• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZEGA: jasné, my jsme řešili matriku na malé vesnici.. paní v pohodě dokonce zapsala jméno, které neschválila knapová..
    jinak za případný dotaz u ivany moc díky, jen nevím zda to stihneš:)) v noci už jsem měla slušné poslíčky:)
    PETRUSKA: jakože ti je dali v porodnici, aniž bys tam měla v plánu rodit? pokud to jde, tak bych poprosila muže aby tam večer zajel...
    já jsem "měla" už tento týden chodit někam na monitor a rozhodla jsem se, že to řešit nebudu..
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    YEETKA: Me pediatra rekla, ze mam ty papirky na screening prinest z porodnice.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    YEETKA: na matrice prahy 1, kde opravdu není žádná porodnice a nemají s tim naprosto žádný zkušenosti, jim nestačilo žádný potvrzení od PA ani pediatry. Museli jsme přijít všichni (otec, já i dítě 3 dny po porodu) a udělat haló..
    v ruce vytištěný papíry o tom na co mají nárok a na co nemají.. až pak to šlo. někde chtějí dokonce kopii těhotenské průkazky apodobný blbosti, na které nemají nárok.

ale je to jako s porodnicí a ambulantním porodem. taky po tobě nesmějí vyžadovat potvrzení pediatra o tom že tě přebírá do péče a stejně po něm dupou a chtěj si ho založit.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    hoj pred 14ti dny jsem rodila ve vrchlabi,k ruce jsem mela dulu adelu.s porodem a asistentkami jsem byla spokojena.na pediatrii horsi,jsou zbytecne panicky a chce to aby clovek nedal dite z ruky.ve 4 rano po domluve,ze budou delat jen mereni srdicka,jsem dobehla na sesternu a zjistila ze male delali naprosto neopodstatneny test na cukr.od te chvile jsem ji nespustila z oci.cim dele jsme tam byli tim vic veci ji chteli delat,tak jsme to zabalili na revers a doma si vse udelali po svem
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    no s tou matrikou se to má tak, že jim musí stačit potvrzení od pediatra o tom, že se narodilo to a to dítě v tomto dni.. buď na to má formulář, nebo to stačí napsat na A4

nevíte někdo prosím jak by se pokoutně pro pediatričku daly sehnat papírky na screening?
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    na strankach porodniho domu U capa maji v nabidce sluzeb porod doma
    LAURA
    LAURA --- ---
    KATIA: 1) oficialne tuto sluzbu PA nabizet nesmi, proto je logicke, ze ji jaksi nikdo otevrene nenabiz.
    2) jednou ze zasad bezpecnosti domaciho porodu je prave to, ze probiha zcela bez medikace, ktera by prubeh porodu ovlivnovala. jinak ale pa s sebou leky nosi, napr. k zastaveni krvaceni.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KATIA: Ty by jsi oficialne nabizela tuhle variantu, kdyz to u nas vypada tak, jak to vypada?
    KATIA
    KATIA --- ---
    IORETH: ale rodí vůbec dneska někdo ještě doma? já jsem to snad nikde v oficiální nabídce služeb nenašla. spíš mi přijde častější mít svou PA k porodu v porodnici, ale to ne všude jde...
    GIDDY: když mě přijde, že jinde ale ty PA mají větší možnosti. např. moje kamarádka rodila doma v UK, před termínem jí dovezli domů třeba kyslíkový bomby, PA nabízejí i nějakou medikaci. detaily nevím, ale neslyšela jsem o tom, že by u nás něco takového bylo možné. možná tímto směrem by bylo právě důležité ty pravomoci PA posílit, aby se snížila ta rizika, na která se pořád poukazuje, akorát jako řešení se stále nabízí jen porod v porodnici....
    IORETH
    IORETH --- ---
    ZORBOVA: Musí ti být sympatická a získat si tvou plnou důvěru, to je asi tak jediný. Osobně doporučuju Miladu - je úžasná. Ještě si musím vzpomenout na příjmení a najít na ni telefon :).
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ZORBOVA: Praha
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    tak ja bych si prosila ta doporuceni od spokojenych klientek:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZORBOVA: Myslim, ze jde o to, aby mela nejake zkusenosti a aby ti lidsky sedla. Takze budto doporuceni od spokojene klientky, nebo vlastni vyzkum (par jich obvolat, dat si schuzku... uvidis, no).
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    Dekuji.
    a jak vlastne clovek pozna dobrou PA? Ptam se jako jantar, ja vim, ale nejak nevim cim se ridit. Koukala jsem na stranky PD U capa. Nejlepsi zacatek by asi byl zastavit se nebo napsat tam, coz?
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZORBOVA: taky bych řekla, že je to o domluvě.. nebudeš v té situaci, kdy je pro tebe péče porodní asistentky nedostupná, jediná. Tipla bych, že to půjde.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ZORBOVA: Ja myslím, ze to je na domuve s konkretni pa
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    tak me napada, nevite, jeslti je mzne peci portodni asistentky splacet? Cim dal tim vic mam z porodu v porodnici strach.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ja sem mela taky hrozny strach byt a rodit v porodnici..asi by me zajimalo esli bych je dokazala vsechny vyfakovat dybych treba cekala dvojcata a musela tam byt, padz u nas si PA neda porod dvojcat doma, v zahranici jo, coz je super nebo aspon v porodnim dome..ale vim ze by to bylo srani a ze bych akorat nebyla v klidu, ktery bych tolik potrebovala, takze este ze se mi ta dvojcata vyhla (mame je v rodine)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    LADY_MYSKA: žena pana Budky je moje kamarádka, ale asi by tam o dost víc řekla tak PA, co řekla pravdu o tom jak Jílková kecala o odchodu původních hostů (a pak jí Jílkovka už nepustila ke slovu) - na začátku se taky hlásila, vehementně .. však to je všechno jen ne nestranný .. ne?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOTENCE: U nas to celkove pro matku a dite vychazi na den na ccca 1500 kc. Drahe to je, ale ten klid potrebuji. No snad budu mit stesti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam