číst...
    LAURA
    LAURA --- ---
    a ještě jedno připomenutí debaty mezi porodníkem a PA
    "porod je bolestivá, extrémně nebezpečná, krvavá, brutální, hnusná záležitost"

Porod: brutální a krvavé nebezpečí, nebo nejkrásnější zažitek - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...ezpeci-nebo-nejkrasnejsi-zazitek-pre-/deti.aspx?c=A100520_162952_ona_deti_jup

U pana doktora, který si myslí, že porod je hnusná záležitost, bych opravdu chtěla rodit..
    LAURA
    LAURA --- ---
    omlouvám se za odkaz z bulváru, ale včera jesm přesně o tomhle přemýšlela, jakpak asi zdůvodněj, že je v pořádku jít s dítětem druhý den domů... http://www.blesk.cz/...ke-rodiny/202654/kate-s-malym-princem-prchli-z-porodnice-budou-v-poradku.html

opravdu zvláštní, že jakmile se jedná o českou rodičku, tak je to obrovský problém.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    LAMIA: Mudr. Kettnerova na Andelu, chodila jsem k ni v prvnim tehotenstvi, bylo mozny se s ni domluvit i na tom,ze nedelala vaginalni vysetreni, bohuzel jsem ji musela opustit,protoze je na me daleko a co vim,tak porad pacientky pribira,navic je ted cerstve po matersky
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZORBOVA: protrhnou ho matce na brise
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    TABBY: ten vak potom sam praskne? Nebo jak je to?
    TABBY
    TABBY --- ---
    Twins and in the caul home birth – Austin Birth Photographer ‹ Photos by Lei
    http://www.photosbylei.com/...th-photography-2/twins-and-in-the-caul-birth-austin-birth-photographer
    (Jedno z dvojčat narozené ve vaku blan.)
    LURA
    LURA --- ---
    Celonárodní pouť za podporu přirozených porodů, 14.9.2013
    https://www.facebook.com/events/148780948649691/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ORIKA: zase - ja mam s velkymi utz moc prima zkusenost, byli jsme v prenatalu na veveri, doporuceno moji gyn, dr vlasin brnenska kapacita (co on vidi na utz to je zpravidla pravda), mily personal, fotecka/video ditete a tak dale. Tak se mi porad dokola osvedcuje nechodit pokud mozno nikam na blind, ale vzdy na doporuceni nekoho, kdo se v dane oblasti pohybuje, a vi ve kterych zarizenich maji lidi radost ze sve prace

uz tak budou stacit ruzne ty akutni pohotovosti v noci az s ditetem bude neco akutniho.. z toho mam uz predem obavy
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ORIKA: se mi navalilo a připomnělo mi to ty moje "boje" s genetikou... :-//
    a to jsem to měla slabý odvar od toho tvého...
    TABBY
    TABBY --- ---
    ORIKA: Jo, ty "ohleduplne" promluvy, ty jsou - zvlast v tehotenstvi - fakt na pest. Taky bych mohla nekolika prispet, nejhodnotnejsi bylo asi - pri ultrazvuku, ktery trval nejak dele nez obvykle - "No ono to za zacatku vypadalo, ze je to dite mrtve."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam