• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOTENCE: U nas to celkove pro matku a dite vychazi na den na ccca 1500 kc. Drahe to je, ale ten klid potrebuji. No snad budu mit stesti.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LADY_MYSKA: Mně to přijde dost drahý. Teda aspoň v Podolí. Měla jsem pocit, že v normálních nemocnicích po operacích je ten nadstandard levnější.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOTENCE: o pokoji touzim, jedine co po porodu vyzaduji, tak klid, coz na normalnim pokoji nemam. Mam rozhozen rezim a nerada bych pul noci cumela do stropu a pres den byla rusena navstevou ...

I kdyz mi prijde nesmyslne platit pokoj za sebe a mimino ..
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Zrovna jsem se docetla, ze v Mate slovo, byla z "publika" vybrana zena pana Budky.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LADY_MYSKA: To máš pravdu. V tomhle nejsou nemocnice moc flexibilní. Nadstandard se nedá připlatit skoro u ničeho, jen pokoj občas. Přitom by si spousta lidí ráda zaplatila i jiný věci navíc.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOTENCE: to je mozne, ale to nic nemeni nic na faktu, ze i kdyz mas penize, moznost volby nemas.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LADY_MYSKA: jenže císař stojí víc než normální porod, takže je to vlastně nadstandard. Pokud neni důvod, tak by si ho měla žena platit. Je to stejný jako plastická operace - je něco jinýho, když se někdo narodí s rozštěpem a když chce někdo větší prsa.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LAURA: já je pak právě při porodu neměla... vše jsem si připravila, ustála ty ataky předtím - a najednou to pak šlo...
    ale fakt to bylo o tom výběru porodnice, stejně jako mému lékaři došlo, že se mnou nehne, že když má monitor v ordinaci, pak prostě odmítám jezdit 50 km daleko (kde jsem měla v plánu rodit) nebo sice do porodnice o pár stanic dál, ale kde se necítím dobře - nakonec z toho měli příjemný zážitek všichni, včetně ostatních rozněžnělých pacientek :)
    - předtím jsem si však ověřila, že je to z právního hlediska v pořádku, že mohu zůstat až do porodu v péči svého lékaře a ne že musím, jak se nám to snaží většina lékařů namluvit, přejít do "poradny" lékařského zařízení, kde jsem registrovaná k porodu

sestřička na to ráda vzpomíná... posledně mi říkala, že na to prostě ostatní rodičky "neměly koule", a od té doby tam ten monitor stojí nevyužitý (naprosto nový přístroj)
    LAURA
    LAURA --- ---
    ILLUZE: to je ale právě to, já při porodu nechci mít konflifkty, já chci rodit a mít na to klid.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LAURA: po druhé zkušenosti mám pocit, že to je ale nejen o těch lékařích, ale i o té ženě - bylo těžké si některé věci ustát, ale zpětně jsem ráda, že jsem si i přes některé konflikty stála za svým a bohatě se nám to vyplatilo
    především pak pečlivý výběr porodnice a znalost zákonů

a překvapilo mne, jak velkou roli hrál fakt, že jsem byla druhorodičkou - jakoby někteří lidé z lékařského personálu usoudili, že jsem najednou příčetná fungovat jako matka, která se dokáže o sebe a své dítě postarat
    LAURA
    LAURA --- ---
    BERENIKEE: mám kamaráda, který takhle operuje mimnkům ten plexus.. je to důsledek tahání dítěte ven, poškodí se tím nervy vedoucí do paže a dítě pak paží vůbec nemůže pohybovat. Je často nutné to řešit operativně a někdy se to ani nepovede opravit.. říkal mi o případu, kdy takhle lékaři při porodu dítě poškodili a matce tvrdili, že se to dá dohromady samo (může se to stát, ale už záhy je velmi jasné, jestli ano, nebo jestli třeba řezat).. no a oni tu matku neustále udržovali v tom, že se to spraví samo, až bylo na operaci pozdě a dítě bude doživotně postižené. Upozorňuju, že to je příbeh, který mi říkal DOKTOR, takže není nutné nijak pochybovat to autenticitě.. samozřejmě lékaři zapírají, vzájemně se ochraňují a tedy odpovědnost za poškození života a zdraví toho dítěte nikdy nikdo neponese.... :(

A proto já mám z porodnice takový strach. Doktoři nikdy žádnou chybu nepřiznají, naopak vždycky budou zatloukat a to je v důsledku daleko nebezpečnější, než když budu rodit bez operačního sálu za zadkem.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    LAURA: vsak ja vim,mam to stejne.
    To bylo jen ironizujici shrnuti ,toho cim casto argumentuje strana lekaru,ti samozrejme nepripousti ze tam je vic rizik i fyzickeho poskozeni,to prekryvaji krikem o tom co vsechno ´hrozi ´ doma.
    ...jen povzdechnuti.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEGA: já si taky někdy říkám, že bych "klidně" jela do porodnice, ale pak si přečtu něco takového http://www.pribehyproivanu.cz/pribehy/2013/09/26/bitva-proti-cisari/ a je mi jasné, že to, že vím co chci a mám právo si o tom rozhodnout, pro doktory naprosto nic neznamená. Když budou chtít, obejdou mě. Nějakénpřípadné náhrady škody jsou mi jedno, protože zkaženýpříchod na svět mému dítěti už nikdo nevrátí..
    LAURA
    LAURA --- ---
    BERENIKEE: ale tam přeci vůbec nejde jen o psychologický aspekt.. já mám strach i z fyzického poškození... (negativní důsledky zbytečně brzkého přerušení pupečníku, možné poškození dítěte při porodu - udává se až 7% šance zranění např. zlomení klíční kosti, paréza plexu atd., traumatizující zacházení - např. skákání na břicho, zbytečné cpaní medikací, které má na dítě samozřejmě vliv, zasahování do porodu, které může vést k porodním komplikacím, z čehož vyplývají další a další rizika (vakuumextrakce, císař)... o tom, co všechno hrozní mně, raději ani nemluvím, rodičky v nemocnici běžně mrzačí na pohlavních orgánech, zbytečně jim rozřezávají břicha, rodičky bohužel v nemocnicích i umírají.. a pak tu máme samozřejmě ohrožení nemocniční infekcí). Já tam těch rizik vidím tolik, že mi (jakožto nerizikové rodičce) opravdu vychází jako bezpečnější porod doma.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    GIDDY: no nejsem si úplně jista zda stihnu ivanu ale zatím je dost času a v podstatě klidně pojedu do porodnice protože už vím co jde a nejde a bude to podle mého at chteji nebo ne. A následně hned odjedu..
    ,)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    SEVERINE: jenze presne tyto argumenty byvaji z jejich strany nazyvany jako "sobecke a neopravnene vuci diteti",jsou to prece "jen" chtění neopakovatelneho porodu,pohodli verzus taaak velke ohrozeni ditete.Vzdyt uz jsme to vsechny cetly a slysely tolikrat,ze psychologie porodu je dle nich nesmysl a nesrovnatelna s fyzickym " zdravym". ...
    LAURA
    LAURA --- ---
    SEVERINE: no ja to treba presne takhle mam. mam uplnou hruzu z toho, co by nam v porodnici mohli ve jmenu "ale takhle se to u nas dela" provest.. :(
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SEVERINE: tak ta debata s Jílkovou mě dost vytočila. nejvíc teda ten vousatej řezník alias doktor. a napadlo mě, co by na ně na prevíty možná fungovalo jako jedinej argument (kromě teda toho, že jim tam jaksi chyběl graf, jak často se rodí v porodních domech, třeba), když se pořád oháněj tím strachem o život dítěte - kdyby jim tam nějaká domarodná matka řekla, že se bála porodit to dítě v porodnici, že jí prostě podle jejího nejlepšího vědomí a svědomí přišlo, že tam by dítě mohlo dojít k úhoně (a popsala všechny stresující a narušující faktory vs. klid domáckýho prostředí). vždyť tak to je, ne?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ZEGA: cekate druhe? :) mas super, ze ti to zas klapne s Ivanou..to ja sem mit nemohla, spatne nacasovani veci :D ale je pravda, ze byt to Ivana, stejne by asi neprijela vcas, tak je to jedno :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZEGA: Promin, nemam potrebu osobni veci resit na netu.

Osobne se obavam, ze bych ve sve situaci nenasla doktora, ktery by prevzal dite do pece po ambulatnim, pokud bych nezatajovala informace. Coz v planu nemam.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    je to fakt skoda, ja bych treba i doma rodila, ale penize na PA proste nemam. Ani na to, aby me sledovala po cele tehotenstvi, ani na to, aby se mnou byla u porodu. Porod doma sice neni nelegalni, ale mnoho lidi si to vubec nemuze dovolit a plus teda to sankcionalizovani PA :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam