MORGAN: mě od bohunic odradila zkušenost po NT screeningu, už na utz mi doktorka říkala, že se domluvíme na amniocentézu, že sice utz je naprosto ukázkový, ale i tak...narážela tím zřejmě na můj "pokročilý" věk (je mi 38)...řekla jsem, že o amnio nemám zájem, tak mi odvětila, že se domluvíme podle výsledků krve...
na ty jsem si měla volat za 3 dny, po telefonu mi bylo sděleno (jinou doktorkou), že krev vyšla velice špatně a mám obrovské riziko postižení dítěte (1:30) a mám se tudíž urychleně objednat na amnio, abych stihla případný potrat...když jsem odvětila, že nejen že nepůjdu na amnio, ale v žádném případě bych nešla ani na potrat, doktorka zalapala po dechu a řekla, že jsem se zbláznila a dál se mnou odmítla komunikovat, jen mi sdělila, ať si přijdu pro výsledky...
fakt, že při tom utz se doktorka se se sestrou bavily o případu, který aktuálně řešily a totiž rodiče, kteří si chtěli přijít pro svoje mrtvě narozené miminko a rozebíraly tam v mé přítomnosti postup patologie apod, už je jen takový bonbonek...