• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    LADY_MYSKA: já mám na to teda dost vyhraněný názor, ale přijde mi jako sprosté a sobecké hulvátství nedat dítěti aspoň šanci se narodit normálně. I tak je porod pro dítě dost traumatická záležitost, proč mu to dělat ještě mnohem horší. Rodící ženská je dospělá a leccos by měla zvládnout, ale dělat tohle zrovna se rodivšímu dítku...
    Proti císařům nic nemám, ale vadí mi, když někdo rovnou odmítne zkusit normálně. Podobně (zase z trochu jiného důvodu) mi vadí chování žen, které se jen tak z plezíru rozhodnou, že se jim hodí porodit v neděli na začátku měsíce a jdou na vyvolávání (prostě aniž by se dotyčná zeptala dítěte, jeslti souhlasí s tím, že ovlivní jeden ze dvou nejdůležitějších okamžiků jeho života).
    Ale jak jsem psala, moje názory jsou v tomto ohledu dosti extrémní. :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LADY_MYSKA: jako klidně, pokud ona rodička neřeší, co znamená narodit se císařským řezem.. ale ať si jej zaplatí, je to "extrémní" volba jako porod doma..
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KATIA: Ja to spise vnimam, ze pokud by zena mela moznost volit jestli bude rodit doma v nemocnici, tak proc by nemohla mit tez moznost zvolit si cisarsky rez?

Nekdo se boji cisarskeho rezu, nekdo porodu doma.

JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    ja to nedala, vypnula jsem to ihned po uvodnim proslovu Jilkove, ktery na me pusobil srasne sarkasticky a namyšleně. A to byl predpokldam pouze lehky rozjezd toho, co se asi delo potom.
    LAURA
    LAURA --- ---
    IBERIA: ja prave sbiram odvahu si to pustit, ale po tom co pises se mi do toho chce jeste o dost min..
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    k bliti, aspon ten Budka ze tam byl, hrdina, toho mam rada, dokonce sem pulrok po porodu Emilky mela moznost v ramci nake rege akce byt u nich na cumendu a prolizt to jejich bejvanicko..neco na me bylo moc, ale jinak davam zelenou! Ivana k nim jezdi pravidelne :D (jezdila)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    IBERIA: jo pravda. A ze PA nehrozí žádný milionovy pokuty..
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ZEGA: jj, zaznamenali a plus jeste Parizek nebo ten druhy doktor tvrdil, ze porody doma jsou legalni...

Kolouchove se obcas, spis porad, trasla branda, ale ja bych se tam rozbrecela hned. Navic Dolezal je model hajzla, ktery snasim uplne nejhur... Nemela jsem se na to divat.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ZEGA: nesledoval jsem, ale klidně bych věřil, že tomu i věří - problém bych viděl spíš v tom, že tu matku vcelku rutinně přesvědčí, že je to záhodno a že to je v pořádku, takže jim to dovolí... teď rodili kamarádi v porodnici "přirozeně", rámcově věděli co chtějí, ale vlastně nebyli moc připravení, a samozřejmě se to neobešlo bez oxytocinu, nástřihu, tahání za nožičky (koncem pánevním) a odnosu na nějaké vážení/prohlížení někam, i když za přítomnosti tatínka... a pak, hurá, holčička se může zabalit do ručníku a přivinout
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    zaznamenal jste nekdo stejne jako ja ze Parizek tvrdil ze i v podoli, u apolinare a vlastne kdekoliv, vam neodnesou ani na chvili dite, pokud si to matka nebude prat?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    nasdílel jsem na redditu komentáře, které k tomu sdíleli na Facebooku, a za mně dobrý - sice si to nikdo z běžných diváků číst nebude, ale oni takoví by se stejně přesvědčit nenechali, a pro ty, kteří se té šaškárny zúčastnili, to je docela slušný vroubek, který se na ně dá vytáhnout kdykoliv se budou tvářit jako že "nám přece můžete věřit", odejít mi přijde jako ta nejlepší varianta - možná odejít po začátku vysílání by bylo ještě účinnější, ale je otázka, co by se tam kolem toho strhlo

Věříte ČT? Děláte chybu. Pořad "Máte slovo" o domácích porodech nedodržel dohodu se zastánci, ti odešli - moderátorka však věc prezentovala jako zbabělost a nikdo z odpůrců nepovažoval za nutné na její lži upozornit - tím ukázali, že o pravdu jim vůbec nejde. : cesky
    http://www.reddit.com/...%C5%99%C3%ADte_%C4%8Dt_d%C4%9Bl%C3%A1te_chybu_po%C5%99ad_m%C3%A1te_slovo_o/
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEGA: tak na me nekric ;) pro mne by bylo nejlepsi, kdyby do takovych poradu vubec nebylo nutno chodit a hajit takovou normalni a prirozenou vec, este proti lidem typu dolezal. no, jsme kde jsme, asi to byl validni pokus. btw jilkova je typ cloveka, ktery by je stejne nenechal nic vysvetlit. protoze to by vyznelo silne v jeji neprospech, coz je nepripustne.
    LURA
    LURA --- ---
    ZEGA: Samozřejmě by to bylo diváka lepší, pokud by to šlo, ale ono není jisté, JAK by to potom mohli udělat. Prostě jakmile zjistili, jak se situace má, tak odešli a vyjádřili se k tomu písemně a pravděpodobně to bude mít ještě nějakou dohru.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    LAURA: ROZUMÍM TOMU, ALE KDYŽ UŽ KÝVLI NA ÚČAST V TAKOVÉMTO POŘADU, TAK BY PRO MNE BYLO LEPŠÍ, KDYBY SE SEBRALI A ODEŠLI V ZAČÁTKU POŘADU po nějakém vysvětlení..
    je to jedno. asi nic by nebylo úplně dobře.
    já se jen těšila na diskuzi odborníků i z druhé strany
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEGA: nevím, přijde mi lepší nestat se obětí manipulace. Myslím, že je to dost symbolické a jsem ráda, že sebou nenechali vláčet. Veřejné mínění by to stejně neotočilo, to si nemusíme nalhávat.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    chápu, že se jednalo o nefér jednání na poslední chvíli.
    ale bohužel, takto ta "diskuze" byla úplně scestná. díky za pana Budku, který aspoň trochu celou situaci zachránil. a díky za přísedící dulu. sedět jako ona pod Jílkovou, která by na mne takto zvyšovala hlas a šermovala by mi prstíkem před obličejem, asi bych se neudržela..
    tenhle pořad mohl vypadat o dost jinak. škoda
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    LURA:
    pro doplnění Petr Pavlík k pořadu:

Pro ty, kdo se diví, co se dnes seběhlo u Jílkové. V pondělí mne oslovila její produkce, zda bych přišel diskutovat o právu žen na volbu způsobu a místa porodu a diskriminaci porodních asistentek coby člen Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů. Svolil jsem, po explicitní dohodě, že budu jedním ze tří diskutujících hájících toto právo, spolu s Richardem Hořejším a Lukášem Rumlenou. Následně pořad ČT inzerovala s mým jménem a afiliací k Radě. Když jsem však dnes přišel do studia, dozvěděl jsem se od kolegů, že jim Jílková mezi tím telefonovala, že mne nahradí jakýsi Alexandr Budka a já budu posazen do publika. Obrátil jsem se tedy na produkční, aby respektovala původní dohodu, a bylo mi sděleno, že jsem samozřejmě jedním ze čtyř hlavních hostů, jen budu sedět ozvučený v hledišti, což je prý rovnocenná pozice. To jsem odmítl a stejně se rozhodli Richard a Lukáš. Produkce, která obelhává pozvané hosty, není korektním partnerem, kterému lze důvěřovat. Když jsme odcházeli, jakýsi jiný produkční nás požádal, abychom vyčkali, že zkusí vyjednat dodržení původní dohody. Navrhli jsme mu logické řešení: Pokud produkční tvrdí, že jsou pozice rovnocenné, může klidně posadit do publika pana Budku, který původně nebyl ani avizován. Zároveň to bude korektní z hlediska složení hostů - na každé straně dva "odborníci" a jeden "laik". Produkční odtušila, že oni budou rozhodovat o složení diskutujících, a pan Budka bude na pódiu. Tak jsme odešli. Jílková následně v pořadu nestydatě lhala o důvodech našeho odchodu. O úrovni pánů doktorů svědčí to, že se nikterak neohradili před interpretací Jílkové, že otcové se báli diskutovat, přestože jsme jim situaci osobně vysvětlili. Místo toho souhlasili s tím, že jim oponenty budou dělat naprosto nepřipravení lidé z publika. Řekli tím o sobě více, než zřejmě sami chtěli.
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: Do pořadu Máte slovo pozvala ČT původně tři hosty : Richarda Hořejšího, Lukáše Rumlenu a Petra Pavlíka-člena rady vlády pro rovné příležitosti. Na místě před vysíláním jim řekli, že Petr Pavlík v diskuzi nebude a dají ho do publika. Místo Petra Pavlíka pozvali pana Budku, který žije v komunitě na statku. Evidentně chtěli podpořit klišé, že ženy rodící doma jsou "alternativní". Původní hosté se ohradili, že je to neseriozní jednání a odmítli se vysílání účastnit.
    Děkujeme pozvaným hostům (pánům R. Hořejšímu, L. Rumlenovi, P. Pavlíkovi), že se rozhodli nenechat se zneužít a po neseriozním jednání čt ze studia pořadu Máte slovo odešli. Dali tím jasně najevo, že chtějí dodržování domluvených podmínek, stejně jako chceme od zdravotníků my dodržování našich. Vymezit se je správné, přijetí manipulace je potvrzení její zdánlivé správnosti. A evidentně byli první, kteří se dokázali paní Jílkové postavit, když to sama několikrát nevěřícně zopakovala. Takoví muži se pak dokážou postavit i za své ženy a rodiny.
    Tímto rázným krokem a odmítnutím zneužití dali šanci zlepšit situaci nejen v porodnictví, ale taky v kvalitě pořadů čt a jednání moderátorů.

Chopte se této šance a napište stížnost Radě ČT.

Kontakt:
    Rada České televize
    Kavčí hory
    140 70, Praha 4
    tel.: 261 137 417-419
    e-mail: radact@ceskatelevize.cz
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Kdyby to nekoho zajimalo, dnes rano rodila znama v Neratovicich s Miladou... viz muj prispevek v porodnim auditku.

Jinak jsem videla kousek poradu Mate slovo a je mi z toho na nic, at zijou stari mistri a Dolezal:-(
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    netýká se to přímo porodu doma, ale zaujalo mne to. na heliosu jde objednat lékárnička homeopatik vybraná právě pro těhotenství, porod a dobu poporodní.
    ředění dokonce 200c potence. V ČR jen na předpis..
    https://www.helios.co.uk/cgi-bin/store.cgi?action=link&sku=DH18C

ostatně jsou vybrat i lékarny první pomoci pro děti/cestovatele/zvířata

konec odbočky
    KATIA
    KATIA --- ---
    LAURA: já nevím, ale podle mě císař je operace vedená s cílem záchrany života matky či dítěte, resp. v případě, kdy by přirozený porod byl příliš rizikový. nevnímám to v žádném případě jako rovnocenou volbu ať už přirozeného nebo lékařsky více vedeného porodu. o placení žádná, klidně si myslím, že by se měl platit epidurál. nakonec injekci u zubařky taky platím, když ji chci.
    jinak já mám císaře, myslím dost nekomplikovaného co do průběhu i rekonvalescence, přesto to teda v žádném případě nepovažuju za něco, co by člověk mohl/měl jen tak jako volit a mělo by se to nabízet. v zásadě si nemyslím, že by to vedlo k nějakému razantnímu navýšení, ale přijde mi to už prostě moc - i pro matku, i pro dítě. a zaplatit to by musela být teda dost pálka. to už bych víc ocenila, kdyby bylo možné si vždy zaplatit svou asistentku jenom pro tebe a garantovaný vlastní pokoj s partnerem. to bych brala :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam