• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LURA: jaj, se omlouvám, jak se porod blíží víc a víc, tak jsem relativně nepozorná:))
    chtěla jsem sem šupnout tohle:
    Porodní asistentkou ve státě, kde se ženy soudí o právo na porod. Blog - Nesehnutí (blog.iDNES.cz)
    http://nesehnuti.blog.idnes.cz/...rodni-asistentkou-ve-state-kde-se-zeny-soudi-o-pravo-na-porod.html

původně mi vrtalo hlavou, zda se ti nelíbí ty fotky:))
    LURA
    LURA --- ---
    YEETKA: To sem snad radši ani nedávej :-( Občas mám pocit, že si lidi nevidí ani na špičku nosu ...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TABBY
    TABBY --- ---
    Tak to bych si nechala libit...
    Porody v Norsku aneb inspirace pro české porodnictví. Blog - Andrej Ruščák (blog.iDNES.cz)
    http://andrejruscak.blog.idnes.cz/...57106/Porody-v-Norsku-aneb-inspirace-pro-ceske-porodnictvi.html
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZEGA: respektive se pobavte nad panem Krepelkou..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Boj o domácí porody — Události, komentáře: 10. 9. 2013 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...-udalosti-komentare/213411000370910/obsah/279213-boj-o-domaci-porody/

kouknete na rozhovor s IK
    TABBY
    TABBY --- ---
    Kdyby to nahodou nekomu uniklo:
    Ve Štrasburku se hraje o právo na domácí porod, rozhodnutí potrvá měsíce - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...resit-ceske-domaci-porody-pu8-/domaci.aspx?c=A130910_083331_zahranicni_jpl

(Diskuse pod clankem kanalni, jak jinak.)
    LAURA
    LAURA --- ---
    KERRAY: tak by měl umět vystupovat v ideálním případě každý právník :)

Jj, taky mám její články na toto téma ráda.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LAURA: moc se mi líbí, jak je ostrá a přitom slušná a korektní :)
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Nicméně je zajímavé, když se člověk podívá i na ty odkazy dole - ten lékař z nemocnice v Brandýse nad Labem mluvil velice rozumně, říkala jsem si bezva, další porodnice, kde možná je nějaký posun od zaběhaných kolejí - a vzápětí jsem zjistila, že porodnice v Brandýse byla zrušena. Stejně jako další porodnice se vstřícným přístupem - Vysoké Mýto (mělo prakticky stejně nízké procento sekcí jako Vrchlabí, měli vanu a vůbec byli milí a příjemní) zrušili, Litomyšl kde bez problémů přijímali matky při komplikacích při domácím porodu a mohla tam s nimi zůstat jejich PA skončila ...
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    LAURA: skvělěj článek.
    LAURA
    LAURA --- ---
    Porody doma, Ústavní soud, manipulace lékařů a bílé vrány mezi nimi | - candigliota.blog.respekt.ihned.cz
    http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/...ma-ustavni-soud-manipulace-lekaru-a-bile-vrany-mezi-nimi
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MORGAN: Tys mu to řekla, jo? Blázne!
    LAURA
    LAURA --- ---
    Julie's Journal -- Jackson's birth (long version)| BabyCenter
    http://www.babycenter.com/0_julies-journal-jacksons-birth-long-version_1158987.bc
    moc hezký popis domácího porodu..
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KATIA: moje doktorka je zrejme reznik... chodim k ni velmi nerada... ale co jsem prosla tolika rukama pred porodem v porodnici, tak tedy panove spis horsi, ale na moji sadistku to nemelo :D...
    oproti tomu porodni asistentka byla sice razna, ale uzasna... ted budu resit, zda kdyz se ma dat "objednat" doktor, tak zda jde i PA, tak jsem zvedava, co zjistim... doma to rozhodne neklapne, ale prvni porod ve finale byl az prekvapive kvalitne dozorovany pouze PA a rada bych to rovnou smerovala k ni...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MORGAN: osobně si myslím, že to záleží i na pohlaví, protože ženský mají většinou drobnější ruce. aspoň podle mě o nic moc jiného nešlo...
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    KATIA: Já mám zase strašně opatrnýho gynekologa :)
    Vždycky nahřívá nástroje, aby nebyly studený a je maximálně jemnej. Několikrát mi dokonce...ehm...způsobil husí kůži a od tý doby na něj manžel žárlí :) Občas se střídá s doktorkou a ta je taky velice jemná. Na jednom z pvních vyšetření v porodnici mě vyšetřovala doktorka a to mě poprvý v životě zabolelo. Jinak tam vyšetřoval i doktor a to bylo v pohodě. IMHO to na pohlaví doktora vůbec nezáleží, ale je fajn chodit jen k příjemným. V porodnici si člověk nevybere, ale u běžnýho gynekologa už bych se při nepříjemnosti asi už neukázala.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KOTENCE: v těhotenství jsem zažila několik záskoků žen za mého dr. a musím říct, to bylo podstatně příjemnější a to i s ohledem na vyšetření. a to si nemyslím, že by můj dr. byl nějak "neurvalej", ale ty ženský prostě byly podstatně jemnější. teď mám už ženu dr.
    ale jistě je to každého věc, jak bylo napsáno - super, že má člověk volbu.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Já jsem dlouho chodila do gynekologické ordinace, kterou měli společně manželé a s oběma jsem byla moc spokojená. Chlapík se vždycky při vyšetření snažil trochu odlehčit situaci. Byl hodně ukecanej a vtipkoval, ale nic násilnýho, prostě to s ním byla pohoda. Vždycky člověku všechno hezky vysvětlil. Žena byla taky v pohodě, i když oproti jemu trochu studenej čumák. Pak šli do důchodu, převzala to za ně mladší doktorka a ta je taky fajn.
    LURA
    LURA --- ---
    ZEGA: Tak u konkrétních lékařů už je to individuální. Potkala jsem úplné blbce (jako třeba ten, co mě připravil při vyšetření o panenství), ale i výborné doktory, jako je třeba Mudr. Doležal z Arlety, který má zkušenosti i ze zahraničí a je to zrovna člověk, kterému důvěřuju a má názory velmi pokrokové. Stejně tak jsem měla vynikající gynekoložku, kterou bych nevyměnila ani za nic a chodila jsem k ní, dokud mi neodešla do důchodu a naopak jsem narazila na gynekoložku, která kdyby mě vyšetřovala koštětem, nebyl by to nejspíš velký rozdíl. Ze zkušeností mi přijde, že je to tak půl na půl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam